Bo dawniej naprawde bylo lepiej, teraz wszystko tworzone jest pod konsole, a tam wymagania graczy sa inne, niz te, ktore kiedys byly na PC. Jednym to odpowiada, innym nie. Ja osobiscie wole innego rodzaju FPS'y i tego bede sie trzymal. Jak widac po ocenach graczy, wiele osob zaczyna tesknic za czyms innym, a nowe produkcje spod szyldu: prosciej, szybciej, bardziej efekciarsko, zaczynaja sie nudzic. CoD zamienil sie w prostackiego tasiemca. Juz pojawily sie newsy, ze w przyszlym roku (!!!) pojawia sie nowe gry Call of Duty. Z tym samym schematem gry, tyle ze z nowymi mapkami i paroma dodatkowymi, jeszcze bardziej efekciarskimi dodatkami. I nie jestem graczem, ktory tylko placze za starymi czasami, bo nowe gry rowniez potrafie docenic, ale musza byc swieze i z PCtowym zacieciem. Ot, taki juz ze mnie gracz, ze konsolowe produkcje nie przypadaja mi do gustu (choc do samych konsol nic nie mam, kazdy ma inny gust, a ja wyrazam tylko swoja opinie). No nic, mimo mojego mlodego wieku, jestem graczem raczej starszej generacji, a piszac starsza mam na mysli gry, ktore wychodzily za czasow moich lat dzieciecych. Ten nowy model, o ktorym wspomnialem, za bardzo smierdzi mi uproszczeniami i efekciarstwem, ktorego nie znosze w zadnej dziedzinie zycie i sztuki.