Od zawsze do czyszczenia śmieci używałem CCleaner i byłem zadowolony. Dziś sobie zainstalowałem trial Advance Systrem Care i odpaliłem. Program mi znalazł 8GB śmieci. Byłem lekko w szoku więc nim odpaliłem czyszczenie odpaliłem znowu CCleaner a ten znalazł 18MB śmieci. Myślałem że to stare punkty przywracania systemu ale nie, duża część tych plików było w folderach jak system32 :|. Może mi ktoś napisać jakie funkcje powinny być zaznaczone w CCleaner by działał faktycznie prawidłowo?
CCleaner
O również byłbym wdzięczny za takie wskazówki
CCleaner sam w sobie jest dość delikatny, gdy chodzi o usuwanie pozostałości. Jeżeli chcecie rozszerzyć jego możliwości ściągnijcie sobie dodatek CCEnhancer. Po aktywowaniu go w CCleanerze w zakładce programy będziecie mieli mnóstwo dodatkowych pozycji.
Ta, zainstalowałem tą wtyczkę, opcje są. I co? Mogę je zaznaczyć jak leci?
To zależy czy masz jakieś ważne informacje zapisane w np przeglądarce jak hasła itp, bo wtedy możesz je stracić. Możesz kliknąć prawym na pozycje i przeanalizować ją wtedy będziesz wiedział ile zajmuje miejsca i co zabiera Ci jego najwięcej. Gdy zaznaczasz jakaś wrażliwą pozycję program daje ostrzeżenie i krótką informację.
Od zawsze do czyszczenia śmieci używałem CCleaner i byłem zadowolony. Dziś sobie zainstalowałem trial Advance Systrem Care i odpaliłem. Program mi znalazł 8GB śmieci. Byłem lekko w szoku więc nim odpaliłem czyszczenie odpaliłem znowu CCleaner a ten znalazł 18MB śmieci. Myślałem że to stare punkty przywracania systemu ale nie, duża część tych plików było w folderach jak system32 :|. Może mi ktoś napisać jakie funkcje powinny być zaznaczone w CCleaner by działał faktycznie prawidłowo?