Call of duty czy Battlefield

Siemanko:)

Wszyscy wiemy , że w internecie mnóstwo jest tego typu tematów. Cenię sobie jednak wypowiedzi użytkowników tego forum. Grałem wcześniej w CS:GO. Przyznam spodobała mi się rozgrywka tego typu. Czy warto więc zainwestować w nowsze produkcje? Mam do wyboru Battlefield 4 + dodatki lub Call of duty advanced warfare. Z góry dzięki wam za pomoc i porady

COD - Dynamiczna Akcja , BF - Bardziej stawiane na TeamPlay , (taktyki) większy obszar działań . Moje Zdanie

co do bfa to zależy od mapy i od trybu gry bo jest ich wiele bardziej polecam BF'a do multi bo jest dużo lepsze CoD to tylko single. Ale jakby porównać obie do CS'a to najbardziej podobny jest CoD.

Myślę że temat nie ma sensu bo są to tylko i wyłącznie kwestie fanboystwa.

Aczkolwiek moim zdaniem BF pojazdy, duże mapy, dużo broni.

Grałem w CSa GO 300~h, pozniej kupiłem BFa4 zagralem 30-40h, wrociłem do CSa, kupilem CoDa AW, zagralem 70~h wróciłem do csa. Moim zdaniem, jeśli podoba ci sie rozgrywka z csa, nie dostaniesz jej ani w CoDzie, ani w BFie. Tryby SnD i Defuse w obu grach [moim zdaniem] nie rownaja sie temu co masz w csie.

Ja mam w CS'ie lekko ponad setkę. Single w ogóle mnie nie interesuje. Myślę , że temat ma sens. Przynajmniej dla mnie. W BF wystarczy na początku zakupić podstawkę BF4 czy od razu z dodatkami? Pomalutku wychodzi na to , ze trzeba kupić obie gry :D

CoD - single player , BF multi ( aczkowliek gram do dzisiaj w coda 4 na multi i świetnie się bawie )

Jeśli ktoś na najnowszego CoD'a. Poprosiłbym o konkretną opinię na temat multiplayera. Próżno szukać takiej w sieci. Czy BF4 lub CoD oferuje jakiegoś rodzaju " rangi " ? Oczywiście , chodzi mi o podobne do CS : GO

Jeżeli mowa o trybie turniejowym( wrzuca cię do losowej gry z losowymi graczami na tym samym poziomie) to owego nie doświadczysz raczej w obu grach jak w Cs'ie . Ale Rangi jako Rangi są w sensie paska expa.

Na podstawowych mapach siedzi masa ludzi , ale jak chcesz nowe bronie i inne pierdoły to dodatek się przydaje , noi oczywiście więcej map , nowe tryby. Najlepiej sobie kupić od razu premium gdzie masz wszystkie dodatki z podstawką ale tanie to to nie jest albo np raz w miesiącu po 40-50 zł na dodatek czy tam jak jakieś w promocji są po 30+.

ps. teraz za 111zeta masz BF4 edycja premium , czyli dostęp do wszystkich dodatków i jakieś pakiety bojowe z których dropią ci elementy dodatkowe broni.

Co do trybu turniejowego i CoDa AW masz tryb "Ranked play", gdzie masz 4vs4 i okreslone zasady, wbijasz rangi [od silvera zdaje sie do mastera, najlepsze 100 osob dostaje grand mastera i jakies tam przebrania].

Dla mnie w codzie jak i w bf Kampania jest boska,co do multi, jestem zakochany w BF4,a CoD AW nie powiem za wiele bo Multi mi nie działa wyskakuje mi jakiś błąd od 2 dni

Uważam, że w obu grach single player jakoś specjalnie d*py nie urywa. Takie gry kupuje się dla multi, bo inaczej to strata pieniędzy. Mam BF3, ale podobno od 4 niewiele się różni i jestem szczęśliwym posiadaczem CoD:AW.

