Cena postaci

Witam, mam małe pytanko dotyczące postaci w Lolu , a więc chciałem się spytać od czego zależy cena championa? Wydaje mi się że od terminu jej stworzenia bo każda która wychodzi to ma 6,3k na sprzedasz. Z góry dziękuje

Im droższe tym trudniejsze do ogarnięcia.

@UP ale zabłysnąłeś!

Wcale nie prawda. Teraz te postacie, które dodają są za 6300. Szczerze mówiąc sam nie wiem. Myśle, że ot tak poprostu, żeby gra miała jakiś cel.

Szczerze mówiąc to nie wiem ale widać że te nowsze to 4.8k albo 6.3k. Myślę że te starsze championy będą tanieć co jakiś czas i tak w kółko.

Nowi championi wchodzący do gry kosztują 6300 (wyjątkiem jest Orianna, która dołączyła kosztując 4800). Starsi championi z biegiem czasu zostają przeceniani - przykładowo tacy bohaterowie jak Anivia (o ile pamiętam), Karthus (tutaj już jestem pewny :)), Twitch czy kilku innych - z 6300 na 3150. A skąd takie ceny? Ano stąd, że poza tym można kupić champów za RP, a Riot jakoś musi się utrzymywać (i nie widzę w tym nic złego, żeby flame nie było - to nie firma charytatywna) :)

@up

Czy nie czasem champion za 3150 kosztuje tyle samo RP co champion za 6300? A co do pytania założyciela tematu, tak jak było to wspomniane wcześniej, cena championa zależy od jego trudności sterowania, ogarnięcia, trudności grania nim.

@up

Faktycznie... ulti karthusa (inne czary też) są STRASZNIE trudne do opanowania,a do niedawna był za 6300. Każda nowa postać kosztuje 6300 (są wyjątki) i z biegiem czasu tanieją bo ciągle pojawiają się nowe.

zwiększenie, zmniejszenie ceny jest zależne jedynie od daty dodania postacii, i ilości ludzi je posiadających

np. Swain kosztuje 6300 i nie był w rotacji już baaaardzo długo... Riot próbuje zarobić jak najwięcej na postaciach

Ale mnie dobijają posty typu "kosztują 6.3k bo są trudne".Postacie tylko kosztują , gdyż riot tak zarabia kase na rp.

Według mnie cena nie zależy od trudności.

Dajmy np. taką Miss Fortune za 6300 która jest banalna do ogarnięcia.

Cena zależy od tego ile dany czempion już siedzi w grze, oraz od jego popularności np.

Karthus został zniżony o 1/2 bo zapewne ludzie go nie chcieli kupować ze względu na to że uważali że trudno się nim gra i nie chcą wyrzucać IP w błoto.

Okey, dzieki za odpowiedzi temat do zamknięcia

Witam, mam małe pytanko dotyczące postaci w Lolu , a więc chciałem się spytać od czego zależy cena championa? Wydaje mi się że od terminu jej stworzenia bo każda która wychodzi to ma 6,3k na sprzedasz. Z góry dziękuje