Closed Beta

Kolejny fanboy, który nie pozwoli powiedzieć złego słowa na swoją grę.

Każdy ma inne gusta, jednemu odpowiada to jak jest, inny chciałby trochę więcej.

Ja osobiście nie liczyłem na "drugie GW2" ale liczyłem od Vindictusa na coś więcej.

Jeszcze do tego dochodzi fakt, że CB miało być już daaaaawno temu co powinno pozwolić Nexonowi, zaoferować nam coś więcej.

Nie jestem fanboyem, bo wiarę w Europejskiego Vindictusa straciłem z chwilą, gdy przekroczyli jego początkową datę wydania i nie dawali znaku, że w ogóle coś z nim robią. Jak mogłeś liczyć na coś więcej jeśli będzie to powtórka z wydawania Amerykańskiej wersji z tym, że pól roku, czy rok później, z nową oprawą graficzną i dopiskiem Extreme Edition? Eve zapewne będzie gotowa mniej więcej po tygodniu OB, Karos już po jej wydaniu.

Cierpliwości, najważniejsze, że coś nareszcie ruszyło :) małymi kroczkami do przodu.

Pożyjemy, zobaczymy. Może wezmą się za siebie i spróbują dorównać naszą wersję z Amerykańską, żeby dodawać nowe patche w równym tempie.

mam małe pytanie , bo z bossow wypadają mi jakieś itemy (helm , jalita itp) ale nie mogę ich założyć ani craftować z nich wiec po co są ?

Większość to śmieci, z części craftujesz.

Ogólnie wrażenia pozytywne, nawet ciekawsze niż Vindictus US.. Przede wszystkim podskakiwanie rządzi ;D Tego brakowało w wersji us..

Panowie i panie! Facebook uraczył mnie takową informacją:

"Vindictus Europe

EXCITING NEWS: Our pre-launch stage opens from tomorrow! So you can be playing the game from this time tomorrow!"

:) Do zobaczenia w boju, od jutra.

dO BOJU, monotonne przechodzenie instancji z bosem na końcu czeka, atak klonów czeka. i wsumie to by było wszystko co ta gra oferuje:D Gówno a nie gra bez pvp. mass pvp, raidów.

No chyba że mówimy o grze dla dzieci z fajną grafiką i że sobie można podnieść wszystko. Kogoś to jara jeszcze??

Jak nawet masz ekipe to taki dungeon przechodzisz na szybko. a walka jest tak chaotyczna(naciskanie na szybko przycisków) że nie ma czasu na taktyke, na jakiś plan, na rozmowy. Tylko: do przodu i kto pierwszy ten lepszy. a potem nawalamy bosa czym mamy. piękna gra:D zaiste piekna(ironia).

peelen , widać że nie grałeś , a swoją wypowiedzią potwierdzasz że sam jesteś dzieckiem bo jaki dorosły czyta temat o grze która go nie interesuje i do tego jeszcze dodaje negatywne komentarze mając marne a nawet zerową wiedzę o grze ... Ja jak widzę na forum nety temat odnośnie LOLa ( gra której nie cierpię) nie wyzywam graczy ani nawet nie wyrażam swojej opinii .

Ja się zastanawiam czy nie poprosić Chmarusa o przyznanie peelenowi specjalnej rangi "naczelny hejter" :)

PvP istnieje na razie w formie duelów (w koreańskiej wersji są chyba nawet jakieś specjalne instancje). A mass PvP to póki co marzenie, gdyż jest to nowy gatunek i ciężko wymyślić optymalną wersję instancji do owych masywnych starć (wyobraźcie sobie walkę z 10 graczami w jednej drużynie, którzy wybrali postać Lanna).

No tak, jeśli wolisz monotonne klikanie mobków i klikanie 1,2,3 to Twoja sprawa, ja wole "monotonne", chaotyczne przechodzenie instancji, gdzie na końcu czeka boss, gdzie masz możliwości np. rzuceniem w niego łańcuchem, który zaplątuje mu się dookoła nogi, wywrócenie go na ziemie i przeciągnięcie go przez planszę podczas, gdy Twoi kompanii go tłuką, potem jak się uwolni można go cisnąć jakimś głazem żeby go ogłuszyć, bo jak się zamachnie to zjada Ci pół paska HP :) faktycznie, bezsens nie?

A grą dla dzieci jest bardziej Dragon Nest niż Vindictus :)

Ale po co ja się pocę nad tym, skoro Peelen jest taką osobą, że przyjdzie, zbeszta, a jak wysuniesz kontrargumenty to się zamyka i udaje, że nie widzi tematu :)

Ja jeszcze uzupełnię , otóż raidy choćby słynny polarny niedźwiedz polarny , w dodatku lepszych raidów nie widziałęm w żadnej grze

Ciekawi mnie czy to już jest oficjalny start gry, czy nadal testy tylko tym razem dla wszystkich? Naszczęście dowiemy się jutro... Jeśli będzie to kontynuacja CB tyle, że bez keyi + dla wszystkich to ja podziękuje i czekam na oficjala ;p. Niby pre-OB oznacza, że to jest wersja przed OB, więc chyba nie będzie wipe na pre-OB, ale któż wie co za plany ma nexon :D.

Jaki wy macie pogląd co do tej pre-OB?

Wiesz, gra funkcjonuje już w korei i USA, dlatego jako tako nie powinno być problemów z błędami itp, sama closed beta była według mnie już gotowa żeby puścić oficjalną wersję finalną (tyle, że nie są wprowadzone jeszcze wszystkie rzeczy takie jak dom aukcyjny itp. - ale jak zaznaczyłem wcześniej takie rzeczy już funkcjonują w innych wersjach). Tym bardziej wydaje mi się, że postacie nie będą kasowane.

Wiekopomna chwila nareszcie nadeszła :)

Jakie są wasze pierwsze wrażenia z zamkniętych beta testów? Widzicie jakieś różnice między wersją US a EU, jeśli tak to jakie?

Zapraszam do dyskusji :)