Chce dokupić ram!

Witam ;)

Mam teraz 4GB ramu jednak to mi nie wystarcza i chce dokupić, i teraz pytanie jeśli kupuje na stronie skąd mam wiedzieć który ram bd mi pasował ? Jak to sprawdzić ?

Najlepiej otwórz komputer, sprawdź jaki teraz masz, jaka firma, częstotliwość itp (powinna być na nich nalepka), i szukaj w internecie takich samych. Nie wiem jak tak z twoją wiedzą na temat budowy komputera, więc na wszelki wypadek dam screena, jak w kompie wyglądają ramy, abyś nie zabłądził: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e8/DDR2_ram_mounted.jpg

Ściągnij sobie CPU Z. W 4-tej zakładce "Memory" masz swoją pamięć :) Tylko tu jakoś dziwnie częstotliwość pokazuje... Ale najlepiej otworzyć kompa jak kolega wyżej napisał.

A i pytanie ode mnie. Istnieją kości ram po 4GB ddr2 800Mhz ? Mam w kompie dwie kości po 2GB ale tylko dwa sloty niestety na ram. Więc opchnął bym je i kupił 2x 4Gb. Tylko z tymże na allegro nie znalazłem takowych :(

Ściągnij sobie CPU Z. W 4-tej zakładce "Memory" masz swoją pamięć Tylko tu jakoś dziwnie częstotliwość pokazuje... Ale najlepiej otworzyć kompa jak kolega wyżej napisał.A i pytanie ode mnie. Istnieją kości ram po 4GB ddr2 800Mhz ? Mam w kompie dwie kości po 2GB ale tylko dwa sloty niestety na ram. Więc opchnął bym je i kupił 2x 4Gb. Tylko z tymże na allegro nie znalazłem takowych

Poszukałem trochę i nie znalazłem 4gb, max jakie widziałem to 2gb.

Poszukałem trochę i nie znalazłem 4gb, max jakie widziałem to 2gb.

Trudno jest dorwać 4GB kostki DDR2 non ECC.

Na komputroniku i alsenie powinny być jeszcze dostępne goodram 4GB DDR2 800mhz.

Tylko pytaj przed zakupem czy to na pewno 1 kostka 4GB, a nie zestaw dual 2x2GB, bo można przykro wtopić.

Były jeszcze kingstony, ale jedyne jakie widzę teraz to 2x2GB KITy.

Witam ;)

Mam teraz 4GB ramu jednak to mi nie wystarcza i chce dokupić, i teraz pytanie jeśli kupuje na stronie skąd mam wiedzieć który ram bd mi pasował ? Jak to sprawdzić ?