Cabal-Wasze opinie

A więc wyraźcie swoje opinie o Cabalu, według mnie jest to MMO które wybija się nieco ponad przeciętną, ale nie jest w stanie rywalizować z jakimiś gigantami takimi jak WoW. Nie podoba mi się również to że mamy tylko jedną rasę, ja jednak należę do graczy którzy lubią wybrać rasę swojego herosa. Nie podoba mi się też muzyka, ale to kwestia gustu. Za to jednak podoba mi się grafika i wygląd skilli, nie mam zamiaru wam opisywać grafiki bo nie potrafię rysować słowem, ale polecam wam to MMO. Jeśli jesteś graczem przyzwyczajonym do WoW'ów (tak jak ja) nie masz co szukać w tym MMO, dla mnie było ono tylko ciekawostką.

A jaka jest twoja opinia ?

Wiesz... Cabal i WoW to kąpletnie 2 różne światy. Zależy też kto co woli. Cabal moim skromnym zdniem bije na głowe wszytkie gry F2P i niektóy P2P w grafice, klimacie, i wyglądzie skilli. Nie wiem co masz od muzyki ale jak napisałeś - kwestia gustu. W Cabalu mamy full dungów. Nie wiem dlaczego porównałes akurat Cabala w WoW'em.

Moja opinia:

Grafika: dla mnie git, piękne skille i animacje postaci :)

Muzyka: rock, to jest coś co mnie napędza do grania nie mogło być lepiej ^ ^

Rozgrywka: dynamiczna, szybka i trochę monotonna... no cóż nie można mieć wszystkiego...

No i jeszcze kwestia questów: (moja opinia [nie bijcie]) okropnie nudne. Mnie to po prostu znużyło: idź, zanieś, przynieś, zabij, wróć. Tylko 4th gate to jakieś urozmaicenie.

Wiesz... Cabal i WoW to kąpletnie 2 różne światy. Zależy też kto co woli. Cabal moim skromnym zdniem bije na głowe wszytkie gry F2P i niektóy P2P w grafice, klimacie, i wyglądzie skilli. Nie wiem co masz od muzyki ale jak napisałeś - kwestia gustu. W Cabalu mamy full dungów. Nie wiem dlaczego porównałes akurat Cabala w WoW'em.

Cabala można porównać do prawie wszystkich F2P. We wszystkich robi się to samo. Klika na mobki i czeka aż zginie i tak w kółko. <_<

@UP a na czym polega gra (MMO)RPG?

Porównałem Cabala z WoW'em bo tak jakoś wpadło mi to do głowy, chociaż w sumie mogłem porównać go do jakiegoś innego F2P...

@UP a na czym polega gra (MMO)RPG?

Proszę Cie, czy jak grasz w tego Cabala to wcielasz się w tego bohatera którym grasz? Wkręcasz się w fabułę tej gry? Nie. Tylko zabijasz te mobki i wbijasz LvL.

Tak, może na tym polega gra typu MMORPG ale są też takie które nie mają takich nużących questów.

Mi osobiście podoba się Cabal, za względu na grafikę i skille jak ktoś już zauważył ;P.

PS. Na naszym portalu o grach MMORPG już wielokrotnie widziałem o Cabal 2 i myślę że dalszy rozwój postaci ,nowe skille ,nowe lvl,

nowe rzeczy (inventory),nowe zwierzaki i w końcu nowe ,lepsze questy zachęcą graczy do kupowania lepszego sprzętu,

ponieważ Cabal 2 będzie działać na silniku CryEngine3 ;P

Taa...wszystko super, tylko moja jednostka zrobi pewnie małe ,,Pufff'' i wyskoczy mi niebieski ekran z białymi literkami.

@UP też tak miałem, zrobiłem reinstall i działa :P

Gra nie jest zła ale to nie jest typowe mmorpg. Tu jest połączenie gry Sci-fi i rpg. Zauważamy to na wyższych poziomach. Plansze to klatki bo są bardzo małe a cała gra monotonna i mało efektowna. Nie ma tu nic z typowego ciekawego mmo. Tu jest tylko błysk skili i przesadność w postaci broni i zbroi. Naprawdę gra choć stoi wysoko nie jest wcale niczym specjalnym.

Jak dla mnie to o Cabalu jest więcej szumu, niż gra jest tego warta.Cabal to dobry tytuł , ale nie ma co sr** z podniecenia. Małe mapki, taka sobie grafika i nuda. Na rynku mmo jest wiele więcej lepszych produkcji takich jak: Forsaken World, Allods Online, Sun Online, Archlord, RoM, Perfect World, a nawet taki Rappelz i dosyć stary Mu Online. Tak więc: nie masz w co grać, graj w Cabala. Mi jednak do gustu nie przypadł. Dziekuję, pozdrawiam.

