Check signal cable

Witam

Mam problem z nowym komputerem.Po podłączeniu do niego monitora i włączeniu go na monitorze cały czas widnieje napis "check signal cable".W ogóle nie wiem dlaczego tak się dzieje, ponieważ komputer został dziś przywieziony tak więc o ewentualnym spaleniu jakiegoś komponentu raczej nie ma mowy.Mam nadzieje, że pomożecie mi się uporać z tym problemem.

Nie dochodzi sygnał z karty graficznej:

_kabel sygnałowy

_karta uszkodzona

_zle dokrecony kabel do karty

_moglo by byc jeszcze zakurzenie karty ale przy nowym kompie to niemozliwe

Nie posiadam innych kabli ale ten jest raczej wporządku bo tydzień temu na starym kompie monitor działał bez zarzutów.Co do uszkodzonej karty graficznej, żadnego pisku nie ma a dwa wiatraczki chodzą.Pozostaje mi sprawdzenie czy kabel jest dobrze dokręcony do karty graficznej.

Chciałbym jeszcze dodać, że moja płyta główna posiada zintegrowaną karte graficzną i gdy podpinam monitor do niej to on zachowuje się tak jakby komputer w ogóle nie był włączony, czyli pojawia się napis power saving mode znika i jest czarny ekran.

Misiaczki ktore sprzedaly ci sprzet wlaczyly go testowo?Bo jeżeli kable dobrze docisniete, monitor git, to musi wina lezec po stronie sprzetu.Podaj dane sprzetowe zasilacz płyte procek i karte.Dalej nie ma co wrozyc bo teraz to już może byc wina zasilacza plyty karty.

Komputer składali w morele a tam chyba sprawdzają sprzęt czy działa.Co do specyfikacji to :

Zasilacz Thermaltake ATX SMART 530W 120mm 80+ APFC

Płyta główna MSI B75MA-P45

Procesor Intel Core i3-2120 3.3 GHz

Karta graficzna XFX Radeon HD6870 Dual Heatpipe 1GB DDR5 256BIT

Monitor gra

Kabel gra

docisniety dokrecony

sprzet wspolgra z zasilaczem

sprzet gra

Powiem tak...wymiekam

Co ja zrobiłbym majac ten problem SpraWdzilbym wszystko jeszcze raz docisnal jeszcze raz ,posprawdzal monitor z innym kompem,kompa z innym monitorem,karte zasilacz plyte osobno na innym zestawie .Na koniec nabluzgalbym sprzedawcy.A i w srodku sprawdzilbym czy wszystko podpiete tak jak ma być.

A ja bym rozkrecił obudowe, wyciągną karte radeona. Następnie podociskał porządnie kosci pamięci, wszelkie połączenia kablowe w obudowie(nawet dyski, dvd itp, diody itp). Po takim upewnieniu się, że wszystko w środku jest dobrze docisnięte...

... uruchomiłbym komputer na zintegrowanej karcie graficznej(z wyciągnietym radeonem).

Możliwe, że w biosie jest włączona grafika zintegrowana i gryzie się z radeonem.

bo..

jeśli byłaby zintegrowana grafa wyłączona to powinnien ruszyć radeon spokojnie(chyba że coś z nim nietak- to juz jak coś do sprawdzenia na innym kompie)

jeśli integra jest włączona to z raddeonem może sie gryźć a bez niego powinna ruszyć spokojnie.

Witam

Mam problem z nowym komputerem.Po podłączeniu do niego monitora i włączeniu go na monitorze cały czas widnieje napis "check signal cable".W ogóle nie wiem dlaczego tak się dzieje, ponieważ komputer został dziś przywieziony tak więc o ewentualnym spaleniu jakiegoś komponentu raczej nie ma mowy.Mam nadzieje, że pomożecie mi się uporać z tym problemem.