Cleric

Witam chcialbym sie dowiedziec jaka bron najlepsza na solo pve staff czy mace i shield.I jak sie ma w Aionie cleryk czy jest ciekawa postacia i ma ciekawe ataki po za leczeniem, bo sie tez zastanawialem nad chanterem.

W porównaniu clera do chantera wychodzi, że cleryk jest bardziej klasą magiczną, a chanter bardziej klasą typu wojownik. Niemniej jednak w większości widzę cleryków latających ze staffem. Mimo wszystko moim zdaniem dobrze by było skupić się bardziej na mace + shield, z tego względu że ataków bliskich masz mało, obrona będzie o jakiś procent lepsza i zawsze w mace masz szansę na casting speed. I jeszcze raz podkreślam - to jest moje zdanie.

tarcza + buława, połączenie pvp szczególnie na postacie bijące z bliska.

Na PvE lepszy będzie Staff, zaś do PvP mace+shield.

Mam 25 lvl i zlota bron do wyboru,zastanawiam sie czy warto na takim lvl wziac bron pod pvp czyli mace i shield,czy nie ma sensu i isc na takim lvl pod pvp i wybrac staff.A druga sprawa ciekawi mnie czy mozna podniesc casting sped.

25 lvl to jeszcze za wcześnie na PvP , tak od 40 lvla możesz zaczynać o tym myśleć :)

Mam 25 lvl i zlota bron do wyboru,zastanawiam sie czy warto na takim lvl wziac bron pod pvp czyli mace i shield,czy nie ma sensu i isc na takim lvl pod pvp i wybrac staff.A druga sprawa ciekawi mnie czy mozna podniesc casting sped.

Można, na dwa sposoby. Pierwszy to korzystanie z broni typu mace - o ile się mylę na ok. 50-tym pojawia się szczególnie jeden z tym atrybutem. Drugim sposobem jest awaking scroll (nazwa chyba poprawna), max +9% do casta.

Nie chce juz zakladac nowego tematu na tak krotkie pytanie ale chce sie dowiedziec jak mozna zdobyc ''gander swith ticket'' item potrzebny do zmiany wygladu.

Na europejskim Aionie na pewno z item shopu, na amerykańskim pewnie też.

http://www.aionfreet...op/category/106

Tak w ogóle przedmiot który podałeś zmienia płeć.

Edit: Znalazłem też dla amerykańskiego Aiona: http://store.aiononline.com/store/index?categoryPath=1_5_59

A to ja sie tak zapytam,bo tez wlasnie zaczolem grac dzis w aiona,i nie wiem jaka nosic bron na low lvl czyli narazie 10 (gram sorciem) zastanawiam sie czy orb czy book) glownie mi chodzi o pve jak narazie .

Weź orba, najlepszy wybór na niskich lvlach bo ma najwiekszy dmg

I zaczely sie problemy , moze wynikajace z mojej niewiedzy.Slyszalem ze mozna zarobic na gold pack,a mnie jak narazie nie stac nawet na stigmy,bo raczej bez gold packa mam zablokowana mozliwosc handlowania,tzn moge handlowac poprzez trade,ale na czym najlepiej zarobic na 30 lvl solo,i gdzie to selac,bo z glownego chatu tez nie moge korzystac.

Do 45-tego nawet Ci goldpack nie potrzebny. Robisz questy, głównie kampanie. Do tej pory na luzie uzbierasz przynajmniej na dwa gold packi. Stigmy interesują Cię w średnim stopniu tak do 50-tego przynajmniej. Gdy już zaczyna się bieganie po stronie Balaur to dobre ostigmowanie to podstawa przeżycia. Wszelkie eq sprzedajesz u NPC. Tym sposobem żadnego problemu jak na chwilę obecną nie miałem.

Chcialbym sie dowiedziec cos na temat 2 skilli u Clera, jeden po stronie Elyos,a drugi po stronie Asmo

Elyos - slashing wind 612 dmg ( lepsze dmg , lepszy wyglad skilla)

Asmo- punishing wind 490 dmg ( ubogti dmg , ubogi wyglad skilla)

Ciekawi mnie czy to jest jakis blad?,czy poprostu cler po stronie asmo jest bardziej ubogi?.

