A więc.dzisiaj problem związany z chłodzeniem mojego sprzętu. Od kiedy temperatura zaczęła przekraczać 30 stopni komputer brata zaczyna porządnie świrować. Nie da się pograć nawet dobrej godziny jeżeli nie otworzę obudowy. Ok obudowa to jest jednak problem gdyż mam młodszego brata, który w końcu się nie powstrzymają i wbije do środka paluchy a wtedy sprzęt się sypnie. Co do sprzętu to jest to komputer z 2 rdzeniowym AMD 3 ghz Athlon 4 gb ramu i grafiką gt8600. Wentylatorów w kompie jest trzy a mianowicie na procku oryginalny, zasilacz oraz grafika i tyle. Ogólnie zasilacz i grafika jakoś ciągną ale procesor coraz gorzej dyszy. Czasami tak mnie irytuje, że nie potrafię znieść tego szumu bo wkręca na najwyższe obroty. Powiem do tego, że jest to cooler AMD. I tu pojawiają się moje zadanka.
1. Znajdzie mi ktoś coś naprawdę dobrego na schłodzenie do 40 zł
2. Poda jakiś domowy sposób jak zmniejszyć temperaturę powietrza lub zwiększyć obieg wewnątrz komputera.
Potrzebuję obu opcji, które razem połączę i stworzę dobre chłodzenie, gdyż brat się wścieka bo nie ma w co pograć, wszystko wznieca ogień.