Champions

Witam, ostatnio na forum nic ciekawego się nie dzieje więc zwracam się do was z pewnym pytaniem. Chciał bym się dowiedzieć co myślicie o Ezrealu, Jarvanie, Kassadinie oraz Vladimirze ? To znaczy nie musicie pisać o każdym z osobna, jednak jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie z wyżej wymienionymi championami to chciałbym znać jego opinię, bo zastanawiam się nad kupnem któregoś z nich. Prosiłbym o wymienienie mniej więcej plusów i minusów. Oczywiście nie muszą to być jakieś strasznie długie wypowiedzi (chociaż takie też mile widziane). Z góry dziękuję i pozdrawiam ;)

EDIT:

Jeśli ktoś również chciałby znać opinię o jakiejś postaci to w tym temacie można pisać :). Może tym razem ja pomogę :D

Kiedyś raz grałem Jarwanem IV

Ma dużo hp, obrony, spore dmg, i ciekawe ulti. 1 vs 1 przebije niemalże wszystkich.

No tak, zacznijmy od mojego ulubionego champa, którym jest Kasssssaaaadin!!! Jest to bardzo dobry caster, który lubi dyskretnie i szybko ubić przeciwnika z krzaków (jak rasowy assassin ^^) Pooglądaj sobie filmiki NinjaChurch'a na yt, a ogarnianie będzie proste i przyjemne :D Jest on bardzo dobry do harassu i ahh to jego ulti ^^

minusy: squishy (low hp) słaby farmer, jeżeli wyprzedzimy team przy tf'ie to mamy deada :) 1 prawie niepotrzebny skill (3 skille dosłownie wystarczą)

plusy: ULTI!!! dobry assassin, ma slowa i silence, mocny caster, good harass, łatwo go wyfeedować, lubi kraść fragi xD fajny wygląd aha i jeszcze escape.

O Jarvania niewiem za dużo ale powiem Ci, że on potrzebuje dobrego kompa. Jak grałem u kolegi (on ma wooden pc) i miał low fps'y naprawde ciężko się nim grało ^^

To tyle :) Ezem i Władkiem nie grałem, więc niestety nie mogę pomóc ;/

Mógłbyś mi coś powiedzieć o Kennenie? Zamierzam go kupić ^^

Opiszę wszystkie postacie w + i - z dodatkową opinią :D.

Ezreal

Ezreal to bardzo fajna, trudna postać która posiada same ''skilszoty''.

+ Fajne ulti

+ Q z Sheenem robi ogromne dmg

+ Flash z E

+ i AD i AP skuteczny

- Brak cc

- Papier, papier, papier

- Trudny dla początkujących

Kassadin

Największe ścierwo w tej grze. Gnój, gówno, szit. Jest najbardziej IMBA ciotą w lol-u.

+ Escape

+ Silence

+ OP

+ Slow

+ Niesamowity ganker...

- Papierowy (lecz z pewnością ucieknie z 5 hp ^^)

- Manożerny (do czasu lategame)

Jarvan

Fajny, mocny offtank typu renekton.

+ Nie papier

+ Dmg kozackie

+ Q obniża armor przeciwnika więc Rammusa jedziemy (:D)

+ Cataclysm® Robi kosmiczne dmg i zapobiega uciekaniu przeciwnika.

- Manożerny (po kupieniu ''melisy'' już nie)

- Podatny na focus w early

Vladimir

+ Leczenie z Q

+ Nie-papier

+ Niezłe dmg wykręca po 9 lvlu

- Przed 9 lvlem jest niszczony jak śmieć

- Nie ogarnięty psuje grę ( Teraz już nie można stackować spell vampa )

R4z3r oraz averdon, wow dzięki za wyczerpujące odpowiedzi :D Hmm, właśnie ostatnio bardzo rzadko spotykam Ezreala oraz Kassadina i bałem się, że są useless. Vlad raczej odpada ale myślę nad tą trójką. Oczywiście temat żyję dalej, dlatego śmiało piszcie :D I przypominam, że jeśli ktoś chce znać opinię na temat danej postaci to pisać w tym temacie. :)

