Cena Windows 8

6, mam pytanko, czemu Win 8 jest taki tani:

http://allegro.pl/microsoft-windows-8-home-64bit-pl-oem-bialystok-i2867818771.html

340zł to kosztuje Windows 7. Czy jest on taki słaby i muszą się go pozbyć? Ja slyszalem o tym, ze przyśpiesza komputer, a denerwujący jest pulpit to czemu by go nie kupić :)?

Moim zdaniem nie warto kupować nowego Windowsa. Jak chcesz przyśpieszyć włączanie się komputera czy ogólnie przyśpieszyć działanie kompa to kup dysk SSD.

Dysk SSD nie wchodzi w grę, bo jak będe miał nowy komputer to bd chciał przetestować gry a 120GB to za mało :P Nastawiam sie na 500GB SATA 3:D

I co z tego że Win8 jest lekko szybszy od Win7, skoro ma w sobie dużo zbędnych bajerów rodem app z androida. Co w rezultacie wychodzi na to samo.

możesz mięć HDD i SSD naraz a jak masz win7 to jakoś 80 zł ,,transformacja'' na win8

Dlatego że win8 jest dotykowy? I musisz sobie kupić nowy monitor pod ten system koszt około 4k złotówek :)

Dlatego że win8 jest dotykowy? I musisz sobie kupić nowy monitor pod ten system koszt około 4k złotówek

Nie kupowałbym monitora pod system, wtf ;d? Wgle to nic nie musze bo mam czystą duszę. Czy ty sądzisz ze kazdy kto ma Win 8 to ma dotyk?

możesz mięć HDD i SSD naraz a jak masz win7 to jakoś 80 zł ,,transformacja'' na win8

Z tego co mi wiadomo to musiałbym miec lapka z od razu zainstalowanym Winem 7, nwm czy ta promocja obowiązuje jeszcze ;p

No ale dlaczego miałbym nie kupić najnowszego systemu, który jest wydajniejszy, a skąd możesz wiedziec ze bajery z andka mi przeszkadzają? Lubie androida ;P

I może da sie to wyłączyć:P

Skoro jesteś taki przemądrzały i na wszystko masz odpowiedz to kupuj. GL :)

Ja widziałem taniej. Windowsa 8 z tego co wiem, to dostaja za darmo studenci informatyki, w innych kierunkach to nie wiem. Sam mam klucz na 5 użyć.

Ogólnie studenci uczelni publicznych dostają free oprogramowanie. Wystarczy mieć tylko maila uczelnianego/wydziałowego + zgłoszenie się do "projektu" MSDN AA. :) Nie wiem jak z uczelniami prywatnymi i studiami niestacjonarnymi.

Windows 8 dal zwykłych PC nie będzie zbytnio dobry . System ten został stworzony z myślą o tabletach hybrydowych .

@vanziom - Na PC/Laptopach Win7=Win8. Na tabletach Win8>all.

Jak dla mnie dla PC i lapków Win7 będzie jednak ciut lepszy niż Win8 (testowałem nie są to tylko domysły) . Szczególnie jeśli ktoś nie używa komputera tylko do przeglądania internetu .

W czym niby jest lepszy? Jak dla mnie są to te same systemy. Win7 to znany standard Microsoftu. Win8 jest lekkim odejściem od tego co już było, mała zmiana wyglądu i dodanie dotyku. Stabilnością czy wydajnością moim zdaniem się nie różnią. To że w jakimś teście wydajności raz jeden jest lepszy o 0,1/0,2, w innej kategorii zaś drugi ma minimalne wyższe noty. Testując oba te systemu stwierdziłem, że niczym się nie różnią w kwestii funkcjonalności na bezdotykowym ekranie. Myślę, że wybór któregoś z nich jest już tylko kwestią gustu. :)

Sam boje się, że przestraszę się tego wyglądu :P W sumie mógłbym zrobić tego darmowego oryginalnego Wina 8, ale boje się ze potem będa problemy :D

Ściągnij tego darmowego (działającego do któregoś stycznia), Win8 RC się nazywa chyba.

Zainstaluj sobie na innej partycji i testuj, najwyżej wyrzucisz. ^^ Tylko nie spodziewaj się kokosów.

Jakies nowe opinie?

6, mam pytanko, czemu Win 8 jest taki tani:

http://allegro.pl/microsoft-windows-8-home-64bit-pl-oem-bialystok-i2867818771.html

340zł to kosztuje Windows 7. Czy jest on taki słaby i muszą się go pozbyć? Ja slyszalem o tym, ze przyśpiesza komputer, a denerwujący jest pulpit to czemu by go nie kupić :)?