Cena sprzętu komputerowego

Witam.

Zastanawia mnie czy sprzęt komputerowy (podzespoły, gadżety i tym podobnym) będą tańsze po świętach/nowym roku? Powodem pytania jest to, że z paroma członkami rodziny składamy się na komputer dla kuzyna i nie wiem czy już teraz kupować czy czekać na okres poświąteczny/noworoczny.

Ja bym poczekał styczeń/luty. Wtedy wszystko jest najtańsze bo ludzie są spłukani po świętach/sylwestrze.

BTW Ile dałeś za swoją maszynę?

Oj już nie pamiętam ale w granicach 3200-3300 (część kasy sam uzbierałem a część mi rodzice+chrzestni dołożyli). Ale bydle za***prza niemiłosiernie dobrze <3

Lepiej po świętach :) W styczniu ja kupuję ;P

a ja tnę na 5 letnim złomie i ani myśleć go zmieniać :D. Chyba, że znajdę stałą pracę to o od razu składam na lapka :D.

Na lapka? Lipny pomysł, ni to super wydajność, ni to go rozbudować w przyszłości.

Tylko laptopa możesz wszędzie zabrać, a stacjonarka jedynie w domu :D.

Na lapka? Lipny pomysł, ni to super wydajność, ni to go rozbudować w przyszłości.

Mam Ac. Aspire 7741g z grafą Radeon hd 6550m 2GB już 1,5roku i powiem kilka, spisuje się b. dobrze moge go zabrać wszędzie (i tak go nie nosze nigdzie) chodzi jak ulał Skyrim poszedł na srednich (ani razu się nie !!!!ścioł!!!!) , gracze którzy narzekali że mają smoka 8xcore fx nie poszedł im... Plan.Sid 2, a ja bez żadnych problemów lekko na luzie se gram, poprostu żadna jeszcze gra nie pokazała tego:

Mam podobnego laptopa z tej firmy (używam go na zajęciach, w kiblu, w trasie) no i do gier słabo się spisuje. Wiedźmin parę minut i pada z przegrzania. Głównie taki laptop to do pisania i serfowania internetowego na ale niektóre gierki pójdą spokojnie np. Diablo3.

Smoki z fx 8100 wow to naprawdę smoki :< pewnie dodają rdzenie i wychodzi im 9999999999999999 mhz!

Ja mam laptopa już 2.5 roku (Acer 5740G) i nigdy mi się nie zagrzał. Kiedyś jak grałem jeszcze w Aiona to leżałem w łóżku i trzymałem laptopa grając na nogach (przez kilka godzin), to prawie jajka mi się zagotowały a lapek działał bez żadnego problemu i nie było żadnych artefaktów ani zacięć. Fakt faktem, że np w BF3 nie pogram komfortowo (około 30 fps w multi), ale jak trzeba wziąć komputer na uczelnie to w plecak i tyle. No i jeszcze kolejny plus: zajmuje tyle miejsca co dwa zeszyty A4.

Witam.

Zastanawia mnie czy sprzęt komputerowy (podzespoły, gadżety i tym podobnym) będą tańsze po świętach/nowym roku? Powodem pytania jest to, że z paroma członkami rodziny składamy się na komputer dla kuzyna i nie wiem czy już teraz kupować czy czekać na okres poświąteczny/noworoczny.