Witam wszystkich serdecznie. Jak w temacie szukam myszki do mmo konkretnie chciałbym żeby miała 4-6 przycisków pod kciukiem i dodatkowo posiadała cichy klik. Obecnie posiadam tą myszkę https://www.morele.net/mysz-natec-genesis-g66-nmg-0662-758885/ ogólnie jestem z niej zadowolony spełnia swoją najważniejszą funkcję- jest cicha z małym dzieckiem i żoną za plecami tylko taka wchodzi w grę. Niestety wysiadł LPM więc po świętach będę ją reklamował. Tą testowałem za głośna https://www.purepc.pl/klawiatury_i_myszki/test_natec_genesis_gx85_tania_myszka_do_gier_mmo?page=0,2
Cicha myszka do MMO
do jakiej kwoty?
Myślałem o jakiejś do 200zł no z małym hakiem też może być.
Ta by pasowała Logitech G600 po opinniach ale pewnie nie ma cichego kliku nawet te pare zł bym dorzucił
nexus silent mouse - cicha ale bez bajerow , ciezko odstac cicha myszke do tego z xx iloscia klawiszy. moze 4tech bloody v5, v7, v8 ?
mam 4tech bloody V8 i jest głośna i nie polecam ci jej bo jest głośna czasem nawet mi to przeszkadza jak gram i nikt nie spi za mna
Mam 4tech x7 spoko myszka mam ją od paru lat jestem z niej zadowolony ale no właśnie ta głośność. Zdawałem sobie sprawę że z cichą jest problem stąd ten temat. Jestem trochę zdziwiony że nikt nie przerabiał tego tematu i nie ma co polecić.
P.S. Dzięki za podpięcie na głównej
Ja za to polecę od siebie Roccat Kova, może i przyciski wszystkie nie są pod kciukiem ale są jednak tak ułożone, że bardzo wygodnie się z nich korzysta i jest ich bardzo dużo idealnie pod mmo. Co do głośności jest to pojęcie bardzo subiektywne. Nawet jeśli powiem, że dla mnie jest cicho to dla kogoś innego może być głośno. Ale zawsze możesz iść do jakiegoś Saturna czy coś i przetestować. Zazwyczaj jest gdzieś na wystawie. https://www.morele.net/mysz-roccat-kova-roc-11-502-826007/
http://www.mediaexpert.pl/myszy-i-trackballe/mysz-asus-wt425-czarny,id-534139
używałem też tego gryzonia świetna myszka cichy klik ale niestety bardziej do prac biurowych w moim przypadku w grach się nie sprawdziła z prostej przyczyny: jest bezprzewodowa a co za tym idzie po pewnym czasie po dłuższej grze przycinała się zwyczajnie
Wiecie co jest najlepsze? Mam myszkę za 1 funta (kolejne 1.50 kosztowała mnie wysyłka), mam ją 2 lata ponad, wszystko w niej śmiga, ma nawet podświetlenie (łał) ale ten zjebany marketing tak dobrze działa, że już od kilku tygodni przymierzam się do Mad CatZ Rat9 wireless (musi być bezprzewodowa bo mnie kable wk***iają) i do Razer Mamba Wireless
Link faworyta pod spodem, może Ci się coś nasunie
Myślałem o jakiejś do 200zł no z małym hakiem też może być. Ta by pasowała Logitech G600 po opinniach ale pewnie nie ma cichego kliku nawet te pare zł bym dorzucił
G600 mogę polecić śmiało bo sam używam nie wiem ile kosztuje teraz ale jest warta swojej ceny.
Jak do tej pory zero problemów z nią miałem.
