Poważnie? Użytkownik z 15 postami podaje linka do żebrania, które dopiero co się zaczęło.
Masz mnie za idiotę? Chłopak ma ciężko, bo co? Bo oddał kasę na dziadka, który mu umarł? Ma ciężko, że nie ma kasy, czy że żyje ze świadomością, że ją zmarnował? lol
W tym kraju jest tysiące dzieciaków, które nie mogą spełnić swoich marzeń, bo rodziców na to nie stać. Niektórzy nawet nie mieli tyle szczęścia co on, bo tych rodziców po prostu nie mieli.
Mamie i jemu jest ciężko przeżyć z miesiąca na miesiąc, ale chce kupić nowy komputer zamiast wspomóc matkę? I gdyby pojechał w te wakacje na zbiórkę owoców/warzyw, najlepiej do Niemiec, to już na ten komputer by miał.
I na informatyka nie chodziłem, ale nie wydaje mi się, żeby był potrzebny komputer za 2k. Jeśli obecny komputer mu nie działa, to zawsze może iść do kolegi/pracowni szkolnej/obgadać to z nauczycielem.
Oczywiście najlepiej napisać historyjkę o tym, że zmarł mu "x" i że oddał całą świnkę-skarbonę na leczenie. No i oczywiście wina Tuska. To jest po prostu żałosne.