Całkiem z innej beczki.Problem z

Witam wszystkich.Otóż mam problem nie związany z grami ani komputerami.Bardzo prosze o pomoc.Wiem ze nie jest to odpowiednia strona ale mniejsza z tym.

Więc mam żółwia.Ma ok. 2-3 miesiące i jego skorupa jest miękka.Kiedy łapie go z boku za skorupę czuje jak sie lekko ugina.Karmie go karma dla żółwi ReptoMin z firmy Tetra.Jest żółwiem wodno-lądowym.

Jeżeli ktoś wie jaki jest powód jego miękkiej skorupy bardzo proszę o pomoc.

Niestety ja ci nie pomogę, może trafiłeś na to forum, ale łap "http://www.zolwie.net/forum/viewtopic.php?t=568"

O kurde! haha ;D

Spróbuj go podniecić, może mu stwardnieje...

Edit:

Rekompensata, że się nabijam. W internecie znalazłem, że to z powodu braku wapnia.

Idź do zoologicznego i kup jakieś ślimaki czy coś, tam Ci doradzą na pewno co ma dużo wapnia i niech Twój miękkoskorupy przyjaciel wpierdziela tego jak najwięcej.

Edit 2:

znalazłem coś jeszcze u młodych żółwi to podobno całkiem normalne. Google dostarczyły mi dużo wiedzy o żółwiach (xd). Następnym razem również skorzystaj z tej świetnej strony.

Pozdrawiam.

Witam wszystkich.Otóż mam problem nie związany z grami ani komputerami.Bardzo prosze o pomoc.Wiem ze nie jest to odpowiednia strona ale mniejsza z tym.

Więc mam żółwia.Ma ok. 2-3 miesiące i jego skorupa jest miękka.Kiedy łapie go z boku za skorupę czuje jak sie lekko ugina.Karmie go karma dla żółwi ReptoMin z firmy Tetra.Jest żółwiem wodno-lądowym.

Jeżeli ktoś wie jaki jest powód jego miękkiej skorupy bardzo proszę o pomoc.