Ciągłe przekierowywanie na podejrzaną stronę

Witam. Ostatnio mam trochę problemów z moim PC ale uporałem się jak dotąd ze wszystkimi poza jednym. Problem pojawił się dzisiaj i nigdy wcześniej nie miałem czegoś takiego. Mianowicie podczas zwykłego przeglądania internetu (np. strony Komputer Świat) kiedy chcę np. otworzyć drugą bądź inną stronę jakiegoś artykułu po kliknięciu przekierowuje mnie na podejrzaną stronę lppl.ollando.com. Na pierwszy rzut oka widać, że jest to prosta maszynka do kasy ponieważ prosi o numer telefonu w zamian za jakieś tam bezużyteczne informacje. Czasem otwiera się nowa karta a czasem wyskakuje okienko.

Miał ktoś już podobny problem?

EDIT: Malwarebytes wykrył ok. 170 plików, kluczy rejestru itp. wszystkie dodane do kwarantanny po czym usunięte.

Z góry dzięki za pomoc.

Sprawdź w panelu sterowania > usuń programy czy nie ma tam przypadkiem czegoś podejrzanego, czego sam nie instalowałeś. Często można znaleźć taki syf właśnie tam i z deinstalacją nie ma problemu. Często jednak jest to złośliwe oprogramowanie które jako wirus wykrywane nie jest, dlatego trudno się go pozbyć. Poszperaj za programem do usuwania takowego, bo jest ich cała masa.

ADWcleaner

Combofix

Ccleaner

oraz sprawdź czy z elemencie docelowym albo rozpocznij już nie pamiętam twojej przeglądarki nie zadomowiło się coś podejrzanego i radze też przywrócić ustawienia przeglądarki

Nie mam żadnych podejrzanych programów a w elemencie docelowym nie ma nic podejrzanego. Po interwencji Malwarebytes problem ustąpił.

Też będę musiał rozwiązać taki problem na drugim komputerze, którego aktualnie nie używam zbyt często, ale weź daj młodszemu bratu pobrać cokolwiek z internetu :D.

Witam. Ostatnio mam trochę problemów z moim PC ale uporałem się jak dotąd ze wszystkimi poza jednym. Problem pojawił się dzisiaj i nigdy wcześniej nie miałem czegoś takiego. Mianowicie podczas zwykłego przeglądania internetu (np. strony Komputer Świat) kiedy chcę np. otworzyć drugą bądź inną stronę jakiegoś artykułu po kliknięciu przekierowuje mnie na podejrzaną stronę lppl.ollando.com. Na pierwszy rzut oka widać, że jest to prosta maszynka do kasy ponieważ prosi o numer telefonu w zamian za jakieś tam bezużyteczne informacje. Czasem otwiera się nowa karta a czasem wyskakuje okienko.

Miał ktoś już podobny problem?

EDIT: Malwarebytes wykrył ok. 170 plików, kluczy rejestru itp. wszystkie dodane do kwarantanny po czym usunięte.

Z góry dzięki za pomoc.