Tak jak część osób tu napisała w BF'ie masz pojazdy, duże mapy itp.itd., ale nie tylko. Są również niewielkie mapy do TDM, gdzie pojazdów nie ma, a nikt tego tutaj nie zaznaczył. W BF są oczywiście lvl'e, dzięki którym odblokowujesz nowe wyposażenie.

Teraz przejdę do CoD'a, o którym jestem w stanie napisać więcej. Po pierwsze bardzo dynamiczna rozgrywka i eleganckie mapy, na których można zrobić pożytek z Egzo. Jest 50 lvli i 10 poziomów prestige. Po uzyskaniu 50 poziomu możesz zniżyć swój poziom do 1, ale wtedy rośnie Twój prestige o 1. Do tego bardzo ciekawą rzeczą jest możliwość zmiany wyglądu Twojej postaci, od hełmu do butów i egzo. W trakcie grania dostajesz paczki, które otwierasz i dostajesz ekwipunek (broń lub ciuszki, mogą być ograniczone czasowo lub na stałe, ale czasowe są rzadko). Te przedmioty mają podział na "rzadkość", znaną nam wszystkim z MMORPG. Do tego otrzymane z paczki bronie mają zmieniony wygląd, a czasami wbudowane modyfikacje. Jeśli coś Ci się nie podoba możesz to po prostu zniszczyć, otrzymując w ten sposób doświadczenie.

Mój wybór pada na CoD:AW z powodu znacznie dynamiczniejszej rozgrywki w porównaniu do BF.

Skorzystam sobie jeszcze z tego swojego temaciku. Gdzie kupić COD'a? Koniecznie pudełko ? czy mogę steam keya z allegro? Nie mam doświadczenia w kupowaniu kluczy poza platformą steam. Tym razem różnica w cenie jest dość duża. Kupując z allegro klucz trochę czuje się jakbym kupował na " rynku " pseudorginał

Skorzystam sobie jeszcze z tego swojego temaciku. Gdzie kupić COD'a? Koniecznie pudełko ? czy mogę steam keya z allegro? Nie mam doświadczenia w kupowaniu kluczy poza platformą steam. Tym razem różnica w cenie jest dość duża. Kupując z allegro klucz trochę czuje się jakbym kupował na " rynku " pseudorginał

Powiem Ci szczerze, że ja tym podejrzanie tanim keyom z allegro nie ufam. Oczywiście mogę się mylić, ale to tylko moja opinia. Polecam Ci stronę keye.pl szybka wysyłka klucza i przystępne ceny.

http://www.keye.pl/games/product/id/21195/Call-of-Duty:-Advanced-Warfare

80zł za edycję podstawową, drugie tyle zapłacisz za Day Zero Edition, które daje Ci tylko:

Dwie niestandardowe bronie AK-12G Assault Riffle oraz Kuszę-B2

Zaawansowany arsenał zawierający: Bullet Brass, Egzoszkielet oraz EM 1 Quantum - broń energetyczną

Szczerze uważam, że nie opłaca się teraz kupować Day Zero Edition, który dawał dostęp do gry o 1 dzień wcześniej i podczas tego dnia EXP był podwójny.

Tak dla jasności, Day Zero Edition nie daje żadnej przewagi.

Ja mimo wielu bugów polecam BF4 :)

Troszkę odkopię temat ale to dla waszego dobra:) COD'a już mam ale BF 4 w wersji premium kupiłem wczoraj. Dlatego właśnie piszę. Na originie jest za tylko 74, 50 !! Polecam jeśli ktoś chciałby kupić w dobrej cenie ! :)

PS: sama podstawka : 44, 50 :)

Titanfall oczywiscie!

Siemanko:)

Wszyscy wiemy , że w internecie mnóstwo jest tego typu tematów. Cenię sobie jednak wypowiedzi użytkowników tego forum. Grałem wcześniej w CS:GO. Przyznam spodobała mi się rozgrywka tego typu. Czy warto więc zainwestować w nowsze produkcje? Mam do wyboru Battlefield 4 + dodatki lub Call of duty advanced warfare. Z góry dzięki wam za pomoc i porady