Witam.
Wcześniej jakoś bardzo nie interesowałem się i nie śledziłem wszystkich wiadomości o tos, ale zdecydowałem się na zakup i zaczęcie gry zaraz po premierze.
Jako, że w grach mmo moją ulubioną rolą jest supportowanie innych graczy ( dungi, insty itd.) zdecydowałem się na clerica.
W trakcie gry nasunęło mi się kilka pytań.
1. W co dawać punkty statystyk, jeżeli w przyszłości chcę być głownie supportem.
2. Moja postać jest trochę za słaba na lokacje, w której mam robić teraz zadania, czy mogę swobodnie chodzić po innych mapach i robić questy? Czy mam wolną rękę w wyborze tego, gdzie się udam?
3. Jako, że ja się do końca nie znam na tos, jakie klasy dla kleryka byście mi polecali? ( chodzi mi o subklasy wybierane z lvlem).
Dziękuję, pozdrawiam!
Cleric- kilka pytań!
1. Spr/con. Większość Twoich umiejętności skaluje się z Spr. Pomijając oczywiste kwestie dodatkowej many czy mdef'a. Con przydaje się jako dodatkowy udźwig (spora część umiejętności priesta wymaga dodatkowych przedmiotów) jak również całkiem niezły kop do obrony/życia - więc nie musisz grać typowym klerem, który zwykle pada po 1-2 ciosach.
2. Tak i nie - możesz udać się w dowolne miejsce, jednak questy aktywują się tylko na mapach do +10 Twojego poziomu. Jeśli mapy są wyższe to dopiero po uzyskaniu odpowiedniego poziomu będziesz mógł coś na nich robić.
3. Całkiem nieźle się prezentuje 3xPriest i Chaplain http://www.tosbase.com/tools/skill-simulator/build/5m6as5qthh/ 3xPriest 1x Chaplain jest niezłą kombinacją dla supporta, który potrafi sprawnie dpsować
Co do reszty - kwestia smaku, czy potrzebujesz więcej leczenia i dodasz kleryka/doktora (najlepszy single heal w grze), czy pójdziesz w dodatkowe buffy z Krivis'a (i niejako staniesz się samowystarczalny z racji limitów buffów). Sam lubię paladyna, choć w tej materii doda nieco mniej niż inne "zielone" klasy. Jeśli chcesz dodatkowe obrażenia bokor (pod hexing/Effigy) czy druid wpasują się całkiem nieźle do tego. Jakby nie patrzeć taki jest urok ToS'a - mnogość możliwości
2. Możesz sobie biegać, grindować, ale warto robić questy poboczne, które dają karty z expem. Od momentu zdobycia pierwszych kart lvl3, zbieraj je - przydadzą się później. Myślę, że coś musiało pójść nie tak, skori nie dajesz sobie rady.
3. Ja osobiście jestem w trakcie budowania Plague Doctora: Cleric > Krivis > Cleric C2 > Paladin > Krivis C2 > Krivis C3 > Plague Doctor. Znalazłem bardzo fajny build, który podobno sprawuje się na PvE jak i PvP, głównie za sprawą Paladina. Leveluje się całkiem, co prawda latające moby mogą sprawiać problemy, aczkolwiek wszystkie field bossy schodzą na 3 skille. W buildzie, który pokazałem proporcja statów to 2:1 INT:CON.
1.Str/Int potem na wyższym lvl domieszanie z 50 CONa zależnie od bulidu mele/caster. Łap stronkę z przykładowymi bulidami http://www.tosbase.com/tools/skill-simulator/builds
Kombinacją wyżej @Demeo napisał będziesz się konkretnie męczył. (Tutaj natomiast parę bulidów i ich opis, jeden z lepszych guide) https://forum.treeofsavior.com/t/preliminary-beginners-guide-to-clerics/143810
2.Różnica w questach które możesz wziąć to 10 lvli przy czym opłaca się grindować na mobach w +-5lvl od twojego, jeżeli na miasto startowe wybrałeś Klaipede to polecam zakup scrola teleportu do Orshy w okolicach zakończenia zadań na Tenet Garden i zapoczątkowanie łańcuszka questów w Koru Jungle (3mapy w górę nad orshą)
3.Czepiając się dalej do postu @demeo wyżej, ten build ani nie jest dobry do dps ani do supportu. Jeśli miałbym polecić coś od siebie to przynajmniej Clerica C2, i potem domieszkę krivisa a kończąc na druidzie, z statami w inta jak w 1. (będziesz mógł dpsować wszystko prócz latających mobów) lub pójście w build str. zrobienie priesta potem chaplaina lub monka .(bardzo dps, na małym lvl wybierasz z zadań jako reward miecze, większość mobów na low lvl jest podatna na obrażenia slash ) tak możesz bić wszystko.
