Witam, przede wszystkim prosiłbym o utworzenie działu dla gry City of Steam, która właśnie weszła w wazę Alfa. Kolejna sprawa, to wpisujcie się, jeśli dostaliście keye i opisujcie wasze wrażenia.
Moje zdanie na temat gry:
Przy okazji pierwszego newsa na stronie wiedziałem, że ta gra jest tą, na którą czekam.
Klimat wylewa się z monitora, świetny ambient, świetna muzyka, grafika jak dla mnie jest przecudowna (nie, nie jest cukierkowa, nie ma rozmycia itd, ta gra ma mieć KLIMAT, a nie przyciągać 12to latków - bez urazy dla nich.)
Klucz dostałem tydzień temu i z niecierpliwością czekałem na start. Co wam powiem? Że warto było. Mam nadzieję, że ta gra się będzie rozwijać, że nie padnie. Jestem nawet pewien, że będę na nią wydawał $$, bo jest cudna.
Jeszcze ad. klimatu - czułem się podobnie grając w Tormenta i IceWind Dale'a - dosłownie wsiąkłem.
Ciekawostka:
Na forum jeden z devsów na pytanie, jaki będzie limit postaci napisał:
"Massive spoilers. Yes, you will definitely be able to have three characters from the get go. You know how we said that your characters will have a house?We said characters. Not character.That's right. They share a house."