Cień rzucony na Elysium - Blizzard zaatakuje?

Witam właśnie uciąłem sobie małą pogawędkę z GM'em. Miałem mały problem i potrzebowałem interwencji z góry. Podczas krótkiej rozmowy wpadłem na pomysł, aby zapytać o Elysium. O to przebieg rozmowy:

ss.jpg

Potem była jedynie wzmianka o tym, że są w ciągłym kontakcie z działem prawnym i są pewne informacje, którymi aktualnie nie może się podzielić.

Wydaje mi się, że to znaczy tyle co nic. Stwierdził fakt i tyle. Blizzard na pewno myśli czy może jakoś z tym walczyć, ale raczej dużo nie zdziała. Zamyka i atakuje tam gdzie może coś ugrać i tam gdzie opłaca się to finansowo, bądź robi to w obronie marki.

Blizzard nic nie może zrobić servery w Rosji są a tam ameryki nie działa.

Blizzard nic nie może zrobić servery w Rosji są a tam ameryki nie działa.

Mogą zrobić wiele, nawet jeżeli serwery są "bezpieczne w Rosji" (LUL).

Ciekawe co.

Naprawdę myślisz, że wielka korporacja nie jest w stanie dorwać się do kilku chłystków tylko dlatego, bo "serwery są w Rosji"? :D

Rosja to jak mur (ale chiński, nie Trumpa) jak Blizzard tam wpadnie to Putin ich wszystkich ześle na Syberię (na co liczę). Wydaje mi się, że Elysium właśnie jest baitem na Blizzarda by wpadł w sidła Putina. Dlatego są tacy ostrożni z tym bo chyba wiedzą co ich czeka.

Zresztą... "Blizzard" znaczy zamieć, akurat idealnie będzie pasować do Syberii :P

Ogólnie nie czaje nagonki na ten serwer, jest masa innych serwerów, które dużo bardziej skazują Blizzarda na straty bo tam jest P2W i ludzie wydają grube hajsy na sety do postaci, a Elsysium z tego co wiem nie stosuje takich praktyk, więc najmniej zły jest ze wszystkich... No ale dużo u niego gra to oczywiście trzeba się nim interesować.

Ale pewnie historia z tym będzie jak z Zatoką Piratów, chyba wszyscy wiedzą jak to wygląda ;)

Dla mnie era płacenia abonamentu za gry nie istniała i istnieć nie będzie, to wszystko sobie Bli$$ard wyimaginował, a ludzie żyją w tym nieistniejącym, sztucznym świecie.

Niemniej gl hf Blizzard.

@Hasira Wiesz co wole placic te 40 zl miesiecznie niz pakowac w gry f2p pare/parenascie razy tyle byle by byc na "srednim" poziomie bo topki to juz wkladu tysiecy $$ wymagaja .... Po za tym to nie Bliz wymyslil aboanment w grahc istnial juz dlugo przed Warcraftem ( Pierwsze lepsze przyklady gier p2p >>> Data wydania >>> Ultima Online 1997 >>> Everqust 1999 >>> Final 11 2002r >>>>>> gdzoes tam daleko dopiero WoW 2004r) :) Nie jestem pewien czy bylo cos platnego przed Ultima ale tak czy siak 7 lat przed WoW-em juz pojawil sie system p2p. Wiec twoj wyimaginowany ( " to wszystko sobie Bli$$ard wyimaginował, a ludzie żyją w tym nieistniejącym, sztucznym świecie." ) przez Bliza swiat wlasnie runal .

Mnie tam zasadniczo wszystko jedno, ale wiedząc, że blizzard może zamknąć serwer w każdej chwili, raczej bym nie ryzykował. Na vanilli (grałem trochę) potrzeba bardzo dużo czasu na wszystko. Po tych setkach godzin spędzonych na koksowaniu postaci nagle ją stracić? Nie nie... Nietykalność serwerów w Rosji to raczej mit. Prawo nie działa tam tak jak w Stanach ale azyl polityczny dla Snowdena a głupia gierka na komputer to dwie zupełnie inne rzeczy.

t4l4r obecnie jedyna gra z abonamentem jest praktycznie wow i ff - wow ma wielka populacje ale serevry globalne to parodia praktycznie bez open pvp bo wiekszosz serverow to 1/100000 :) global to czysto pve gra. Jedynie casualowe BG . FF?zainteresowanie w EU znikome czy tez w polsce. Wole grac w f2p niz placic za cos co inni firma daja za free(czytaj gry mmo) :))i byc w topce bo obecnie bardzo malo gier jest full p2w :)

a co do elysium ta rozmowa z chata rownie dobrze moze byc zwyklym fakiem .

co do elysium...jest to serevr dla ludzi , ktorzy pamietaja open pvp i stare dobre czasy mmo w , ktorych nie konczylo sie gry po 2-3 miesiacach a maxa nie wbijales w tydzen przy normalnej grze :)

