Witam.
Mam ochotę pisać różne nowinki, ze świata, z kraju, z gier, z sportu itd. ogólnie wszystko
I chciałbym was zapytać, co by było lepsze Strona WWW, Forum czy Blog ??
Chodzi dokładniej o to co będzie łatwiej kontrolować, gdzie więcej osób będzie odwiedzało, co będzie dobre do głoszenia różnych informacji ?? Wiem, że to zależy od pisowni, jaki pisze, czy ciekawe itd.
Ale ja bym chciał się dowiedzieć tak ogólnie jak będzie lepiej
Do dam do tego, że chciałbym pokazywać informacje jak w tym przypadku mmorpg.org.pl tzn. że jak od razu wejdę na stronę główną to i zjadę trochę na dół to widzę zdjęcie, krótki opis i czytaj dalej.
Ja bym chciał zrobić tak samo informacje jak właśnie tak samo
Prosiłbym was o odpowiedź i dlaczego właśnie ona.
Z góry wam dziękuje i pozdrawiam
Co będzie dobre StronaWWW/Forum/Blog?
Moim zdaniem strona. Ale na pewno nie może zabraknąć tam forum I ogólnie sam tego nie pociągniesz....
Może na wordpressie spróbuj idealnie się pod takie cudawianki nadaje.
Ja polecam darmowy blog na bloggerze + ew. jak chcesz zrobic do niego forum i gdzies podlinkujesz na blogu .
Czemu blogger ? Jest znany i lubiany ,mozesz dorzucic swoja domene .Co najwzniejsze nie musisz kupowac hostingu pod bloga i martwic sie ile strona zjada zasobow bo wszystko odbywa sie na serwerach google .
Pozycjonowanie tez calkiem fajniem wypada moim zdaniem na bloggerze
Wygląda na to, że stronka byłaby dobra. Jeżeli chodzi o opłacanie hostingu itd., to jest inny sposób na hostowanie, a chodzi o przeglądarkę Opera. Zawiera ona w sobie możliwość utrzymania własnej strony www za darmo. Chodzi tylko to, abyś miał włączony "swój serwer" (tj. Twój komputer) cały czas jeżeli zależy tobie na ciągłym dostępie do Twojej stronki informacyjnej.
Poza tym jeżeli dalej chcesz spróbować z blogiem, to polecam http://bloog.pl/ Sam tam pisałem dość sporo swego czasu i nie narzekałem. Od czasu do czasu lubię sobie do tego wrócić, ale tak jak wtedy jak i teraz, piszę tylko, że tak powiem dla siebie, od tak. Mam nadzieję, że autor tematu ma więcej zapału niż Ja i pociągnie swoje blogwanie czy prowadzenie serwisu do końca. Powodzenia.
Strona będzie bardziej funkcjonalna, czytelna, daje więcej możliwości Blog jak to blog, piszesz sobie bo sobie piszesz i tyle, żadnych ciekawych funkcji tam podpiąć nie możesz. Strona będzie idealna, nawet samo wrzucanie newsów na stronę główną czy też galeria jakaś. Wyobraźcie sobie mmorpg.org.pl w formie forum czy też bloga ^^ A chcesz stworzyć coś w tym stylu.
Strona będzie bardziej funkcjonalna, czytelna, daje więcej możliwości Blog jak to blog, piszesz sobie bo sobie piszesz i tyle, żadnych ciekawych funkcji tam podpiąć nie możesz. Strona będzie idealna, nawet samo wrzucanie newsów na stronę główną czy też galeria jakaś. Wyobraźcie sobie mmorpg.org.pl w formie forum czy też bloga ^^ A chcesz stworzyć coś w tym stylu.
No to tak, fajnie że polecacie Strone www ale czy ja ją sam udźwignę ?? Ponieważ na pewno przez pierwsze 2-3 miesiące będę sam z tym robił potem kogoś znajdę do pomocy
Moim zdaniem, podkreślam moim zdaniem Blog na jedną osobę będzie dobry, potem możesz kogoś do pomocy dodać. Ale to tylko moje zdanie nie znam sie za bardzo niech inni napiszą
No to tak, fajnie że polecacie Strone www ale czy ja ją sam udźwignę ?? Ponieważ na pewno przez pierwsze 2-3 miesiące będę sam z tym robił potem kogoś znajdę do pomocy
Skoro, jest to Twoja pierwsza tego typu inicjatywa, to propnuję zacząć od bloga. Założenie go zajmuje parę minut. Dopieszczenie wyglądu, to już kwestia indywidualna ale wystarczy wgrać pare przydatnych wtyczek i projekt będzie zgrabnie wyglądał. Ze stroną www zmarnujesz czas i jeśli nie siedzisz w grafice albo ogólnie webdesginie, to nie zachwycisz użytkowników wyglądem.
