...co powinienem wiedzieć? Dodam, że dla mnie bardzo ważne jest lore WoWa. Przeszedłem Warcrafta 3 i mniej więcej (tylko mniej więcej) ogarniam, co się działo w poszczególnych dodatkach.
- Lubię PvE - dużo dungeonów, raidów, zbieranie ekwipunku, nagrody itd. Jara mnie to strasznie.
- Lubię różnorodność w zbrojach i mieczach/broniach.
- Lubię jak gra ma jakieś niestandardowe smaczki (Np. w Aionie dało się z jednej wysepki w mieście na drugą 'polecieć' takim pojazdem po prostu na nim stojąc. Fajne!)
- Lubię PvP, pod warunkiem że ma jakiś balans (Czyli nie-Archeage, gdzie grając healerem na maga staliśmy na przeciwko siebie, po czym daliśmy sobie spokój, bo i tak się nie zabijemy nawzajem)
- Wolę dungeon findery w grach. Nie chce mi się stać i szukać ludzi.
- Lubię jak gra jest przyjazna dla użytkownika, ale jednocześnie hardkorowa. Aion miał coś takiego, że grało się w sumie prosto, ale na bardziej zaawansowanych instancjach/pvp... no nie można było się opierdzielać i wymagało to skupienia.
O samym WoWie wiem naprawdę niewiele. Ale strasznie mnie interesuje, co dalej się stało z bohaterami, których kojarzę. Sam świat również mnie bardzo zachęca. Czy ta gra jest dla mnie? Czy powinienem wiedzieć coś, gdy zacznę grać?