Cena podstawki ESO

Siema, mam pytanie odnośnie ceny podstawki ESO. Mianowicie czy ta ‘‘zniżkowa’’ cena 40 zł na Steam jest często? Za ponad godzinę się kończy, a teraz nie mam możliwości zakupu, ale na dniach będę chciał kupić a nie chcę bezsensownie przepłacać skoro ta zniżka może być rotacyjna i jest często

Podstawka na co dzień kosztuje nawet mniej niż 40 zł - chociaż mowa tu o wersji nie-steamowej. Pytanie tylko czy koniecznie musisz mieć tę gierkę na steam czy nie?

Tu masz np. za 44 zł, ale to razem z Morrowindem (pierwszy dodatek)
https://www.cdkeys.com/pc/games/the-elder-scrolls-online-morrowind-pc-cd-key

Nie ma znaczenia gdzie w sumie, teraz pobrałem tą darmową wersję na weekend na Steam i tylko z wygody chciałem tutaj, generalnie chciałem ograć trochę podstawki i zobaczyć czy warto, a potem jechać tylko na eso plus czy lepiej dokupować wszystkie DLC?

IMO najlepsza taktyka to subskrypcja, za którą miesięcznie dostajesz 1500 crownów i wykupywanie za nie DLCów po kolei. No tyle, że na pełnoprawne dodatki to nie działa, je trzeba kupić osobno, w samej subskrypcji także nie są dostępne.

Zresztą, na start nie ma sensu kupować abonamentu, przyda ci się on dopiero dużo później. Teraz Morrowind jest dodawany jakby “gratis” w cenie podstawki, więc nie ma on żadnego wpływu na jej cenę. Niestety na steam cena jest wyższa bo to w końcu steam - tutaj wiele gier nawet 10 lat po premierze nadal kosztuje 250 zł, podczas gdy klucze w necie chodzą po 10 zł :stuck_out_tongue:

Dlatego jak dla mnie wygodniej jest grać poza steamem.