Również polecam logitecha g600, sam używam tej myszki od około roku i nie mam żadnych zastrzeżeń. Jedynym minusem jest laserowy sensor, który jest gorszy od optyków, np. pmw 3310 czy 3366. O ile w mmorpg/moba nie powinieneś poczuć żadnego dyskomfortu, to w fpsach sensor nie zawsze działa idealnie. Dodam też, że warto poszukać na aukcjach wersji powystawowych, które można dostać za 150-160zł, mimo tego że są praktycznie jak nowe (przynajmniej tak było w przypadku mojej). Przejrzałem szybko allegro i jednak już takich nie ma, jedynie jakieś używki z 2 tygodnie gwarancji.
Miałem G600 i był bardzo dobry, ale się zepsuł gdy wyprana została torba z nim w środku.
Obecnie mam mysz MMO Havit HV-MS735 z Aliexpress za 35$ i też się dobrze sprawdza. Ma na przykład makra w przeciwieństwie do G600.
Ok dzięki za odpowiedź a jak z głośnością w tym logitechu?
Edit:
1,3k wyświetleń i żadnej konkretnej propozycji więc pewnie nie ma takiej myszki z cichym klikiem. No nic dzięki za pomoc.
@grandeee Ostatnio wylicytowałem Roccat Kone XTD za 60 złotych, nowe chodzą po 250. Myszka jest naprawdę cicha. Sprawdź tą mychę, wychodzi poza budżet, ale można zawsze kupić używkę.
Pod kciukiem ma tylko 2 przyciski, ale możesz klikasz scrollem w lewo i prawo, za scrollem jest tez jeden przycisk, no i przyciski od dpi. Na chama zaprogramowałbyś 7 przycisków.
Pozdrawiam.
Dzięki wszystkim za odpowiedzi najciekawszy wydaje mi się logitech g600 ale wstrzymam się z zakupem bo nie ma najważniejszej cechy nie jest to cicha myszka. Pisząc cicha mam wrażenie że wielu z was nie zrozumiało o co mi chodzi dlatego daje linka w tym filmie 4minuta i już wiecie o co chodzi
Ok dzięki za odpowiedź a jak z głośnością w tym logitechu? Edit: 1,3k wyświetleń i żadnej konkretnej propozycji więc pewnie nie ma takiej myszki z cichym klikiem. No nic dzięki za pomoc.
g600 głośność czułość mikrofonu ustanowiona standardowo 5cm nad myszką znajduje się mikrofon
o dzięki wcale nie taka głośna
pytanie do autora tematu ?? w czym przeszkadza CI glosnosc ?? oczekujesz myszki , ktora mozna powiedziec nie istnieje wiekszosc myszek ma taka sama glosnosc praktycznie , jedyna cicha myszka to ta , ktora podalem silent mouse. Przeciez grajac w gry nitk nie slyszly Twojej myszki chyba , ze masz slaby mikrfon , ktory wychwytuje kazdy dzwiek i nie uzywasz bramki szumow ?
nie rozchodzi się o innych graczy i ewentualny mikrofon lecz to co w pierwszym poście napisałem o żonę którą głośne klikanie denerwuje ;p utworzyłem ten temat bo skoro jest taki genesis g66 jak podałem to może i jest myszka mmo taka cicha, ja sam wszystkiego nie wiem dlatego pytam. Jak narazie zostanę przy swoim A4tech x7 w którym przyciszyłem trochę klik wg tego tutka http://www.instructables.com/id/Ninja-Mouse-The-Silent-Click/
i tak różnica jest znacząca u mnie na tele pokazywało różnice rzędu 10-15dcb więc jest to sporo. Jak dokończę remont i w końcu będę miał osobny pokój do gier pewnie kupię jakąś myszkę bez wymagań co do głośności.
Witam , ostatnio rzadko się odzywam , jednak może troszkę pomogę . Moja własna myszka to https://www.morele.net/mysz-msi-interceptor-ds200-s12-0401170-eb5-797923/. SC , WoW , B&S , Diablo , TESO i BDO to są tytuły które pracują z tym gryzoniem lepiej niż dobrze. Testy na YT. Cena nice. Polecam myszola nie dlatego że gdzieś tam coś tam , lecz dlatego iż mam ją już sporo czasu.
Pozdrawiam.