--up--
Jeszcze taki mały tip :P. Z bardziej lubianych supportów które dają sobie świetnie radę same jest klasa Linkera, no ale niestety wiąże się to z switchem na Wizarda którym gra się o niebo łatwiej
To ja podepnę się pod temat, używając tego buildu nie lepszym rozwiązaniem będzie zamiast Krivisa C3 na ranku 6 dać Druida C1? Po wstępnych analizach nie stracę na roli supporta, a dmg wzrośnie, jednak nie wymaxuje umiejętności Zaibas. https://forum.treeofsavior.com/t/guide-full-healer-sup-magic-dps-paladin-krivis-pd/155503
Mam jeszcze jedno pytanie.
Bije moby z lvlem mniej więcej takim jak ja ale robię im śladowy dmg w porównaniu z tym jaki robią im inni ludzie.
Eq wymieniałem niedawno, i mam w miarę ok.
O co chodzi, mobka muszę być długo, żeby padł, to zniechęca.
Jeżeli atakujesz auto attackiem, to nie dziw się iż nie dorównujesz łucznikom, czy wojownikom. Klasy supportujące są stworzone do gry w grupie i polecam sobie taką znalezc, jeżeli zamierzasz skupiać się na wspomaganiu. Jeżeli masz trudności w znalezieniu odpowiedniego party, powinieneś albo poszukać sobie gildii albo póki co iść w ofensywę. Ludzie sobie chwalą monka, za duże możliwości w ataku, choć on swoją siłe czerpie z STR, więc clericowi nim dojdzie do awansu na monka jest bardzo ciężko. Dzisiaj pomagałem takiemu priechowi, lvlować w Tenet Temple, bo widziałem własnie jak męczył się z mobkiem, którego ja mam na 3 hity. Ogółem nawet swordsman może mieć trudności w pokonywaniu mobów, jeżeli nie pójdzie w ofensywę i tak też jest z clericami.
jak robisz cleric'a to bij z heala ogólnie wiesz ze prawie każdy twój spell healujacy ma holy attack...może nie dorównasz aż tak dpsem mocnym klasom ale slaby tez nie będziesz ogólnie najlepiej sobie przeanalizować skille które używasz....albo po pytać kogo kto gra cleric'em by ci podał jak bić by zabić ^^ moi znajomi w społeczności grają clerickami i nie narzekają
Szukam jakiejś gildii, ludzi, żeby można było razem pograć, poexpić.
ToS bardzo przypadł mi do gustu, ale samemu to nie to samo co z ekipą.
Może jest tu jakaś fajna gildia?
Bardzo proszę o kontakt na PW
Serwer ten nowy, eu.
Uderzaj do mnie w grze, mój team name to Architects
Kilka pytan:
Ile kosztuje early access?
Jest tu level cap?
Bedzie wipe po wydaniu?
Kilka pytan: Ile kosztuje early access? Jest tu level cap? Bedzie wipe po wydaniu?
Cena + co daje http://www.tosbase.com/news/236/Exclusive-Access-Now-Purchasable-on-Steam/
Obecnie wynosi on 280lvl R7 class (Mapa już jest przygotowana do 500lvl)
Nie będzie wipe
Witam.
Wcześniej jakoś bardzo nie interesowałem się i nie śledziłem wszystkich wiadomości o tos, ale zdecydowałem się na zakup i zaczęcie gry zaraz po premierze.
Jako, że w grach mmo moją ulubioną rolą jest supportowanie innych graczy ( dungi, insty itd.) zdecydowałem się na clerica.
W trakcie gry nasunęło mi się kilka pytań.
1. W co dawać punkty statystyk, jeżeli w przyszłości chcę być głownie supportem.
2. Moja postać jest trochę za słaba na lokacje, w której mam robić teraz zadania, czy mogę swobodnie chodzić po innych mapach i robić questy? Czy mam wolną rękę w wyborze tego, gdzie się udam?
3. Jako, że ja się do końca nie znam na tos, jakie klasy dla kleryka byście mi polecali? ( chodzi mi o subklasy wybierane z lvlem).
Dziękuję, pozdrawiam!