Cinematic 4D pierwsza praca (+obróbka w PS CS4)

Witajcie. Dziś poraz pierwszy miałem do czynienia z programem Cinematic 4D, pobawiłem się trochę poczytałem kilka tutoriali i zrobiłem taką oto sobie lipną pracę. Mając już jako takie doświadczenie z grafiką 3D (3Dmax, Blender, SonyVegas [3'wymiarowe intra]) sądzę iż to nie jest szczyt moich możliwości i postanowiłem iż dam wycisk mojemu szroto PC'towi i w najbliższym tygodniu zrobię jakiś bardziej "epicki" projekt, lecz na razie nazwę go projektem "X", bo na dobrą sprawę sam nie wiem co to będzie :D Lecz na razie łapcie to i powiedzcie co o tym sądzicie.

12739bombelk1i.png

PS: trochę prze ostrzyłem najbardziej wysuniętą do przodu kuleczkę ;< Scena (kuleczki) wy renderowane w C4D, reszta pracy czyli nadanie efektu bluru, zgaussowanie i wyostrzenie zrobione w PhotoShopie.

Fajne. Aż polizałem monitor z zachwytu. Chyba też wezme się za jakiś programik tego typu.

naprawdę przesadziłeś z tym wyostrzeniem, ale za to te kulki w oddali świetnie ci wyszły zwłaszcza te niebieskie

nie znam się na tym programie w którym to robiłeś, ale naprawdę wygląda bardzo fajnie, czekam na więcej ciekawych prac:)

Kuleczki analne jak się patrzy xD Nie no, mimo iż to zwykłe kulki, to jednak mają w sobie coś urzekającego :) Podobają mi się :) Pracuj dalej i wrzucaj swoje prace :) Czekamy

Wielkie dzięki za pozytywne komentarze : ) Pracuję teraz nad włochatą kulka, więc wieczorkiem albo jutro wrzucę pracę na forum. Na razie czytam o konstrukcji i działaniu narzędzia "Włosy" x_x próbowałem zrobić model czajnika elektrycznego ale na moim "ciągniku" renderowanie trwało by ok 3h o__O wiec w następnym tygodniu jeśli będziemy mieli wolny czas na "fakultetach" to wrzucę C4D na kompa i wyrenderuje projekt w szkole (bo tam są lepsze komputery.. aż wstyd się przyznać ;

No to widzę, że lecisz w ładne kulki :P Z chęcią zobaczę włochacza.

Fajna opcja.

A programy legalne??:D:D:D::D:DD:D::D

Tak legalne :D PS mam legalnego (licencje "pożyczyłem" od szkoły ^ ^) a C4D 30 dniowy Trial.. Czyli wszystko legalne ; ]

Nie znam programu. Ale o tyle o ile interesuję się grafiką to wygląda to świetnie. Tylko wyostrzyłeś z przodu za mocno i Ci się kolory rozwarstwiły.

Nie miałem pomysłu :< moim zdaniem kompletny fail : / ale oceńcie sami..

63464w_osy.png

Lewe jądro fajne :P Prawe w sumie też, ale jakoś lewe bardziej mi się podoba :)

Wypas! :>

Talent Masz. Lecz pod sperpektywa widac, ze masz problem z ostrzeniem wielkich rzeczy. z mniejszymi nie masz problemu swietnie ! :P

Jeśli mój traktor na to pozwoli to postaram się teraz zrobić coś podobnego do tego

http://sketchypictures.com/tutorials/cinema_4d_tutorials/door/files/c4d_door_type.jpg

co prawda na bazie tutoriala ale takich rzeczy jeszcze nigdy nie robiłem w grafice 3d : / trzymajcie kciuki za mojego traktorka (czemu mówię traktor na mojego kompa ? mam dojechane łożyska przy wiatraczku w zasilaczu i chodzi głośno jak traktor xD)

fajne prace, nadają się na tapetki, możesz też poeksperymentować z kolorami, ale i tak bardzo ładnie wykonane, czekam na więcej twoich prac.

Wyjasni mi jakis ekspert czym sie rozni 3D od 4D? Bo ja to mizerota w tych sprawach.

3D - obraz/film ma wyglądać tak jakbyś stał obok przedmiotów/bohaterów w nim ukazanych

4D - tak nazywają obrazy/filmy 3D, które dodatkowo da się jeszcze "odczuć", np oglądając tonącego Titanica zostaniesz ochlapany wodą. Film o tornadzie odczujesz jako wiatr na sali kinowej. Na obrazku będziesz mieć wypustki lub wgłębienia, np meszek w miejscu trawy itp.

Jeśli chodzi ci o nazwę programu to "4D" jest czysto komercyjne i nie ma nic do możliwości programu.

powyższe opisy dotyczą tylko obrazu/filmu stworzonego przez człowieka i przedstawianego na płaskim ekranie.

Nie odnoszą się do wymiarowości naszego wszechświata gdyż u nas prócz tego że mamy 3 wymiary przestrzenne x,y,z (trójwymiar) to czwartym wymiarem jest czas(t).

4 wymiary x,y,z,t razem tworzą czasoprzestrzeń.

Świetnie to wszystko wygląda :D

Nowa praca (pomogłem sobie trochę tutorialem :P). Ehh został brzydki ślad po zmiękczaniu, zobaczyłem go dopiero po wrzuceniu na Img-Share : / jest już późno i nie chce mi się bawić z naprawianiem tego -.-' zapisałem PSD to może jutro to naprawie jakoś. Ale na razie oceńcie tą wersję.

22647font.png

PS: Bawię się teraz Cinematics 4D Rel 12 i nie potrafię ustawić w nim antyaliasingu na 16x16 o__O więc mogą być widoczne załamania na konturach co psuje cały efekt ..;c