Pamietaj jednak, że to właśnie treść jest najważniejsza na stronie. Nikt nie wchodzi na stronę, żeby popatrzeć jak pięknie działają skomplikowane animacje. To właśnie wartość ma ich tam zatrzymać. Popełniasz jeden podstawowy błąd. Skupiasz się, na za wielu rzeczach na raz. Nie próbuj stworzyć strony o wszystkim, bo nie zachęcisz użytkowników, do przeglądania takiej strony. Mają od tego seriwsy takie jak onet czy wp, jest tam bezkonstruktywna sieczka informacyjna, z której z wilekim trudem i w ogromnych bólach trzeba starać się uzyskać jakieś informacje. Przeciętny użytkownik sieci, ma parę zakładek, które odwiedza codziennie i każda jest o troche innym temacie niż poprzednia. Odwiedziny na stronie, która skupia sie na konkretnej branży daje Ci potencjalnie najwyższą jakość informacji, na konkretny temat.
Trzeźwo oceń swoje możliwości i pisz o tym na czym się znasz. Wątpie, że masz takie zdolności opiniotwórcze, zwłaszcza na początku swojego działania, że ludzie z zachwytem przeczytają artykuł o trudnej sytuacji gdzieś tam w Syrii, a zaraz obok poczytają o nadciągającej grze Thief. Nie wszystkie wiadomości, będą ze sobą grać, a starając się robić wszystko finalnie, nie zrobisz nic.
Mam nadzieję, że Cię nie zniechęciłem, tylko otworzyłem trochę oczy.
strona interetowa: sam tego nie udzwigniesz , stron tego typu jest od groma. Masz jakiś pomysł na promocję strony ? Dlaczego miałbym odwiedzać twoją stronę? a nie gry-online gdzie redaktorzy oprócz zbierania informacji z zagranicznych serwisów, sami mają możliwość dowiedzenia się nowych rzeczy. Umiesz pisać ciekawe artykuły ? Jak chodzisz jeszcze do szkoły - zorganizuj forum - dowolna tematyka - zobacz ile masz odwiedzających po pewnym czasie - zapraszaj ludzi do przeglądania swojego forum. Naucz się w tym czasie HTML, php, JS - pomyśl nad domeną. Jeżeli forum będzie odwiedzało +200 osób regularnie pomyśl o reklamach na forum. Kiedy stworzysz stronę forum będzie dobrym miejscem na reklamę twojej strony internetowej. I NIE BÓJ SIĘ inwestować w strone internetową/forum. Daj np konkursy na najlepszy temat/ najlepszą aktywność/ najlepsze logo dla forum itd. w zamian dawaj np skórki w lolu , klucze do gier na Steam, wysyłaj edycje pudełkowe tanich gier (nie oszukuj, dając te gry sobie, czy znajomemu) To ci się opłaci w czasie - bo jeżeli nie bedziesz się bał zainwestować to dużo osób zacznie robić coś chodźby dlatego, że ludzie zaczną odwiedzać strone dla takich konkursów i innych pierdół. Dawaj konkursy typu że do losowych tematów dodajesz jakieś kody , kto zbierze jako pierwszy wszystkie ten otrzymuje nagrode w postaci jak wyżej. Czas konkursu wyliczasz na podstawie aktywności ludzi na forum itd. zastanów się nad systemem poleceń. Ludzie lubią zbierać punkty Jednak, to jest tylko sposób na promocję strony - aby strona/forum funkcjonowała jest jeszcze potrzebny dobry kontent - osoby które są charakterystyczne - jak np guru
zastanów się też nad prawną stroną zakładania... strony - i do roboty
umbra i dhauhn
Wam panowie dzięki wielkie, daliście mi wiele domyślenia co i jak Mam nadzieję, że w pełnij wykorzystam wasze rady
Witam.
Mam ochotę pisać różne nowinki, ze świata, z kraju, z gier, z sportu itd. ogólnie wszystko
I chciałbym was zapytać, co by było lepsze Strona WWW, Forum czy Blog ??
Chodzi dokładniej o to co będzie łatwiej kontrolować, gdzie więcej osób będzie odwiedzało, co będzie dobre do głoszenia różnych informacji ?? Wiem, że to zależy od pisowni, jaki pisze, czy ciekawe itd.
Ale ja bym chciał się dowiedzieć tak ogólnie jak będzie lepiej
Do dam do tego, że chciałbym pokazywać informacje jak w tym przypadku mmorpg.org.pl tzn. że jak od razu wejdę na stronę główną to i zjadę trochę na dół to widzę zdjęcie, krótki opis i czytaj dalej.
Ja bym chciał zrobić tak samo informacje jak właśnie tak samo
Prosiłbym was o odpowiedź i dlaczego właśnie ona.
Z góry wam dziękuje i pozdrawiam