Hej zastanawiam się ostatnio nad kupieniem COD AW, chciałbym dowiedzieć się jakie są wasze wrażenia z gry chodzi mi głównie o Multiplayer bo szukam czegoś w co można przyjemnie pograć w wolne wieczory.
Call of Duty Advance Warfare - Opinie
Jeżeli chodzi o multiplayer to ja zawsze wychodziłem z założenia, że BF - multiplayer, CoD - kampania.
W AW grałem około 3h, wiem nie za dużo, jednak gra na multiplayer sprawia pewną frajdę, choć nie tak dużą jak w BF
Ogólnie to na kompa nie polecam zbyt chaotycznie rozmieszczone spawny doprowadzają do może jakichś 10-30 sekund życia po prostu gdy grasz deathmache na więcej niż 5 osób to długo nie pożyjesz ponieważ wszyscy kochamy jak ktoś z boostem do speeda spawnuje nam się na plecach.
Dodatkowo dodam, że jeśli masz coś pokroju i3 + 550ti to nie polecam. Gra sama w sobie na multi jest dobra (rankedy etc), ale ten limit FPS ustawiony na multi na 90 jest nie do przeskoczenia. Jesli bedziesz mial spadki klatek do 50-60 to bedziesz miał problem z dokladnym celowaniem. Pomijajac fakt, ze przy takim kompie 2 mapy sa praktycznie nie grywalne (ogromny fps drop na starcie trwajacy okolo 5 min)
Sam bym sobie pogral, ale strasznie to irytujace. (gralem okolo 100h) Jesli masz dobrego kompa, polecam.
ugram coś na swoim sprzęcie ?
2 rdzeniowe cpu i to w laptopie? zartujesz sobie?
Wiekszość najnowszych gier na srednich detalach dziala normalnie bez zadnego problemu, dlatego chyba COD nie jest jakos szczególnie wybijający sie w wymagania od nich. Jak na ten moment jedynie najnowszy Dragon Age nie odpalil ze wzgledu na minimalne 4rdzenie
Grałem jakiś czas ale jednak nie ma to jak BF, jeśli chodzi o COD'a to tylko kampania.
Wiekszość najnowszych gier na srednich detalach dziala normalnie bez zadnego problemu, dlatego chyba COD nie jest jakos szczególnie wybijający sie w wymagania od nich. Jak na ten moment jedynie najnowszy Dragon Age nie odpalil ze wzgledu na minimalne 4rdzenie
jezeli chodzi o plynna rozgrywke to nie ma szans(w porownaniu np do cod:bo2)
na taki sprzet proponuje cs:go lub insurgency(imo najlepszy shooter od wielu lat)
Hej zastanawiam się ostatnio nad kupieniem COD AW, chciałbym dowiedzieć się jakie są wasze wrażenia z gry chodzi mi głównie o Multiplayer bo szukam czegoś w co można przyjemnie pograć w wolne wieczory.