Jeżeli na poe.trade nie są warte 1 chaos+ to nie opłaca Ci się ich trzymać i tak, sprzedawaj w sklepie.
Casual pytania
Co do sprzedaży unikatów, jest takie prophecy:
The Mysterious Gift Sell to a Vendor any five random unique items, the vendor gives you a mystery box which transforms into a random unique item. The lowest item level of the five determines the item level of the resulting unique.
nie wiem czy coś źle robię, ale kopiuje item, wklejam i nie wyszukuje go
np.
Rarity: Unique Skullhead Secutor Helm -------- Armour: 144 (augmented) Evasion Rating: 144 (augmented) -------- Requirements: Level: 36 Str: 42 Dex: 42 -------- Sockets: G-R R -------- Item Level: 38 -------- 69% increased Armour and Evasion +62 to maximum Life +59 to maximum Mana Minions have 10% Chance to Block Minions have +324 to Armour Minions Regenerate 2% Life per second -------- All that was left of the Iron King was his bleached skull. Yet it was all the Iron King needed.
chodzi mi o poe.trade
ok, działa i okazalo się, że wszystkie są nic nie warte xdd
dobra rozumiem, a jak działa party? czy jest shared exp? czy exp ten sam, ale trudniejsze potwory
Zaczynając od drugiej osoby, każda dodatkowa osoba daje:
+20% HP potworów (normal), +40% (cruel), +60% (merciness i end-game) - inaczej mówiąc, początkowo w party jest znacznie prościej, ale już w merciness żaden z buildów w party nie może być "słabym ogniwem" bo znacznie osłabia resztę
+50% wypadającej waluty (oznacza to mniej waluty na jednego gracza)
+50% wypadających przedmiotów (mniej przedmiotów na jednego gracza)
+100% rzadkości przedmiotów (w połączeniu z powyższym, daje to wyższą szansę na znalezienie rare/unique w party)
+100% doświadczenia, dzielonego między graczy na zasadzie "wyższy lvl dostaje więcej" - w połączeniu z niższym HP potworów podzielonym przez liczbę graczy i fakt, że wystarczy być tylko w miarę blisko aby dostać doświadczenie daje to możliwość znacznie szybszego levelowania
A jeśli chodzi o buildy dla rangera, to dla nowego gracza polecam mimo wszystko coś opartego o łuk ze względu na to, że wiele buildów dla niego pod bronie białe/zaklęcia jest bardzo specjalistyczna i wymaga ściśle określonych, nierzadko drogich unikatowych przedmiotów. Dobrym, sprawdzonym i aktywnie rozwijanym buildem jest między innymi ten jeden: https://www.pathofexile.com/forum/view-thread/1041989
POE to pierwsza gra z rodzaju mmorpg z której nie wyszdłem po godzinie.
Mam dość dużo pytań mam nadzieje, że są tu jacyś doświadczeni plejerzy.
Dobry build dla rangera? Jeśli pvp ma w tej grze jakikolwiek sens to pod pvp.
Czym są skrawki papierów dla przykładu 1/9 The Hermit?
Mam 54 lvl do tej pory zbieralem wszystkie żółte itemy i je sprzedawałem po identyfikacji czy robić tak dalej? (300 orb of alternation w stashu)
Co oznacza corrupted?
Czy Breach to event czy stały element gry?