Jeśli chodzi o Kennena to niestety nim nie grałem więc nie wiem, jednak widziałem go często w akcji. Jest to świetna postać do harrasu, ze względu na swoje skille oraz używanie energii zamiast many. Jest dość papierowy, ale ciężki do złapania ze względu na jego skill. Jego ulti (aoe), jest świetne na team-fighty. W dobrych rękach myślę, że potrafi dużo zdziałać chociaż w late nigdy z nim nie miałem problemu :). Ale są to tylko moje obserwacje, więc za wszelkie błędy przepraszam :D

@averdon

Powiedz że nie lubisz Kassa i tyle :D:D

manożerny on nie jest gdy team cały czas udostępnia mu blue i pomaga mu go bić.

Dla mnie najlepsza postać na mida : ) (z naciskiem dla mnie bo zaraz mnie zhejtujecie że nie jest najlepszy na mida).

z dobrym tankiem (amumu) działa cuda potrafi wyeliminować każdego Carry AP (Le Blanc, Lux, Annie itp.)

Znam dobrze każdą postać i poweim tak:

EZ:

+Dobry dps i support

+Bardzo łatwo wymotać mu dobry build

+Przydatne ulti

+szybko ucieczka

-papierek :D

-potrzebuje dobrego teamu bo w solo walkach nikogo nie zabije chyba ze jest wyfeedowany

-po ostatnich nerfach nigdy nie widziałem dobrego EZ

Vlad: Nie grałem nim zbyt długo ale mój brat nim koksi i wymiata, nawet po ostatnim patchu bo nigdy nie stackowal spell vamp :P

+Dobry survival (można dawać tylko AP)

+Dobry w teamfightach

+Wystarczajace CC (tylko spowolnienie ale walisz ulti i masz goscia na pare skilli)

+Mocarne ulti, swietne do teamfight i gankow

-potrzebny skill

-do 6 lvl mala szansa na killa na mid

-zwiekszyli cd w Q ;(

Kass - tu sie nie wypowiadam, nie lubie nim grac hehe

Jarvan IV - to jeden z moich faworytow, z moim kumplem zawsze roznosimy linie hehe

+Miażdżące ulti

+świetny armor pen

+Dobry survival

+Przydatne skille do teamfight

+Swietny do walk 1v1

+Swietny do gankowania (E+Q, W, R)

-trudno nim grac przeciwko rangerom

-mana

-potrzebny skill bo wiele razy widzialem jak jakis newbie jarv (alli) zamykal mnie w ulti -.-

-troche mi sie nie podoba jego wyglad hehe

No właśnie ten Ezreal po ostatnich nerfach wydaje mi się strasznie useless, w ogóle go nie spotykam (chociaż zgaduje że weterani pewnie umieją nim nieźle kosić). Ale z drugiej strony bardzo podobają mi się jego skille. A tak po za tym to najwięcej zastanawiam się nad Jarvanem i Kassadinem. :) Temat nadal otwarty więc można spokojnie pisać. Jeśli ktoś ma również pytanie w sprawie jakiegoś bohatera, to śmiało się zgłaszać.

Dzięki za wyczerpujące odpowiedzi. :)

Witam, ostatnio na forum nic ciekawego się nie dzieje więc zwracam się do was z pewnym pytaniem. Chciał bym się dowiedzieć co myślicie o Ezrealu, Jarvanie, Kassadinie oraz Vladimirze ? To znaczy nie musicie pisać o każdym z osobna, jednak jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie z wyżej wymienionymi championami to chciałbym znać jego opinię, bo zastanawiam się nad kupnem któregoś z nich. Prosiłbym o wymienienie mniej więcej plusów i minusów. Oczywiście nie muszą to być jakieś strasznie długie wypowiedzi (chociaż takie też mile widziane). Z góry dziękuję i pozdrawiam ;)

EDIT:

Jeśli ktoś również chciałby znać opinię o jakiejś postaci to w tym temacie można pisać :). Może tym razem ja pomogę :D