Cena gry

Hej mam kilka pytań apropos ceny gry ;)

1. Znalazłem na G2A oferte kupienia The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited za 65 zł i chciałem się dowiedzieć co zawiera ta wersja gry i co muszę dokupić?

2. Co zawiera gold eddition i co ew musiał bym dokupić?

3. Jeżeli kupie sama podstawkę a potem dodatki czy dużo pieniędzy więcej mi wyjdzie niż kupując powyższe edycje?

1. Tamriel Unlimited to najbardziej podstawowa wersja. Musisz dokupić... no, wszystko.

2. Gold Edition ma wszystkie DLC. Ni mniej, ni więcej.

3. Komplet DLC to wydatek rzędu 10-11k koron. Czyli plus minus 260 zł - jeżeli kupujesz korony w największych/najbardziej opłacalnych pakietach, po 130 zł.

1. Daj link to Ci powiem https://www.kinguin.net/pl/product/358355/the-elder-scrolls-online-tamriel-unlimited-explorer-pack-digital-download-cd-key/ tu masz link do aktualnie najtańszej podstawki wraz z explorer's packiem

2. Gold Edition zawiera podstawkę oraz 4 DLC ( Nie zawiera ostatniego czyli Shadow of the Hist)

3. Najlepiej jest opłacać abonament (64zł za 2 miesiące na Kinguinie) abo daje Ci dostęp do wszystkich DLC, 10% boost do expa w każdej sferze, Craftbag bez dna gdzie przechowasz wszystkie swoje matsy i będziesz miał przy sobie, 1500 crown pointów za miesiąc abo za które sobie właśnie DLC na własność wykupisz także się opłaca.

Dobra dzeki wielkie za pomoc :)

1. Daj link to Ci powiem https://www.kinguin.net/pl/product/358355/the-elder-scrolls-online-tamriel-unlimited-explorer-pack-digital-download-cd-key/ tu masz link do aktualnie najtańszej podstawki wraz z explorer's packiem

2. Gold Edition zawiera podstawkę oraz 4 DLC ( Nie zawiera ostatniego czyli Shadow of the Hist) 

3. Najlepiej jest opłacać abonament (64zł za 2 miesiące na Kinguinie) abo daje Ci dostęp do wszystkich DLC, 10% boost do expa w każdej sferze, Craftbag bez dna gdzie przechowasz wszystkie swoje matsy i będziesz miał przy sobie, 1500 crown pointów za miesiąc abo za które sobie właśnie DLC na własność wykupisz także się opłaca. 

Odnośnie tego 3. ten abonament to co to jest ? kod? I to możesz użyć dopiero PO kupieniu podstawki? Czyli podstawka + abonament tak?

I dlaczego mówisz ze się najbardziej opłaca skoro to Ci nie da żadnego DLC a Gold Edition da. ?

Odnośnie tego 3. ten abonament to co to jest ? kod? I to możesz użyć dopiero PO kupieniu podstawki? Czyli podstawka + abonament tak?
I dlaczego mówisz ze się najbardziej opłaca skoro to Ci nie da żadnego DLC a Gold Edition da. ?

Abonament daje ci dostęp do wszystkich DLC, daje +10% więcej expa i mega przydatny bag na skladniki do craftingu, oraz 1500 crowns za każdy miesiąc opłacania abonamentu. Czyli jeżeli nie chcesz płacić abonamentu a chcesz mieć wszystkie dodatki to kupujesz gold edition, a jezeli stac cie na placenie abonamentu i chcesz to robic to kupujesz podstawke za 40 zlotych i oplacasz abonament.

Bo za 4 miesiące abo masz nie tylko profity jakie kolega Creative przytoczył, ale 6000 koron za które sobie DLC wykupić też można i jeszcze 500 Ci zostanie. :)

A teraz takie mało popularne pytanie: te kody na kinguinie i g2a są ... legalne?

Na ebayu miałem sytuację że kupiłem kod i okazał się (po misiącu czy 2) że konto mi zablokowali z powodu "kod był kupiony przez kradzione karty kred.".

Pojawil sie news wczoraj ze podstawe za 20 ziko mozna kupic.

Na samej podstawce opłaca się grac? Dawno nie interesowałem się TESO i nawet nie wiedziałem, że aż 4 DLC wyszło.

Mam 190+cp i jeszcze nie skonczylem podstawki. Nie gram duzo ale jeszcze troche mi to zajmie.

A teraz takie mało popularne pytanie: te kody na kinguinie i g2a są ... legalne?

Na ebayu miałem sytuację że kupiłem kod i okazał się (po misiącu czy 2) że konto mi zablokowali z powodu "kod był kupiony przez kradzione karty kred.".

Z g2a bym uważał, bo już była sytuacja kiedy to ludzie grę kupili i wyłapali bana za kradziony klucz, ale na Kinguinie jest w 100% legalnie sam korzystam z tych kodów i wielu znajomych również. :)

Z g2a bym uważał, bo już była sytuacja kiedy to ludzie grę kupili i wyłapali bana za kradziony klucz, ale na Kinguinie jest w 100% legalnie sam korzystam z tych kodów i wielu znajomych również. 

Czy na kody prepaid na g2a rownież trzeba uważać ? Chyba nie zablokują mi konta za np użycie kodu na 60 dni co pochodzi z nielegalnego źrodła. Bo to już 2 raz jak kupuje kod na abonament. A trochę sie zestresowalem:p

Cóż pewności nie mam. Ja na przykład kupuję na kinguinie już od dłuższego czasu no i tutaj mogę powiedzieć, że jest bezpiecznie.

Misie podbijam bo ja już nic z tego nie rozumiem czy jak znalazłem na allegro coś takiego:

http://allegro.pl/the-elder-scrolls-online-tamriel-unlimited-dlc-i6488312822.html

To jako casualowy gracz bd mógł sb grać w to po 1-2h i nie ma żadnego "abonamentu" w tym linku, mam wszystko na zawsze itd.? Czy czeka mnie jeszcze zakup jakiś dodatkowy?

(W tym linku jest podstawka?)

@Kamyczek11

to normalna podstawka ESO wzbogacona o kilka bonusów, bierz smialo

ESO nie posiada obowiazkowego abonamentu,

normalnie kupujesz i grasz ile chcesz, kiedy chcesz i jak chcesz

Ok dzięki wielkie to teraz tylko sporo ściągania mnie czeka :)

A właściwie korzystając z okazji, czy Gold Edition będzie w przyszłości wzbogacane o kolejne DLC? W sensie jak teraz kupię to mam te 4 ale jakbym przykładowo kupił po premierze kolejnego DLC, to miałbym te 5 bez najnowszego?

I jeszcze, czy jest jakieś DLC, które po prostu trzeba mieć, albo lepiej je mieć?

Najnowsze dlc daje ci dostep do top setow wiec radzil bym takze zakupic :) A z tymi dlc czy beda doawane nowe nikt nie wie.

a ja się spytam tak może głupio ale edycja Gold ESO ma explorer packa czy nie?