@Hasira

Co :? Putin miałby się interesować Blizzardem broniącym swojego IP? I co robić? wtf?
Elysium jest problemem dla Blizzarda bo poszli z oryginalną marką "na wojnę" deklarując jaki to blizz niesprawiedliwy że nie robi serwerów dla niewspieranych wersji i jak to oni są bohaterami, że hostują dołek dla piratów. Tego typu szum nie jest pomocny Blizzardowi.

ncsoft nie ma problemy z tym ze sa prywatne servy nikomu nie zaklada zadnych spraw...blizzard wie ze padnie jezeli zaczna dzialac dobre priv typu elysium gdzie balans bedzie 50/50 i online wysoki...predzej czy pozniej tak sie stanie jak ktos dziwnm trafem udostepni pliki wowa i rozejda sie po swiecie :) blizzard doskonale zdaje sobie sprawe ze wow w oficjalnej wersji jest slby blak balansu na servach wysokie ceny tokena itp..:)a 1 server ty[u eysium sciaga tysiace jak nie miliony graczy obecnie :)) w krotce ruszy server bc , ktory napewno sciagnie kolejne tysiace ....jezeli pojda tym dalej zdobeda pliki do pandy cata .....nastepnie legionu ludzie masowo porzuca offa na rzecz dobrych privow .

Przecież wiadomo ze zaraz to pozamykają

Nostalrius już się przestaszył i wycofał z Elysium bo Blizzard powiedział jedno słowo i się zlękli tak mocno jak psychiatra Hasiry gdy słucha jego obsesji nt. Króla WoWa

Poza tym nie oszukujmy się, 90 zł za 2 miesiące to nie jest fortuna dla gracza który kocha gry a te teksty typu "pójdziesz na swoje to zobaczysz jak to jest" pokazują tylko tyle że X gracz dalej mieszka z matką i nie wie co to jest wypłata

@Zarcu

Ludzie porzucają globala już 12 lat kappa, jak tak dalej będą porzucać globala to Król WoW dożyje na abonamencie następne 12 lat

Mogą zrobić wiele, nawet jeżeli serwery są "bezpieczne w Rosji" (LUL).

Zapoznaj się trochę z prawem typie bo to co piszesz to aż zal czytać, po twojej wypowiedzi widać ze jesteś zielony w tym i myślisz ze blitz ma kupę kasy to możne wszystko? aż mi się zal Ciebie zrobiło xD :pepe:

Zapoznaj się trochę z prawem typie bo to co piszesz to aż zal czytać, po twojej wypowiedzi widać ze jesteś zielony w tym i myślisz ze blitz ma kupę kasy to możne wszystko? aż mi się zal Ciebie zrobiło xD :pepe:

A ty dalej wierzysz w krasnoludki?

dlaczego Nostalrius zrezygnował z rozwijania się w Rosji? tak chcieli się tam rozwijać, pisali i mówili ze Blizzard tam jest nietykalny, po paru tygodniach nagle ogłosili że zwijają się, dlaczego? bo Blizzard skontaktował się z nimi i pogroził palcem...

ten caly placz o wow vanilie jest smieszny, tylko i wylacznie wspomnienia itp a jak by taki serwer postawili to pare miesiecy/lat i znow ludzie by sie nudzii i plakali o kolejne zmiany. Legion i tak ssie obecnie.

Przecież wiadomo ze zaraz to pozamykają

Nostalrius już się przestaszył i wycofał z Elysium bo Blizzard powiedział jedno słowo i się zlękli tak mocno jak psychiatra Hasiry gdy słucha jego obsesji nt. Króla WoWa

Poza tym nie oszukujmy się, 90 zł za 2 miesiące to nie jest fortuna dla gracza który kocha gry a te teksty typu "pójdziesz na swoje to zobaczysz jak to jest" pokazują tylko tyle że X gracz dalej mieszka z matką i nie wie co to jest wypłata

@Zarcu

Ludzie porzucają globala już 12 lat kappa, jak tak dalej będą porzucać globala to Król WoW dożyje na abonamencie następne 12 lat

Wedlug ciebie 100zl wyrzucpone w bloto to nic ? dla sporej liczby osob to dzien pracy :) ps nie chcial bym zony , ktora powiedziala by mi wydaj sobie 100zl na aboanment do gry ..wtf.

Napisalem o tym CO MOGLO BY BYC A NIE JEST....jak narazie jest jeden serevr typu vanila , ktory sciaga starych graczy a nie dzieci , ktore nie maja pojecia o starych mmo i czekaja tylko na nerfy. Napisalem co moglo by sie stac jezeli wyzej wymieniona sytuacja zdazyla by sie. sory obecnie nie ma serverow z dobrze dzialacymi dodatkami wowa tak wiec o czym ty piszesz.

