Chińska myszka

Witam, mam pytanie, czy myszka którą zakupiłem jest zwykłą podróbą?

http://www.ebay.co.uk/itm/Razer-Abyssus-3500dpi-3-5G-Gaming-USB-Mouse-for-PC-/151326847361?pt=UK_Computing_ComputerComponents_JoysticksJoypadsGamepads&hash=item233bc87181

A tak wygląda od dołu:

http://img.pconline.com.cn/images/upload/upc/tx/itbbs/1108/10/c4/8610749_1312986508462_1024x1024.jpg
Nie jestem obcykany w tych tematach, czy ktoś ma pojęcie czy jest to zwykły fake? Myszka wydaje się działać dobrze. Czy mam prawo zażądać pieniędzy spowrotem jeśli na zdjęciach widoczne jest chińskie opakowanie którego nie zauważyłem?

Jeżeli tam obowiązuje prawo rękojmi tak jak ma to miejsce w Polsce to masz prawo do zwrotu towaru bez podania przyczyny w ciągu 10 dni od zakupu.

Druga rzecz, chyba pomyliłeś fora, albo napisałeś to żeby pośmiać się z gimbazy. Napisz na forum prawnym a nie forum o grach tym bardziej MMO.

A co Ty myślisz? Wszystko jest robione w Chinach albo innych azjatyckich krajach, tylko zmieniona jest oprawa graficzna, lol.

Ja napiszę tak... trzeba było nie brać tego nędznego Razer'a :D

A co do samej sytuacji niewykluczone iż jest to podróba, ale czy gorsza?

Takie sytuacje często się zdarzają wśród "renomowanych" (haha) firm.

MasujDzika

Co za różnica czy pisze tutaj czy na forum o tematyce ściśle komputerowej?

Zarówno tutaj jak i tam mogą siedzieć ci sami ludzi którzy są "obcykani" w Danej tematyce.

Jak potrzebuje zdiagnozować usterkę w samochodzie to nie idę do piekarza. Bo dostaje takie odpowiedzi jakie właśnie padły powyżej.

Po za tym nie czytaj co drugie słowo, tylko całe zdanie. Napisałem o forum prawnym a nie komputerowym.

Sprawdź specjalistycznymi programami czy rzeczywiście ta myszka osiąga taki sam wynik DPI co pierwotny model.

Najlepiej jakbyś otworzył myszkę i sprawdził jakie układy tam siedzą - raczej nikt nie zauważy ;)

90% podzespołów robionych jest w chinach

z myszkami jest jak z telefonami

Chinczycy produkują podzespoły składają telefon z nich telefon leci do Fin dokleja się logo "Nokia" i tak powstaje Nokia

i nawet jak kupisz niemal identyczny telefon podróbke o nazwie "Nokla" to możesz być w 90% pewny że został on wykonany z tych samych częsci i kompozytów co orginalna Nokia w niektórych przypadkach tego typu podróbek jakośc wykonania ma 98% ideału wzgledem orginalnego produktu jest za to dużo tansza bo w orginale dużą częśc marży płacimy za LOGO

Oczywiście nie zachęcam do kupowania podróbek słuchac mnie nie musisz ani zgadzać się z tym co napisałem ale jak chcemy znać prawde to właśnie taka ona jest podróbki sprzetu eletronicznego w stylu "Laptopy, Aparaty, Zegarki, Telefony, Sprzęt komputerowy,Drukarki,Głośniki" są zazwyczaj wykonane solidnie i nieważne czy kupimy orginał czy falisyfikat jest on zbudowany z tych samych części i tych samych fabryk produkujących je :P

Na koniec można sobie porównać niemieckiego Mercedesa i jego skośnooką podróbke Lexusa :P a już są Lexusy lepsze nawet od SLS

Pozdrawiam

Kupiłbyś w jednym ze sklepów na ceneo i byłoby po problemie. Przecież abyssus to koszt 130 zł więc nie tak drogo a zawsze masz pewność oryginalnego zakupu. W tym wypadku ja bym mysz zwrócił. Masz 10 dni na odstąpienie od umowy bez powodu. Zwrócą Ci kasę a Ty kupisz sobie coś fajnego w normalnym sklepie.

@Dezaius:

Co ty gadasz, nigdy nie widziałem żeby podróbka któregokolwiek znanego telefonu miała te same podzespoły, więc trochę mijasz się z prawdą :) Tak samo jak żadna podróba "Nokii" nie dostanie systemu Windows Phone. Skoro jesteś taki pewny to podaj jakiś przykład :)

A dlaczego wydaje się Wam że to podróba?

Może to być podróbka, albo oryginalna myszka wypuszczona na rynek azjatycki, kupiona i sprowadzona taniej do UK.

Ja obstawiam, że to podróbka. Jak ci będzie dobrze chodzić to ok

@edit

To żeś trafił chłopie na sklep z chińskimi sprzętami :lol:

Cały asortyment jaki mają to chińskie produkty, albo jakieś NO NAME, jak akcesoria do TV, kamery GOPRO, czy nawigacje samochodowe.

Jedynie Razer się dobrze prezentuje, ale dzięki tobie wiemy że to jest chiński Razer, a nie ten z USA :D

Witam, mam pytanie, czy myszka którą zakupiłem jest zwykłą podróbą?

http://www.ebay.co.uk/itm/Razer-Abyssus-3500dpi-3-5G-Gaming-USB-Mouse-for-PC-/151326847361?pt=UK_Computing_ComputerComponents_JoysticksJoypadsGamepads&hash=item233bc87181

A tak wygląda od dołu:

http://img.pconline.com.cn/images/upload/upc/tx/itbbs/1108/10/c4/8610749_1312986508462_1024x1024.jpg
Nie jestem obcykany w tych tematach, czy ktoś ma pojęcie czy jest to zwykły fake? Myszka wydaje się działać dobrze. Czy mam prawo zażądać pieniędzy spowrotem jeśli na zdjęciach widoczne jest chińskie opakowanie którego nie zauważyłem?