CitiesXL

Szykują się betatesty gry ala simcity (online) ;]

http://www.citiesxl.com/

http://jointhebeta.citiesxl.com

kto chce więcej niech sobie poczyta w linkach wyżej.

OPIS SKOPIOWANY Z ONET.PL

„Cities XL” to zabawa w budowanie i zarządzanie miastami. Czyli generalnie nic nowego, bo bawimy się w to od czasów pierwszego „SimCity” i to za pośrednictwem wielu różnych tytułów, w tym także „City Life”, poprzedniej gry francuskiej firmy Monte Cristo, która właśnie przygotowuje „Cities XL”. Dlaczego więc warto zainteresować się tą właśnie produkcją, skoro nie wnosi ona nic nowego do gatunku? A kto powiedział, że nie wnosi? Wnosi, wnosi i to sporo. Głównie zaś opcję gry sieciowej.

citiesxl1.jpg

W podstawowym zakresie „Cities XL” ma przypominać wszystkich swoich poprzedników. Naszym celem będzie wytyczanie ulic, planowanie infrastruktury z urbanistycznym zacięciem, budowanie, zaludnianie i pilnowanie, żeby wszystko się nie zawaliło. Oprócz czysto urbanistycznego podejścia gra ma także symulować pewne aspekty społeczne miejskiego życia – podobnie jak w „City Life”, będziemy tu mieli różne grupy społeczne z odmiennymi aspiracjami i potencjałem, które wzajemnie na siebie oddziałują. Z jednej strony zatem będziemy musieli się martwić o to, gdzie umieścić stadion, gdzie szpital, gdzie fabryki, a gdzie autostrady, z drugiej zaś naszym zadaniem ma być dbanie, by każda z grup społecznych była zadowolona, produktywna i nie dominowała nad innymi w niebezpieczny sposób. Ale to już było.

„Cities XL” do tej sprawdzonej recepty dodaje czynnik sieciowy i przenosi nasze miasto do Internetu. Każdy gracz będzie mógł umieścić urbanistyczny pomnik swojej pomysłowości na planecie, na której mają znaleźć się także dziesiątki miast innych graczy! Z tymi miastami i graczami będzie można handlować, współpracować lub po prostu utrzymywać dobrosąsiedzkie stosunki, wymieniając się choćby ludnością z okazji różnych wydarzeń, takich jak imprezy sportowe czy koncerty, na które zjeżdżać się będą „poddani” graczy z całej okolicy. W ten sposób autorzy chcą pogłębić rozgrywkę i nadać jej nowy, nowoczesny wymiar gry MMO – tyle że zamiast fantastycznych postaci, jak w „World of Warcraft”, gracze dostaną swoje miasta, a zamiast gildii będą wielkie, składające się z kilku lub kilkunastu miast metropolie.

citiesxl2.jpg

Premiera: 2009

Gatunek: ekonomiczne

Developer: Monte Cristo Multimedia

Wymagania minimalne: PC

Tekst skopioway z onetu...

powiedz cs wiecej o grze,to cb czy ob.przypuszczam jednak ze CB,ciezko jest sie dostac?Jak bedzie gameplay wygladac.Zainteresowala mnie gra ale z checia przeczytalb ym to z j.polskim niz bujac sie po angielskich stronach

Poczytaj sobie o simcity, będzie to coś podobnego, będzie można swój domek stworzyć ;). Jak chcesz więcej to poszukaj na internecie, na serio masz aż takie problemy z angielskim?

http://www.youtube.com/watch?v=zpmjjRqbnb0

SimCity jest nawet spox! Ale taki gry prez neta minie pasują.

Zbduj ratusz; zwerbyj 999 żołnierzy piechoty i zaatakuj wrgie miasto!

Na tym to ma polegać???

Grognak chyba jestes egoista ; p z angielskim nie mam problemu ale mysle o tych ktorzy maja,skoro ktos przedstawia gre powinien zrobic jakis opis,aby zachecic jakos ludzi.

