Zastanawiam się nad kupnem jednej z tych postaci.
Wypiszcie mi wady i zalety obydwóch.
z góry dziękuje
z góry dziękuje
Caitlyn (Tu moge się pomylić w kilku sprawach, gdyż długo to ja nią nie grałem)
Zalety:
-Duże obrażenia z podstawowego ataku.
-Dobry skill do uciekania a zarazem gonienia ofiary.
-Bardzo duży dystans z ulti a przy tym świetny dmg.
Wady:
-Mało HP.
-Ulti ciężko wyczuć, ponieważ podczas wykonywania nie możesz się ruszyć, co oznacza że w walce 1 vs 2 ulti jest nie do użytku.
-Trzeba mieć dobrze wyćwiczone celowanie po skillami po linii prostej.
Kennen (To jest za to mój main champion, wiec wiem o nim wszystko xD)
Zalety:
-Potworny DMG ze skilli jeżeli robisz go pod AP (I jeżeli masz wszystkie runki pod magic penetration).
-Łatwo dogonić wroga dzięki kuli elektryczności.
-Porządny pasyw, stun po narzuceniu na wroga 3 znaków pioruna (które kennen narzuca dosłownie co chwilkę).
-Energy ;p (Taka odmiana many, która się b.szybko regeneruje).
-Ulti potrafi zaleźć za skórę niejednemu wrogowi, co prawda kennen tankerem nie jest, ale jeżeli masz ogarnięty team, możesz pierwszy wlecieć z jego ulti w środek przeciwników, stunując ich przy tym, kiedy reszta teamu ich podobija .
Wady:
-Malutko HP.
-Również musisz mieć wyćwiczone strzelanie skillami po linii prostej (jego najlepszy spell tego wymaga ).
-Energy schodzi strasznie szybko, także po 1 Combo trzeba się wycofywać.
-Nie możesz dać do siebie podejść, bo wtedy zazwyczaj walka się kończy... Kennen musi utrzymywać wroga w dystansie, lub po prostu szybko stunować serią Q>E>W ^^
To tyle, mam nadzieję, że ten opis pomoże Ci w wyborze Twojej przyszłej maszyny do zabijania ^^.
Caitlyn to najlepsza postac na early game.. ma potworny dmg i bardzo duzy range za to w late game troche traci. Kennen jest zbalansowany od samego poczatku potrafi mocno przylozyc a jego ulti to poprostu masakra. Jeslu czyjesz sie na silach ogarniecia kennena to moim zdaniem lepszy wybor, jesli wolisz cos latwego i skutecznego kup caitlyn a napewno nie bedziesz zalowac
Ja bym polecił Anivie, ale jak bym miał wybierać z tych dwóch to Kennena jest ciekawszą postacią
Ja też polecę Kennena, nie dawno go kupiłem i jest bardzo dobry. Ma duży dmg spelli, ale troszkę trzeba nauczyć się walić z Q to tyle, bierz kennena.
A więc kennen zapomniałem wspomnieć że aktualnie gram Ashe i zbieram na niej IP.
Caitlyn (Tu moge się pomylić w kilku sprawach, gdyż długo to ja nią nie grałem)Zalety:-Duże obrażenia z podstawowego ataku.-Dobry skill do uciekania a zarazem gonienia ofiary.-Bardzo duży dystans z ulti a przy tym świetny dmg.Wady:-Mało HP.-Ulti ciężko wyczuć, ponieważ podczas wykonywania nie możesz się ruszyć, co oznacza że w walce 1 vs 2 ulti jest nie do użytku.-Trzeba mieć dobrze wyćwiczone celowanie po skillami po linii prostej.Kennen (To jest za to mój main champion, wiec wiem o nim wszystko xD)Zalety:-Potworny DMG ze skilli jeżeli robisz go pod AP (I jeżeli masz wszystkie runki pod magic penetration).-Łatwo dogonić wroga dzięki kuli elektryczności.-Porządny pasyw, stun po narzuceniu na wroga 3 znaków pioruna (które kennen narzuca dosłownie co chwilkę).-Energy ;p (Taka odmiana many, która się b.szybko regeneruje).-Ulti potrafi zaleźć za skórę niejednemu wrogowi, co prawda kennen tankerem nie jest, ale jeżeli masz ogarnięty team, możesz pierwszy wlecieć z jego ulti w środek przeciwników, stunując ich przy tym, kiedy reszta teamu ich podobija .Wady:-Malutko HP.-Również musisz mieć wyćwiczone strzelanie skillami po linii prostej (jego najlepszy spell tego wymaga ).-Energy schodzi strasznie szybko, także po 1 Combo trzeba się wycofywać.-Nie możesz dać do siebie podejść, bo wtedy zazwyczaj walka się kończy... Kennen musi utrzymywać wroga w dystansie, lub po prostu szybko stunować serią Q>E>W ^^To tyle, mam nadzieję, że ten opis pomoże Ci w wyborze Twojej przyszłej maszyny do zabijania ^^.
