Ktoś gra?
Zapraszam do znajomych UID: 442489341518
Chaos Zero Nightmare
To cos nowego? Niedawno wyszlo?
@EddieQ Nie to typowa mobilka samgraja co 10grudnia 2025 wyszła co twuj fon ma fun a ty tylko braki na kącie bankowym
Na telefon taki “taktyczy roguelike”, chociaż ja gram na PC i telefonie. Trochę dużo pierdolą i trzeba pomijać dialogi na speedzie, ale ogółem dość ciekawa się robi gdzieś od końca drugiego aktu. Na MMO nie ma co liczyć, tam same cash graby w EA od dłuższego czasu.
Jakiś tam auto jest, ale nie wszędzie można używać, akurat teraz robię “Chaos” tam budujesz postacią eq/card set’a do grania w innych trybach, to akurat zablokowana jest opcja auto, a taki jeden chaos to z 20 minut lekko się idzie. P2W jakiegoś nie widzę, może potem jakiś paywall się pojawi, ale w necie ogółem chwalą.
@dzikitaki Ty na pewno opisujesz Chaos Zero Nightmare, bo ten opis kompletnie nie pasuje do tej gry. To tytuł, w którym praktycznie sam nie atakujesz i nie wybierasz realnie umiejętności — tylko klikasz gówne karty, przez co nawet nie czujesz, że to ty podejmujesz decyzje. Do tego wspólne, grupowe HP… serio? To wygląda jak typowa mobilka zrobiona na kolanie.
To, że gra ma już autoplay i że jest on widoczny, nie świadczy dobrze o jej jakości. A to, że jeszcze nie doszedłeś do paywalla, nie oznacza, że gra nie jest P2W — tylko że jeszcze na niego nie trafiłeś.
Czym się różni klikanie kart w tym gówienku od klikania umiejętności w WoW, bo ja osobiście różnicy nie widzę ? Tylko zapytałem czy ktoś gra, tak na prawdę tutaj chyba nawet znajomi nic nie dają, sam nawet nie wiem, niezbyt interesuje mnie czy ktoś takie gry uważa za złe, jak na razie mam nabite koło 10h i przyjemnie mi się chilluje.
Z resztą jak już wspomniałem, te card sety i set ekwipunku budujesz im w chaosie gdzie nie ma żadnego auto battle, tak to masz tylko słabą podstawkę. Tam wszystko dostajesz losowo / według wyborów to czy władujesz 5000zł czy nic nie ma znaczenia.
Tam jest trochę więcej tych systemów samej rozgrywki jak idziesz dalej, masz obrażenia psychiczne oprócz zwykłych, jakieś break czy inne debuffy, dość ciekawa gra.

@dzikitaki Chodzi o to, że porównujesz dwa różne gatunki. Ja nie mówiłem o WoWie ani MMO. Miałem na myśli JRPG i walkę turową, a nie MMO z hotbarami.
W starych JRPG typu Final Fantasy albo Pokémon czy nawet Monster Hunter Stories[1&2] masz kilka umiejętności + ewentualnie ulti i sam wybierasz co robisz oraz w kogo bijesz. Czujesz, że to twoja decyzja. Tutaj z kartami wygląda to bardziej jak losowe klikanie, gdzie gra gra za ciebie, a nie ty za postać.
WoW to zupełnie inna bajka — inny gatunek, inne tempo, inne mechaniki, więc to porównanie średnio ma sens.
Jak ci się chilluje i dobrze bawisz po 10h — spoko, nikomu nic do tego. Muszę się z tobą też zgodzić, że na głównej stronie Guru często promowane są same cash grab’y albo wręcz jakieś scamy.
PS. Nie oceniam w co grasz — sam gram jedną mobilkę dla chillu, dokładnie tak jak ty (Moe Girls Cafe 2). W pełni rozumiem, że gra, którą wymieniłeś, może ci się podobać. Po prostu takich gier widziałem już setki, jeśli nie tysiące, i stąd moje złe nastawienie do mobilek.
Serdecznie pozdrawiam i niech erg gachy ci się uśmiechnie do ciebie.
Nie dyskutuj nawet z tym Matriusem, to typowy hejter i płaczek, do każdego w każdym temacie się musi spruć i w większosci przypadków nie mając racji ani nawet informacji do wniesienia w danym temacie.
“Tutaj z kartami wygląda to bardziej jak losowe klikanie, gdzie gra gra za ciebie, a nie ty za postać.”
Przyznaj się, nie grałeś lub pograłeś 10minut. Nikt kto doszedł chociażby do drugiego chaosu tak by nie napisał.
Tak naprawdę powiedziałeś, że wszystkie roguelike z tworzeniem talii nie mają sensu.
@dzikitaki Po pierwsze, grałem trochę, ale postanowiłem temu dać drugą szanse.
A po drugie Nie słuchaj tamtego typa — obraził się, bo odważyłem się skomentować jego post o sprzedaży konta. Teraz chodzę za mną jak żul, który chce 2 zł na bułkę, a tak naprawdę chce na alkohol. I pisze losowe gówno
Wgl przez pomyłkę cię wykasowałem i chciałem dodać ponownie, bo skopiowałem UID, ale ni cholery nie mogę dodać na PC, trochę tego niedorobili. A nie, czekaj. Swój UID skopiowałem -.-’ Chociaż na razie z przyjaciół nic nie ma, jeszcze nic nie dodali w tym temacie na start.

XD super patch nieprawdaż
Tzn mi teraz działa i jakieś 200 waluty premium dostałem, pewnie dlatego że były problemy. W tych mobilkach ładniejszych to chyba standard.