Cabal to dobra gra, w swoim czasie nie miała konkurentów, skile przemiany, pojazdy, potem pety i nawet auction house, ta gra się rozwijała i brzmiała rewolucyjnie, a nawet mimo iż opiera się na grindzie - jest on przyjemny, a w walkach nawet pełno akcji.

Sama rozgrywka jest dobra, skile są pod ręką, klas jest nawet sporo, mamy trzy odmienne klimaty do wyboru, masę instancji czasowych i całkiem sporo questów...takich samych, ale questów.

Jak na F2P był dobry, po prostu następująca powoli era go wypiera, od dawna pojawiają się nowe, lepsze mmo, a teraz jeszcze zaczyna panować moda na non-target.

Grafika była dobra, o dziwo jak na niskie wymagania sprzętowe jest lepsza niż w wielu mmo, i ma więcej klimatu - muzyka jednak jest monotonna, ja sam szybko zaczynałem o niej zapominać, gdy w końcu dochodziło do mocniejszego grindu, czy chociażby skilowania, wykorzystywałem dostępną w grze opcję odtwarzania muzyki z dysku.

Kiedyś powiedziałbym że Cabal to gra którą każdy powinien sprawdzić, teraz polecam ją fanom grindu którzy chcą nieco więcej akcji, choć i oni nie muszą od razu po to sięgać, bo w końcu przy chociażby Mythos powinni znaleźć więcej.

Nie porównujcie Cabala do np. WoWa bo te gry całkowicie się różnią,

tak jakby porównywać Diablo do Starcrafta. Całkiem inne uniwersum.

Co do samego Cabala - gra średnia, w przypadku nudy totalnej można pograć, grafika słaba jak na te czasy (bo gra nowa nie jest)

PS. Odkąd przestałem grać w f2p/privy i skupiłem się na grach b2p i z abonamentem nie patrzę już tak pozytywnie na darmówki. Ogromna jest przewaga płatnych produkcji.

Ojej dawno tu nie byłem. Cwieq Cabal ma historię i niektórzy czytają. Ja czytałem i jeszcze trochę pamiętam. Oj się wkręciłem. Czytałem questy wchodziłem na translate Google i tłumaczyłem. Całkiem to było ciekawe

Ojej dawno tu nie byłem. Cwieq Cabal ma historię i niektórzy czytają. Ja czytałem i jeszcze trochę pamiętam. Oj się wkręciłem. Czytałem questy wchodziłem na translate Google i tłumaczyłem. Całkiem to było ciekawe

Brawa dla Ciebie. Jednak większość graczy nie zważa na fabułę.

Ta fabuła była średnia, jak zwykle gracz był wybrańcem, i coś tam się działo. Oprócz wybraństwa pamiętam jeszcze że zbierało się karty króli czy jakoś tak dla tego pustelnika. Nie było to jednak aż takie specjalne.

Cóż dla mnie gra prawie-że idealna jak na f2p mmo ofc.

Grafika: Nic do niej nie mam, podoba mi sie i nie uważam żeby była jakaś super słaba czy coś. Skille to jest to czego oczekiwałem po mmo, piekne-dynamiczne ogółem świetne.

Questy: Jedna wielka nuda, od początku do końca biegniemy jak najszybciej byleby skończyć te badziewie, jednakże podoba mi się tutaj system class ranków - jest całkiem niezły.

Gameplay: Świetny jak już mówiłem - dynamiczny. Nie wiem jak można się jarać stojąc w miejscu i bić jeden skill co 5-10 sec (wtf?)...mnóstwo dobrych dungeonów, system Battlemodów - miodzik poprostu. Nudzą mnie już newsy typu " ow no darmowa wersja wowa pt. Allods,RoM,FW etc.

pozatym mam już dość gier w których kasa=władza=potęga=op...

O twórcach gry: jestem naprawdę zadowolony że twórcy wydają przynajmniej 1 bardzo duży update na rok (tzw. episode). Nie zaniedbują gry, starają się jak najbardziej zadowolić graczy - ogółem niema co narzekać.

A więc wyraźcie swoje opinie o Cabalu, według mnie jest to MMO które wybija się nieco ponad przeciętną, ale nie jest w stanie rywalizować z jakimiś gigantami takimi jak WoW. Nie podoba mi się również to że mamy tylko jedną rasę, ja jednak należę do graczy którzy lubią wybrać rasę swojego herosa. Nie podoba mi się też muzyka, ale to kwestia gustu. Za to jednak podoba mi się grafika i wygląd skilli, nie mam zamiaru wam opisywać grafiki bo nie potrafię rysować słowem, ale polecam wam to MMO. Jeśli jesteś graczem przyzwyczajonym do WoW'ów (tak jak ja) nie masz co szukać w tym MMO, dla mnie było ono tylko ciekawostką.

A jaka jest twoja opinia ?