Champion Pytanie

Witam właśnie zakupiłem w LoL'u postać Talon , chciałbym się czegoś wiecej o tej postaci dowiedzieć ? Jest to dobra postać? Czy ta postać wymaga dużego doświatczenia w grze żeby się nią dobrze grało ? Coś Więcej na jego temat?

z góry dzięki

Aż słabo sie robi jak się to czyta. Kupiłes postać w ciemno?!

Build jest łatwy. Ja robie - dorans blade, mercurki brutalizer, trinity(młotek - shen - zeal) Frozen mallet, atma. To troche tankowato można zamiast frozen malleta po kupieniu młotka kupić bloodtrister (czy jak to się tam pisze). Potem kupić frozen mallet(dla mnie item cud, ponieważ spowalnia przeciwnika, a co już wiemy talon zadaje większy dmg)

Co do jego skilli. To wszelki slowy, stuny feary itp są dla niego "bronią" ponieważ przeciwniką zainfekowanym jakimkolwiek przeszkadzaczem robi większy dmg o 10%. Co do jego skilli.

Q- Nastepny atak z łapy robi większy dmg i pozwala nam widzieć postać na mapie na bodajże 5 sek.

W- Z klaty wylatują nam 3 wirujące ostrza zadające dmg 2x(jak lecą do przeciwnika i jak wracają) slowując go.

E- dolatujemy do przeciwnika uciszając go.

R- Robimy okrąg ostrzy. My przez ten czas stajemy się niewidzialni. Dopiero po użyciu skilla/ataku ostrza wracają do nas raniąc wrogóff.

Troche skilla trzeba bo czasem można nie zrobić z ulta dmg, poniważ bedziemy stać za przeciwnikiem. Co do many - brakuje jej tylko w teamfihtach, wiadomo spamujemy troche skillami i tak się dzieje. W normalnej rozgrywce mamy ją zawsze. Postać świetna na solo topa. Bez problemu może się pokusić nawet na szaleńczy atak na dwuch przeciwników zabijając jendego z nich.

Polecam, bo grałem nie raz. Talon daje dużo funu :)

Budować go można pod max AD/0HP

Dorans blade, berserkerki, btutalizer, kosa na lifesteala, bf sword, bloodtrister(przed kupieniem czegoś możemy skusić się na zeala), infinity edge, ghostblade. Ostatni item to triniti albo frozen mallet.

Myśle, że spotkam się z fają krety...krytyki ponieważ duzo osób mówi, że dla Talona trinity to podstawowy item. Ja tak nie sądze.

To tyle :)

Co do twojego buildu wg mnie nie potrzeba aż tak malleta można warmoga gdyz slowa mamy z trinty z młotka. Potem z brutalizera(tłuczka) można zrobić Yomumu Ghostblade, fajnie sie skaluje z jego assysynowościa :D A trinty to podstawa, jego dmg z Q + dmg bazowe = op dmg.

http://solomid.net/guides.php?g=21068 nie ma za co.

Witam właśnie zakupiłem w LoL'u postać Talon , chciałbym się czegoś wiecej o tej postaci dowiedzieć ? Jest to dobra postać? Czy ta postać wymaga dużego doświatczenia w grze żeby się nią dobrze grało ? Coś Więcej na jego temat?

z góry dzięki