Chłopak traci marzenia, pomóżmy mu!

Witam, ostatnio natrafiłem na strone zrzutka.

Patrze, jest chłopak który chciałby coś zrobić z informatyką oraz gejmingiem.

Ja chętnie mu wpłacę 1zł, gdy bede mial dostep do konta.

https://zrzutka.pl/s9fh3f

Sami przeczytajcie, chłopak ma ciężko. Wiem że nie każdy z was ma kase ale niektórych moze to zainteresuje.

No, ja też mam ciężko, ale nie żebrzę, tylko wyjechałem do UK i ciężko haruję na swoje marzenia. Tacy ludzie wyłudzający pieniądze na ckliwą historyjkę, którzy nie są w stanie walczyć o swoje, nie zasługują na złamany grosz.

No, ja też mam ciężko, ale nie żebrzę, tylko wyjechałem do UK i ciężko haruję na swoje marzenia. Tacy ludzie wyłudzający pieniądze na ckliwą historyjkę, którzy nie są w stanie walczyć o swoje, nie zasługują na złamany grosz.

Z tego co przeczytałem to nie wyłudza raczej, i tam gdzieś niżej napisal o dzieciakach. Jak dla mnie okej

Lol nope. Były wakacje, mógł pójść do jakiejś roboty. Nawet nie napisał w jakim kierunku chce się rozwijać, programowanie, grafika 2D/3D, cokolwiek. Jak dla mnie bajka, koleś któremu d*py się nie chce ruszyć, żebra o pieniążki na komputer, żeby sobie pograć.

Yhy

Ja odkąd pamiętam nie mam kieszonkowego itp. Zawsze sobie sam zbierałem pieniądze na to czego potrzebowałem. Są wakacje. Mógł pójść do roboty jak ja i by sobie spokojnie uzbierał. Może także chodzić po szkole raz w tygodniu roznosić ulotki, wystarczy chcieć

Jakby chciał to by uzbierał, a nie wyciągał od ludzi.

Nawet nie wiadomo czy ta jego historyjka jest prawdziwa. Raczej ją troszkę ubarwił.

I to jest piękno waszego cebulowego forum i bloga.. Wszystkich hejtujecie :D wy wszystko macie za***iste a jakiś młody chop chce po prostu uzbierać na coś :D nie ogarniam was

warn_ico.png
Wulgaryzmy
~Leman

Czytając ckliwą historyjkę tego chłopaka nawet się uśmiechnąłem. Gość zupełnie nie ma talentu do pisania takich rzeczy bo fake można wyczuć po przeczytaniu kilku pierwszych zdań. Po pierwsze to do rozwijaniu zdolności informatycznych (na poziomie szkoły średniej) nie jest potrzebny mocny komputer. Typ próbuje naciągnąć ludzi na hajs bo nie ma jak pograć w nowsze gry na swoim "komputerze".

@blackroose

Co tu nie ogarniasz???

Robiłem za 2 żeby sobie na coś uzbierać i nie mam zamiaru oddawać ani złotówki jakiemuś kolesiowi, któremu nawet nie chciało się poszukać roboty na wakacjach.

Jestem prawie pewny, że próbuje wyciągnąć kasę. I serio na komputer?

Chce uzbierać to mógł wziąć się za robotę, a nie.

Poważnie? Użytkownik z 15 postami podaje linka do żebrania, które dopiero co się zaczęło.

Masz mnie za idiotę? Chłopak ma ciężko, bo co? Bo oddał kasę na dziadka, który mu umarł? Ma ciężko, że nie ma kasy, czy że żyje ze świadomością, że ją zmarnował? lol

W tym kraju jest tysiące dzieciaków, które nie mogą spełnić swoich marzeń, bo rodziców na to nie stać. Niektórzy nawet nie mieli tyle szczęścia co on, bo tych rodziców po prostu nie mieli.

Mamie i jemu jest ciężko przeżyć z miesiąca na miesiąc, ale chce kupić nowy komputer zamiast wspomóc matkę? I gdyby pojechał w te wakacje na zbiórkę owoców/warzyw, najlepiej do Niemiec, to już na ten komputer by miał.

I na informatyka nie chodziłem, ale nie wydaje mi się, żeby był potrzebny komputer za 2k. Jeśli obecny komputer mu nie działa, to zawsze może iść do kolegi/pracowni szkolnej/obgadać to z nauczycielem.

Oczywiście najlepiej napisać historyjkę o tym, że zmarł mu "x" i że oddał całą świnkę-skarbonę na leczenie. No i oczywiście wina Tuska. To jest po prostu żałosne.