Total fake!
Kennen z Rylai's wyciąga po 2,5k hp.
Caitlyn z 1900 ;> bez survi.
Co do reszty się zgadzam.
@UP
To zależy od builda ;] Ja nie staram się robić z kennen'a kogoś kto może przetrwać te jedno - dwa uderzenia więcej, to nie ma sensu. Mój build dla niego opiera się w pełni na obrażeniach, mam masakrycznie mało HP ale prawie nigdy wróg nie może do mnie podejść, na 18 lvlu takiemu trynda pół hp z Q zabieram
Build Buty(M.Pene)>Rylai's>Rabadon=ok.350ap+slow i wystarczająca ilość hp Kennena wystarcza spokojnie wejść w teamfight na ulti i zabić 2-4 przeciwników(+wrzucić 2 stuny).
Caitlynn jest całkiem inną postacią-nie robi za dużo dmg obszarowo,ale mocno bije 1vs1.
Moim zdaniem nie powinno się porównywać Kennena do Caitlynn, ponieważ są to zupełnie inne postaci.
Kennen zwykle jest bardziej użyteczny(AoE stun) od Caitlynn.Prawie zawsze grałem Kennenem z Rylai's(pure ap wymaga dobrej drużyny/szczęścia/głupich przeciwników[nie focusowanie maga jest po prostu głupie]),a Rylai's pozwala wygrywać teamfighty i gry.
Jako minus można dodać brak energii(rzadko starcza na wszystkie skille)-regeneracja daje rade na linii ,ale w teamfighcie nie koniecznie
ps.Tsukineko: Tryndamere jest jednym z większych "papierów" w grze(cała siła w ulti i dmg)
Nie wiem czy "wbijasz się we wrogów" czy czekasz na 1vs1(taka gra to niemal marnowanie potencjału Kennena) ,ale czyste AP nie nadaje się dla początkujących(nie trafisz Q[nie ma stuna] i giniesz)
pozdrawiam-Michu
To już sam nie wiem dodam iż jestem początkującym graczem mam zaledwie 10lvl
gram nie cały tydzień
Ale pomaga mi Yamakazu tłumaczy i wogóle
@michu415
Dla początkujących może i nie nadaje się full AP build masz rację, ale tylko w przypadku solowania wrogów, jeżeli gracz będzie się skupiał bardziej na supportowaniu teamu poprzez stuny (Tak, to również marnowanie potencjału, ale początkujący muszą od czegoś zacząć) to nie ma problemu z buildem full AP nawet w przypadku nowicjusza. Kamilpinas, bierz Kennen'a bez gadania xDD Każdy w końcu Ci go poleca, Caitlyn nie może się tak szczerze równać z kennenem (Oczywiście jeżeli ktoś ogarnia to każda postać jest równa każdej), ale jako początkujący lepiej graj Kennenem, z Caitlyn możesz mieć problemy ;p
Dzięki wszystkim za pomoc wezme Kennena zbieram teraz IP na niego jeszcze mi brakuje 2k
EDIT:
Zakupiłem go gra sie wyśmienicie Dzięki !
@UP
Osobiście uważam, że się zbłaźniłeś, sprawa już rozwiązana, gość napisał kogo wybiera po naszych wyczerpujących opisach, a Ty sobie wklepujesz posty, beznadziejnymi, nic nie wnoszącymi, krótkimi i niedokładnymi (oraz nie prawdziwymi), opisami. Nie wspominając, że część tych faktów ja napisałem w pierwszym poście. Napisał, że wybiera kennen'a więc po co to ciągniesz ? Zmień forum bo tutaj tylko się wklepujesz -.- pomyśl dwa razy zanim coś napiszesz.
z góry dziękuje