Cabal vs MU

Witam.

Chciałbym abyście pomogli mi wybrać jedną z dwóch gier CABAL i MU

Chciałbym abyście opisali -/+ każdej z tych gier i dlaczego tak uważacie itp

Głównie chodzi mi o grywalność. W którą z tych gier gra więcej ludzi w 2012 roku

dodam że chciałbym grac sam lub z bratem (dopiero pozniej jakies party, dungi, pvp itd)

dla mnie Mu online :)

+ Klimat

+ Wieeeeeeeeele itemów

+ Fajne zbroje i bronie

+ Same postacie

+ Zróżnicowane mapki i mobki

+ dużo ludzi

+ najlepsze pvp na świecie

+ Duże mapy

+ Crafting

+ Wingi dodające uroku każdej postaci

- Zamknięty świat

Cabal :

+ fajne combo

+ grafika 3d

+Crafting

- Zamknięty świat

- Bardzo mało map

- Bardzo mało zbroi

- Mapy są tak ciasne że nie da się normalnie duelować

- Bardzo potężny IS

- Wszystkie bronie i zbroje są praktycznie takie same...

- enchanting ubogi jak cyganie.

- Pvp nie najlepsze bo wszędzie ciasnoooo...

@KissXsisX

wielkie dzieki, o takie porównanie mi chodzilo!

moze jeszcze ktoś coś doda? ;>

Haha jeśli chodzi o item shop to chyba jest na odwrót. Widać że fanboy mu bo tam wypisał tylko jeden minus. Ja grałem tylko w cabala, był bardzo dynamiczny, fabuła nawet nawet (mu nie ma questów), skille piękne, pvp też dobre. Ja na twoim miejscu bym poczekał na opinie kogoś kto grał w obie gry. W sumie 2 gry dużo nie ważą więc możesz sam się przekonać. Ale do gry z kimś to chyba cabal (dungi razem itd)

Taaaaa....Bo mu to grindówka geniuszu....A wszystko z IS w mu można kupić za małą kasę którą się farmi w Kantru. :)

po 2 Cabal to po prostu...Gówno...Miałem 111 bladera i tylko czas straciłem bo 5 broni i 5 zbroi to nie to samo

Tak tylko że co z tym item shopem skoro i tak na niego opinie są podzielone a cabal ma jeden z najlepszych. Poza tym może nie wszystkich jak ciebie samo eq kręci. W cabalu jest też grind i o wiele więcej ale mi nie przypadł do gustu klimat i głupi system combo, walka nie jest taktyczna tylko bardziej jak zabawa w grę taneczną.

ale Mu ma historię , super klimat czego cabal nie ma.

Witam.

Chciałbym abyście pomogli mi wybrać jedną z dwóch gier CABAL i MU

Chciałbym abyście opisali -/+ każdej z tych gier i dlaczego tak uważacie itp

Głównie chodzi mi o grywalność. W którą z tych gier gra więcej ludzi w 2012 roku

dodam że chciałbym grac sam lub z bratem (dopiero pozniej jakies party, dungi, pvp itd)