Cler

Czy warto expić prista czy jak to tam się zwie w Aionie. Bo nie wiem co jest potrzebne... z innych mmo wiem, że na postacie leczące zawsze jest zapotrzebowanie.

Tutaj także, w dodatku Cleric w Aionie ma całkiem niezły dmg.

A na coś jest jeszcze zapotrzebowanie ?

Tanków

Nie graj postacią na którą jest zapotrzebowanie tylko tą, która ci się podoba bo nie dość, że będziesz lamił to nudził się.

Kleryk zawsze znajdzie party.

Poza tym o ile Aion ma dość zbalansowane PvP, to jeśli miałbym wskazać jedną klasę, która trochę odstaje od reszty, to byłby nią właśnie wyżej wspomniany. Twardy jak cholera, jak go nie zabijesz w burście to pozamiatane, do tego potrafi przywalić nuka, że niejeden sorc by się nie powstydził.

I servanty są mocne też :) Jeden standardowy, drugi ze stigmy chyba ;p postawisz takie dwa i możesz przysporzyć komuś kłopotu : )

W dodatku szybki heal samego siebie i debuffy na przeciwnika. Jeżeli ogarniasz tę postać możesz zakozaczyć na pvp, tak jak Ozonek mówi, jeżeli przetrwasz burst atak to później z górki idzie ;)

graj priestem... ja zrobilem glada i na 27 lvl na kazda instancje (jak zawsze) najpierw biora clera bo tankow tez jest sporo i czasami stoje po 20-30 min i czekam na pt wiec zrobilem tanka;p

Ja sam żałuję, że nie zacząłem priestem (a miałem taki zamiar). Cler w PvP przy dobrym secie jest jebitnie wytrzymały no i nie mało uderza (mag. dmg).

Cler, który przeżyje bursta nie ma zapewnionego zwycięstwa, no chyba, że mówimy tu, że mamy za przeciwnika nooba, który nie potrafi grać. Wystarczy mieć skilla i "muzg" a cler zdaży może użyć jednego heala.

Bynajmniej mam takie odczucie grając rangerem vs clery.

Ok mam Clera na nexusie :>

Nostradamos

Sry że się dopisze do tematu, ale nie ma sensu zakładać nowego. Która klasa [assassin, archer, chanter] najszybciej znajdzie party a która klasa radzi sobie najlepiej w pvp ?

Najszybciej - Chanter, najlepiej w pvp - Chanter jeśli grasz z kimś, Assassin jak go ogarniesz, Ranger jak będziesz bił czołem w klawiaturę.

Czy warto expić prista czy jak to tam się zwie w Aionie. Bo nie wiem co jest potrzebne... z innych mmo wiem, że na postacie leczące zawsze jest zapotrzebowanie.