XDDD na komputer zbiera a za prąd to już nie będzie miał kto zapłacić

Jeszcze zrozumiał bym jakby miał 10-14 lat. No ale ku...rcze on ma 19 lat ! Czemu ktoś kto za***prza do roboty od 6/7 do 14/15 czasami nawet nadgodziny, rów się poci (współczuje wszystkim budowlańcom w taką pogodę) ma dawać temu Adriankowi na komputerek bo mu się nie chce d*py ruszyć i biegać nawet z głupimi ulotkami. Ostatnio nawet widziałem ofertę od 8 do 13, 10zł/h ręka :/

warn_ico.png
Wulgaryzmy ~ NS

jak dla mnie to zwykły naciągacz, masz chłopie 19 lat, trzeba było dorobić sobie przez wakacje

I to jest piękno waszego cebulowego forum i bloga.. Wszystkich hejtujecie wy wszystko macie za***iste a jakiś młody chop chce po prostu uzbierać na coś nie ogarniam was

Bo na tym forum, to niestety dorośli ludzie siedzą, którzy własną pracą do czegoś doszli. Miałem przez chwile pracę taką, że te marne 2000zł(500funtów) to w zasadzie na rękę było co tydzień. Jak byłem w jego wieku to się latem jeździło na truskawki, nawet w Polsce jeszcze wtedy szło coś odłożyć z tego. Robota jest i czeka na ludzi, jak nie w Polsce to za granicą, nawet paszportu i zezwoleń na pracę nie trzeba mieć. Tylko trochę chęci, których Adrianek zdecydowanie nie ma.

I to jest piękno waszego cebulowego forum i bloga.. Wszystkich hejtujecie wy wszystko macie za***iste a jakiś młody chop chce po prostu uzbierać na coś nie ogarniam was

Trzeba było nie robić tego tematu, skoro wiedziałeś, że nasze forum i blogi są cebulowate. Plus, co ma do tego zajebistość? Jeśli uważasz jego historie "z życia wziętą" za zajebistą to zaproponuj mu, żeby został bajkopisarzem, niech pisze powieści itd., a może zarobi na komputer.

Hahahahahaha koleś ma 19 lat i szuka w necie pieniędzy na komputer?! Co to za chore prowo ?!

Prawda jest taka, ze kazdy z nas potrzebuje na cos pieniadzy. Ja aktualnie zmieniam mieszkanie i potrzebuje troche gotowki (studia w nowym miescie), ktos inny na komputer, bo chce ksztalcic sie w ten dziedzinie, a jeszcze jakiemus czlowiekowi brakuje na nowy rower, a jego marzeniem jest zostac kolarzem. Niestety, ale nie ma tak latwo, a sprzedawanie nam ckliwej historii o chorym dziadku jest tanie. Nawet jelsi to prawda, to nadal nie jest to powodem do pomocy. W zyciu nie ma niczego za darmo (chociaz socjalisci uwazaja inaczej) i na wszystko trzeba zapracowac. Sa wakacje, chlopak mogl cos zarobic, ale skoro tego nie zrobil i szuka pomocy u nas, to mimo to jego obowiazkiem bylo zaprezentowac swoje umiejetnosci. Powinnismy miec poczucie, ze temu chlopakowi warto pomoc. W tej chwili wyglada to tak, jakby on chcial pieniedzy na nowego kompa, bo ma ochote pograc w Wiedzmina 3, ale aktualny sprzet nie sprostal wymaganiom gry. Zle podejscie. Niech pokaze swoje prace, pomysly, projekty. Niech uargumentuje, dlaczego ten komputer jest mu potrzebny. Niech zaoferuje cos uzytkownikow, nawet jakas glupotke. Dajmy na to - chce szkolic sie w zakresie grafiki, to niech zaproponuje, ze za dotacje wykona...nie wiem, avatary. COKOLWIEK. W tej chwili to zwykle zebranie, ktore mozna opisac tak: " jestem biedny, dajcie mi pieniadze, chce sobie pograc".

czy admin moze zamknac ten temat oo zebraniu przeciez ewidetnie tutaj widac probe wyudzania pieniedzy od ludzi

Sam mam 19 lat, zapieprzam na fuchach ciężej niż niejeden gość z rodziną.

Zamiast żebrać poświęcam 3 dni w tyg na pracę i stać mnie na nowy pc, gry czy abonament.

Na takie coś mam tylko jedno słowo

: ŻAŁOSNE.

Dlaczego mi się wydaje, że ten cały poszkodowany chłopak to autor tematu? ^_^

Nie tylko tobie. Jakiś nowy user forum znajduje tekst o nowym kompie i dziadku i innych durnotach napisane przez gościa który składa zdania jak pięciolatek i dobrowolnie, bo serduszko go zabolało, tekst poruszył, wstawia na forum.....

Adrian masz 19 LAT 19 LAT i nie mogłeś roboty sobie wykombinować na wakacjach??????