Casual pytania

Jeżeli na poe.trade nie są warte 1 chaos+ to nie opłaca Ci się ich trzymać i tak, sprzedawaj w sklepie.

Co do sprzedaży unikatów, jest takie prophecy:

The Mysterious Gift
Sell to a Vendor any five random unique items, the vendor gives you a mystery box which transforms into a random unique item.
The lowest item level of the five determines the item level of the resulting unique.

nie wiem czy coś źle robię, ale kopiuje item, wklejam i nie wyszukuje go

np.

Rarity: Unique
Skullhead
Secutor Helm
--------
Armour: 144 (augmented)
Evasion Rating: 144 (augmented)
--------
Requirements:
Level: 36
Str: 42
Dex: 42
--------
Sockets: G-R R 
--------
Item Level: 38
--------
69% increased Armour and Evasion
+62 to maximum Life
+59 to maximum Mana
Minions have 10% Chance to Block
Minions have +324 to Armour
Minions Regenerate 2% Life per second
--------
All that was left of the Iron King was his bleached skull.
Yet it was all the Iron King needed.

chodzi mi o poe.trade

Dziwne. Tu masz link do breach'a http://poe.trade/search/arisikihaooyur

ok, działa i okazalo się, że wszystkie są nic nie warte xdd

dobra rozumiem, a jak działa party? czy jest shared exp? czy exp ten sam, ale trudniejsze potwory

Zaczynając od drugiej osoby, każda dodatkowa osoba daje:

+20% HP potworów (normal), +40% (cruel), +60% (merciness i end-game) - inaczej mówiąc, początkowo w party jest znacznie prościej, ale już w merciness żaden z buildów w party nie może być "słabym ogniwem" bo znacznie osłabia resztę

+50% wypadającej waluty (oznacza to mniej waluty na jednego gracza)

+50% wypadających przedmiotów (mniej przedmiotów na jednego gracza)

+100% rzadkości przedmiotów (w połączeniu z powyższym, daje to wyższą szansę na znalezienie rare/unique w party)

+100% doświadczenia, dzielonego między graczy na zasadzie "wyższy lvl dostaje więcej" - w połączeniu z niższym HP potworów podzielonym przez liczbę graczy i fakt, że wystarczy być tylko w miarę blisko aby dostać doświadczenie daje to możliwość znacznie szybszego levelowania

A jeśli chodzi o buildy dla rangera, to dla nowego gracza polecam mimo wszystko coś opartego o łuk ze względu na to, że wiele buildów dla niego pod bronie białe/zaklęcia jest bardzo specjalistyczna i wymaga ściśle określonych, nierzadko drogich unikatowych przedmiotów. Dobrym, sprawdzonym i aktywnie rozwijanym buildem jest między innymi ten jeden: https://www.pathofexile.com/forum/view-thread/1041989

POE to pierwsza gra z rodzaju mmorpg z której nie wyszdłem po godzinie.

Mam dość dużo pytań mam nadzieje, że są tu jacyś doświadczeni plejerzy.

Dobry build dla rangera? Jeśli pvp ma w tej grze jakikolwiek sens to pod pvp.

Czym są skrawki papierów dla przykładu 1/9 The Hermit?

Mam 54 lvl do tej pory zbieralem wszystkie żółte itemy i je sprzedawałem po identyfikacji czy robić tak dalej? (300 orb of alternation w stashu)

Co oznacza corrupted?

Czy Breach to event czy stały element gry?