Chłodzenie GPU

Szukam dobrego chłodzenia do GPU, karta miała ładną obudowę a wiatraczek chodził niczym cichobieg w maluchu, niestety postanowił umrzeć.

Radiator jest dobry, nawet w b. dobrym stanie. Polecicie mi jakieś wiatraczki, za rozsądną cenę i w miarę jak najcichsze. Na razie GPU chłodzi mi wiatraczek za 15zł od miejscowego kuca-informatyka, no i .... jest do d*py, bez muzyki nawet wikipedii przeczytać nie można tak głośno :) a, że jeszcze obudówkę mam to echo niesie.

Wiatraczek mam zamiar wkręcić w radiator.

Kuc zaenchantował mi wiatraczek na +7 do uniku, ale zwiększył głośność o +11

Dołączam fachowy rysunek "techniczny" jak to teraz ja zrobiłem.

A jaka średnica wiatraczka? ;) I czy ten wiatraczek jest w kwadratowej ramce jak na rysunku czy ma np taki mały trójnożek (gwiazde, czy grzyb wie jak to nazwać) pod sobą?

A najlepiej to trzepnij fotokopie kalkulatorem czy czym tam masz pod ręką :P

Przecież ten rysunek jest idealny!

Wiatraczek ma kształt kwadrata widok z góry, z boku przypomina prostokąt a od środka koło.

Wymiary, jak to wymiary - średnie.Na grafikę geforce 250 gts

Obudowy ni ma :C umarła. Podawajcie wiatraczki wszystkie, bo ja i tak na radiator ją wczepię.

@ Niech wysokość wiatraczka będzie jak najmniejsza, bo ten od magicznego kuca zasłania mi slot na dźwiękówkę.

MEi86os.png

do GPU ino Arctic http://www.morele.net/komputery/podzespoly-komputerowe/chlodzenie-vga-673/,,,,,,,,,1,/1/?q=accelero

Szukam dobrego chłodzenia do GPU, karta miała ładną obudowę a wiatraczek chodził niczym cichobieg w maluchu, niestety postanowił umrzeć.

Radiator jest dobry, nawet w b. dobrym stanie. Polecicie mi jakieś wiatraczki, za rozsądną cenę i w miarę jak najcichsze. Na razie GPU chłodzi mi wiatraczek za 15zł od miejscowego kuca-informatyka, no i .... jest do d*py, bez muzyki nawet wikipedii przeczytać nie można tak głośno :) a, że jeszcze obudówkę mam to echo niesie.

Wiatraczek mam zamiar wkręcić w radiator.

Kuc zaenchantował mi wiatraczek na +7 do uniku, ale zwiększył głośność o +11

Dołączam fachowy rysunek "techniczny" jak to teraz ja zrobiłem.