2 sprawa jezeli Rosja nie da pozwolenia na cokolwiek to taki Blizz nic nie moze i tyle w temacie to inny kraj INNY KONTYNENT i inne prawo. Jest cos takeigo jak Ekstradycja + abys mogl kogos sadzic musi sie stawic w Twoim kraju dziekuje dowidzenia. Blizz nic nie moze zrobic w Rosji poprostu nic. Slyszales o czyms Takim by Amerykanie dostali pozwolenia na jakas ekstradycje lub Rosja taka wykonala do USA :D? w ostanich xxx latach ?....

Piszesz cos nie majac o czyms pojecia.

@Lounder dlatego platne gry mijaja sie z celem...a privy sa dobra odskocznia by pograc w stare kroniki a BLIZZ placze bo pare osob przeszlo na priva smieszne przy ich "milionach" abonentow :D

Wedlug ciebie 100zl wyrzucpone w bloto to nic ?  dla sporej liczby osob to dzien pracy   ps nie chcial bym zony , ktora powiedziala by mi wydaj sobie 100zl na aboanment do gry ..wtf.

Napisalem  o tym CO MOGLO BY BYC A NIE JEST....jak narazie jest jeden serevr typu vanila , ktory sciaga starych graczy a nie dzieci , ktore nie maja pojecia o starych mmo i czekaja tylko na nerfy.  Napisalem co moglo by  sie stac jezeli wyzej wymieniona sytuacja zdazyla by sie. sory obecnie nie ma serverow z dobrze dzialacymi dodatkami wowa tak wiec o czym ty piszesz.

2 sprawa jezeli Rosja nie da pozwolenia na cokolwiek to taki Blizz nic nie moze i tyle w temacie to inny kraj INNY KONTYNENT i inne prawo. Jest cos takeigo jak Ekstradycja + abys mogl kogos sadzic musi sie stawic w Twoim kraju dziekuje dowidzenia. Blizz nic nie moze zrobic w Rosji poprostu nic. Slyszales o czyms Takim by Amerykanie dostali pozwolenia na  jakas ekstradycje lub Rosja taka wykonala do USA :D? w ostanich xxx latach ?....

Piszesz cos nie majac o czyms pojecia. 

@Lounder dlatego  platne gry mijaja sie z celem...a privy sa dobra odskocznia by pograc w stare kroniki a BLIZZ placze bo pare osob przeszlo na priva smieszne przy ich "milionach" abonentow 

Dla mnie to trochę ponad pół dnia pracy i jakoś nie widzę powodu, żeby sobie raz na dwa miesiące odmówić. Na wszystko inne spokojnie też starcza. Inna sprawa, że dzięki bogu nie mam dzieci... ;)

Prawda jest taka, że Elysium działa bezprawnie i POWINNO zostać zamknięte. Nie mają absolutnie żadnych praw na robienie tego co robią.

Dla tego ja jestem za ACTa dowaliło by się cebulakom kary i przez resztę życia żarli by gruz, usprawiedliwianie się ze złodziejstwa.

Dla tego ja jestem za ACTa dowaliło by się cebulakom kary i przez resztę życia żarli by gruz, usprawiedliwianie się ze złodziejstwa.

ACTA i tak by w Rosji nie działało tak btw. I jak ja by miała wybierać pomiędzy praworządnością do przesady a bezprawiem (Rosja) to wybrałabym to drugie. Za prawem chowają się tylko słabi, którzy nie potrafią o swoje zawalczyć czyli taki Blizzard "halo, halo, zamykajcie tego Elsysium bo to łamie nasze piękne Hamerykańskie prawo!" *Putin pokazuje środkowy palec* "Ej no halo, co to ma być, nie ma tak, prawo to prawo" Putin: "Sąd sądem, ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie" i Blizzard może sobie popłakać na granicy... Amerykanie od zawsze byli przereklamowanym narodem, ich wiara w to wspaniałe prawo jest tak ułomna, że nawet heretycy i inne mohery nie są tak zaślepieni w wiarę w swego boga jak oni.

Prawda jest taka, że Elsysium nadepnęło na odcisk Blizzard wyzywając ich na pojedynek mistrzów i zamiast uczciwie z nimi o to zawalczyć to nie, lepiej postraszyć prawnikami, jak się ma kupę kasy to przecież można, prawda? Czyżby bali się, że przegrają tą walkę bez zastosowania tandetnych sposobów zastraszania?

Ta sytuacja właśnie pokazuje, że kupa kasy w niektórych miejscach na świecie nie ma żadnego znaczenia (i chwała Bogu za to) :D

Co do tego po co Putinowi Blizzard: Dorwanie jednej z większych firm Hamerykańskich -> Umocnienie rubla na rynku -> tańsze gemy w Smite, więc mnie to tam na rękę jest. ;)