Juz sie dowiedzialem ze tak jest ,to oznacza ze jest slaby balans miedzy rasami , moze to nie jest jakos kosmicznie duzo dmg,ale na cleryku ktory uzywa tego skila czesto,to jakas tam roznica jest nawet w solo pve.Teraz sie nie dziwie czemu tak malo clerykow gra po stronie asmo,a po stronie elyos jest ich znacznie wiecej.Juz wbilem ponad 40 lvl i zaluje ze wybralem Asmo,zastanawiam sie nad zmiana postaci.

Chcialbym sie dowiedziec cos na temat 2 skilli u Clera, jeden po stronie Elyos,a drugi po stronie AsmoElyos - slashing wind 612 dmg ( lepsze dmg , lepszy wyglad skilla)Asmo- punishing wind 490 dmg ( ubogti dmg , ubogi wyglad skilla)Ciekawi mnie czy to jest jakis blad?,czy poprostu cler po stronie asmo jest bardziej ubogi?.Juz sie dowiedzialem ze tak jest ,to oznacza ze jest slaby balans miedzy rasami , moze to nie jest jakos kosmicznie duzo dmg,ale na cleryku ktory uzywa tego skila czesto,to jakas tam roznica jest nawet w solo pve.Teraz sie nie dziwie czemu tak malo clerykow gra po stronie asmo,a po stronie elyos jest ich znacznie wiecej.Juz wbilem ponad 40 lvl i zaluje ze wybralem Asmo,zastanawiam sie nad zmiana postaci.

Balans jest, ale lekko "dziki". Twórcy założyli różne rozłożenie klas względnie opierając się na różnicach rasowych tak, by jedni mieli moc, a drudzy obronę. W tym wypadku Asmodianie jest rasą defensywną, a Elyosi rasą ofensywną.

Edit: A clerów jest mniej, bo nikomu się nie chce latać z funkcją "only heal", aczkolwiek swoim clerem w walce cler vs. cler, gdzie to ja byłem z asmo a przeciwnik z elyosów, jakoś nie miałem większych trudności z rozgromieniem. Ale może mam akurat takie (bardzo częste) szczęście... No, nieważne. Przeznaczenie rasowe podałem, tak przynajmniej wychodzi w moich kalkulacjach od początku kariery.

To bledne informacje , w necie sa jakies przestazale opisy skilli.Wbilem dzis na 2 servery i popatrzylem na ksiazki 2 poziomu i

Elyos - slashing wind || - 551

Asmo- punishinG || 588

Czyli poprawili to widocznie to dmg.

Balans jest, ale lekko "dziki". Twórcy założyli różne rozłożenie klas względnie opierając się na różnicach rasowych tak, by jedni mieli moc, a drudzy obronę. W tym wypadku Asmodianie jest rasą defensywną, a Elyosi rasą ofensywną.Edit: A clerów jest mniej, bo nikomu się nie chce latać z funkcją "only heal", aczkolwiek swoim clerem w walce cler vs. cler, gdzie to ja byłem z asmo a przeciwnik z elyosów, jakoś nie miałem większych trudności z rozgromieniem. Ale może mam akurat takie (bardzo częste) szczęście... No, nieważne. Przeznaczenie rasowe podałem, tak przynajmniej wychodzi w moich kalkulacjach od początku kariery.

stigmy wkladasz od 1 ;] bo daja ci bardzo dobre skile tym bardziej clerowi ;] jedynie te za AP wstawiasz najwyzsze bo szkoda ap :) a zwykle to pare groszy kosztuja

Witam chcialbym sie dowiedziec jaka bron najlepsza na solo pve staff czy mace i shield.I jak sie ma w Aionie cleryk czy jest ciekawa postacia i ma ciekawe ataki po za leczeniem, bo sie tez zastanawialem nad chanterem.