Teraz pewnie powiesz,ze jak ktos nie potrafi eng niech nie gra w mmo,no dobra ale w mmo sa tutoriale,a na stronce gry nie ma tutoriala jak zrozumiec angielski

@Gronak

odezwal sie Anglik >_>

@topic

Podaj nam jakies informacje na temat, podkresle, ze nie poniewaz ktos ma problem z angielskim a po to by ludzie niemusieli szukac, skoro ty wiesz gdzie sa informacje moglbys je zapodac, zrobic mala recenzje gry skoro cos o niej wiesz ... nieprawdaz?

W pełni się zgadzam z panami powyżej to nie ja szukałem tej gry, ale to ty ją proponujesz więc coś o niej napisz;].Jeśli się czegoś dowiemy to zedytuje posta i dodam coś jeszcze ;].

Sorka że nieodpisywałem, miałem egzaminy i zapomniałem o tym temacie ;p

Zamieściłem opis skpiowany z onetu.

wygląda ciekawie, zarejestrowałem się i czekam na beta key

DJShaman twój przykład nazywa się ... RTSem. Pomyśl dwa razy zanim wyślesz post.

Bardziej wygląda mi na grę dla ekonoma. Pakty, pożyczki itp to mi się podoba. Oby im się udało

znalazł ktoś informacje o tym kiedy siębeta testy zaczną ?

Szykują się betatesty gry ala simcity (online) ;]

http://www.citiesxl.com/

http://jointhebeta.citiesxl.com

kto chce więcej niech sobie poczyta w linkach wyżej.

OPIS SKOPIOWANY Z ONET.PL

„Cities XL” to zabawa w budowanie i zarządzanie miastami. Czyli generalnie nic nowego, bo bawimy się w to od czasów pierwszego „SimCity” i to za pośrednictwem wielu różnych tytułów, w tym także „City Life”, poprzedniej gry francuskiej firmy Monte Cristo, która właśnie przygotowuje „Cities XL”. Dlaczego więc warto zainteresować się tą właśnie produkcją, skoro nie wnosi ona nic nowego do gatunku? A kto powiedział, że nie wnosi? Wnosi, wnosi i to sporo. Głównie zaś opcję gry sieciowej.

citiesxl1.jpg

W podstawowym zakresie „Cities XL” ma przypominać wszystkich swoich poprzedników. Naszym celem będzie wytyczanie ulic, planowanie infrastruktury z urbanistycznym zacięciem, budowanie, zaludnianie i pilnowanie, żeby wszystko się nie zawaliło. Oprócz czysto urbanistycznego podejścia gra ma także symulować pewne aspekty społeczne miejskiego życia – podobnie jak w „City Life”, będziemy tu mieli różne grupy społeczne z odmiennymi aspiracjami i potencjałem, które wzajemnie na siebie oddziałują. Z jednej strony zatem będziemy musieli się martwić o to, gdzie umieścić stadion, gdzie szpital, gdzie fabryki, a gdzie autostrady, z drugiej zaś naszym zadaniem ma być dbanie, by każda z grup społecznych była zadowolona, produktywna i nie dominowała nad innymi w niebezpieczny sposób. Ale to już było.

„Cities XL” do tej sprawdzonej recepty dodaje czynnik sieciowy i przenosi nasze miasto do Internetu. Każdy gracz będzie mógł umieścić urbanistyczny pomnik swojej pomysłowości na planecie, na której mają znaleźć się także dziesiątki miast innych graczy! Z tymi miastami i graczami będzie można handlować, współpracować lub po prostu utrzymywać dobrosąsiedzkie stosunki, wymieniając się choćby ludnością z okazji różnych wydarzeń, takich jak imprezy sportowe czy koncerty, na które zjeżdżać się będą „poddani” graczy z całej okolicy. W ten sposób autorzy chcą pogłębić rozgrywkę i nadać jej nowy, nowoczesny wymiar gry MMO – tyle że zamiast fantastycznych postaci, jak w „World of Warcraft”, gracze dostaną swoje miasta, a zamiast gildii będą wielkie, składające się z kilku lub kilkunastu miast metropolie.

citiesxl2.jpg

Premiera: 2009

Gatunek: ekonomiczne

Developer: Monte Cristo Multimedia

Wymagania minimalne: PC

Tekst skopioway z onetu...