Cabal

Witam chce zaczac swoja przygode w Cabala ale chcialbym sie dowiedziec najpierw paru rzeczy.

Który serwer jest najnowszy z europejskich oczywiscie by móc zacząć i coś osiągnąć.

Jaką postać polecacie pod pvm farme.

Jakby ktos chcial zacząć grać ze mna od nowa to kazdy mile widziany oczywiscie z mikrofonem bo bez Ts3 w nic nie gram.

1.najmlodszy jest turecki redmoon.

2. graj tym co ci sie podoba, jesli chcesz spamowac dungeony, najlatwiej wizardem/bladerem/warriorem

ok to zobacze redmoon :) mowisz ze nie ma wiekszej roznicy miedzy tymi postaciami na dungach? a pod pvp co radzicie

Ja mialem fb'ka i Fa. Na pvp dobre demony, lecz trudne na pierwszego chara. Niewiem jak teraz, ale dawniej najlepiej zaczynalo sie WA, iz mozna bylo za niewielka kaske wyrwac fajne eq.

Najmłodszy turecki red moon prawda, ale nie wiem czy sporo tam polaków gra,,, najmłodszy ( że tak powiem nie turecki) Jupiter tam osobiście dalej gram i jest sporo polaków. Pod farme FA , pod solo duny BL. Pod pvp Wi,FA pod tg (mission war) fa, fb.

Jesli juz sie na 100% zdecydowales to najlepiej aby jakis obecny gracz wprowadzil cie do gry, iz w bardzo prosty sposob mozna zepsuc postac(Jak moj 1 BL; 120lv ranga A.master, Crap set i zle staty).

nie da sie dokonca zepsuc postaci, tak zeby nie dalo sie jej naprawic :)

jak expisz sobie za dnia, to na noc postac na kukly zeby skile nabijac. Set musisz wyfarmic na lidzie/b1f, statow zawsze bedzie za duzo w ktoryms miejscu,ze wzgledu na to ze podniesienie rangi skilla dodaje staty i odejmuje sie je extract potkami i tyle :)

w zasadzie kazda postac jest dobra we wszystkim, wymienilem te 3 poniewaz :

- wizard daje sp buffa - obowiazkowe miejsce w party dungu - oraz posiada combo pozwalajace trzymac moby w ciaglym stunie. co pozwala mu swietnie radzic sobie tez i solo.

-blader - najlepszy w solowoaniu wszystkiego ze wzgledu na wysoki def rate i dobre krotkie buffy

- warrior - ogolnie dosc twardy z duzym dmg, dobry debuff(panic cry) oraz fury shout( podnosi znaczaco atak na krotka chwile)

jak juz opisuje postacie to opisze wszystkie

-force archer aoe dmg troche mniejszy od wizarda, duzo wiekszy dmg w single target - moze leczyc, przydaje sie to na dwoch ostatnich dungach

-force blader - sredni dmg - silne debuffy - chetnie brany na ostatnei 2 dungi, sredni solo, jak i w 2-3 osobowym pt

-force shielder sredni dmg, dosyc wytrzymaly, daje buffa ktory ratuje tylek - shadow shield, ktory absorbuje dmg zadany w czlonkow party

to sa dane z czasow gdy jeszcze gralem, tj jakies 6-10 meisiecy temu, cos moglo sie pozmieniac, ale jakis tam zarys ogolny masz ;)

To moge zagrac na Jupiterze jesli ktos zechce mnie wprowadzic w to. Mysle ze zrobie FA skoro jest dobry pod farme i pvp lubie postacie z duzym dmg.

Macie moze jakis dobry build pod FA jakie skille i sprzet?>

Skille od rang Gmaster do Transcender na 9lv wbijasz, iz potem Cooldown idzie w gore. Bulid: Klata, rece, buty = Skill amp (najlepiej 7%). Helm i Bronie z Cd (Perf crafty 16% crafta + 2 sloty z cd). Ring of Luck +1 (jak hajs sie bd zgadzal to +2, ew Merg Ring lub ten z Forgotten Temple). Amulaet Of pain najlepiej, Braclet of sage

co do skilli, to zalezy od klasy, czesto warto wbic je na lvl 12-15, zalezy jakie combo sobie ulozysz, i czy nie bedzie sie lamac.

Nw jak wyglada obecny cabal, iz skonczylem gre jak dodali pierwsze trans skille (ep 7 chyba). Wtedy jak ktos mial seta na +8/9 to juz byl kogz.

przeciez stunlock combo wizarda, od zawsze bylo takie same :)

gm12-comp9-arctic field 15- electric field 18 :)

Ja skonczylem jakos przed wejsciem updatu z tym arcane trace czy cos.

Skille od rang Gmaster do Transcender na 9lv wbijasz, iz potem Cooldown idzie w gore.

teraz wszystko jedziesz na 20, ct taki sam na 1 jak i na 20 lvlu... :P

na twoim miejscu jeżeli chcesz grać oczywiście solo to tylko Blader. Dlaczego? dlatego że Uniki, Dobry Att i Def daje najlepszy efekt przy graniu solo/farma a blader właśnie posiada szeroką gamę takich skilli.

Jednak w Cabalu gra solo jest tylko do 120lv tak sądzę dawno nie grałem potem zaczynają się dungi które trzeba robić z grupą conajmniej 3 osób.

pod Farme Fa to strata czasu tylko bociaże farmią tą postacią bo oczywiście ma range attack.

Mówię z własnego doświadczenia gdyż wiem że FA nie nadaje się tak dobrze do wszystkiego jak BL, Blader to uniwersalna postać i napewno się na niej nie zawiedziesz a Fa jest bardzo słabo wyposażony w DEF i można cię załatwić szybciej niż przypuszczasz.

Nie mówię tego bo faworyzuje BL ale dlatego iż jest to najlepszą postać dla ludzi grających Pve ja sam grałem FB który świetnie wpasował się w mój styl gry.

Ale tak naprawdę graj tym czym lubisz bo o to chodzi w grach o zabawę a nie o bycie top.

Panowie dużo się zmieniło w cabalu ostatnio więc mogę powiedzieć ze BL nie lata już tak fajnie jak kiedyś :D WI ma teraz stasznie dupnego defa.. a tak na marginesie sa nowe skille i wgl mozna je pakowac na 20 lvl all skille i wgl jest lipa w Cabalu :)

Za moich czasow dalo sie zsolowac wszystko poza MO/ft2 ( ft2 podobno na jupiterze ktos zsolowal :D), wiec solo nie konczy sie na 120 lvlu :)

Witam chce zaczac swoja przygode w Cabala ale chcialbym sie dowiedziec najpierw paru rzeczy.

Który serwer jest najnowszy z europejskich oczywiscie by móc zacząć i coś osiągnąć.

Jaką postać polecacie pod pvm farme.

Jakby ktos chcial zacząć grać ze mna od nowa to kazdy mile widziany oczywiscie z mikrofonem bo bez Ts3 w nic nie gram.