Logo Diablo 3 przenieść do Path of Exile
uuuu incoming hejt
uuuu incoming hejt
Uwaga! Hejtuję!
w D3 łącznie grałem ponad 100godzin lekką ręką.
W PoE próbowałem kilka razy grać.. maksymalnie doszedłem do 3 aktu zanim kompletnie mnie ta gra znudziła.
PoE jest dobra grą. W założeniach lepszą od D3.
Lecz fatalnie wykonaną graficznie i na kiepskim silniku.
Potwory w większości są nijakie. Fabuła która jest w tle nikogo nie obchodzi i jest nie ciekawa.
Nie ma ragdolla.. czyli -100 z funu w niszczeniu hord potworów
Lokacje są kompletnie nie spójne i nudne ( poza nielicznymi które mi się akurat mega podobały np. Komnata Grzechu )
Owszem PoE ma więcej contentu niż Diablo 3 ale jakościowo ten content po prostu jest przeciętny.
Umiejetnosci spelle postaci to już kompletne porażka ( cały czas mówię o graficznych doznaniach )
Ogólnie rzecz biorąc PoE nie ma nic wspólnego z Diablo 2 które też samo w sobie nie było wybitne. Po prostu było czymś świeżym na swoje czasy.
Osobiście pierwszą grą HnS top down która mnie wciągnęła był Diablo 1 a potem Sacred 1
Podsumowując jesli Blizzard robił Diablo 3 ale na bazie pomysłów i klimatu PoE byłaby to genialna gra
Ja wiem czy grafika w PoE jest fatalna, jestem bardziej zwolennikiem Diablo III, ale myślę, że grafika w PoE dość fajnie nawiązuje do Diablo II przez co trzyma klimat.
Diablo II nie było wybitne? A co według Ciebie na te czasy było wybitne?
Było po prostu dobre. Ponieważ nie miało konkurencji.
z PoE tylko mroczny klimat nawiązuje do D2.
Design lokacji stworów jest tragiczny
No nie wiem myślę, że to już głównie kwestia gustu. Sam w Diablo 3 przegrałem ponad 500h, a PoE nie wciągnęło mnie nawet na 2 godziny. Nie potrafię określić dlaczego, pomimo że myślę, że to nie najgorsza gra.
Ale to co guru napisał to prawda, PoE jest cholernie podobny do Diablo 2. Nie tylko pod względem graficznym, ale i klimatem. To, że nie wciągnęło Was PoE to zapewne tylko kwestia wieku, bo ludzie grający w Diablo 2 bardzo często się przenoszą na PoE i nie żałują. Sam tak zrobiłem. Robienie PvP w Diablo 3 to głupota, zapewne wyglądałoby to jak w PoE - nudne i nikogo nie interesuje. Bo Diablo zwykle był przede wszystkim grinderem, a nie czymś takim.
Powinni zmienić ludzi odpowiedzialnych za update, bo to co oni wypuszczają to istna patologia.
Albo to że nas nie wciągnęło PoE to kwestia spamienia 1 skillem. Potwierdzone i to na wielu filmach na youtube, sam tez przeszedlem gre na poczatku, i kolejny raz pozniej uzywajac slownie 1 skilla. Na poczatku byl to bodajze spark, a pozniej frost nova . Po co reszta skilli? Te nie maja cd, maja dmg dobry jak sie poprzydziela pkt w drzewku... I tu jest ten caly ból - jakby w poe to zmienili (a nie zmieniali tylko spam-skilla na innego spam-skilla) to bym gral aktywnie. A tak? Patrze przy nowych dodatkach na forach - dalej "spam-skill", ok, olac PoE i biedę, bo inaczej tego nazwac nie mozna. Bo ciezko nie nazwać biedą kiedy wprowadzaja niewiadomo co a dalej nie naprawiaja tej podstawowej rzeczy jaka jest spam 1 skillem. A to jest balane rozwiazanie. Wprowadzic CD. Ot, tyle. Inaczej do konca swiata PoE bedzie sie sprowadzalo do tylko 1 skilla Tu pierwszy z brzegu przyklad tematu na forum : https://www.pathofexile.com/forum/view-thread/1240565
Z dwojga złego wole diablo 3 - grafika trzyma poziom, ma swoj klimat, efekty skilli sa o niebo lepsze niz w PoE, a i walka daje więcej satysfakcji bo zwloki latają wszędzie, flaki są wypruwane, przeciwnicy sie spalają na popiol, zostaja zamrozeni... Dodatkowo komentarze postaci i towarzyszy tez sa mile dla ucha - "duchy mi pomagaja!", "wiedziałam że jestem niezla, ale ze az tak?". A w obozach kiedy np sprawdzasz co droplo ciezko nie usmiechnac sie kiedy slyszy sie kolejna klotnie templariusza z szelma, czy nieudolne proby rozmowy templariusza w celu poderwania zaklinaczki. Juz nie wspominajac o tym ze w diablo sie uzywa 6 skilli zamiast 1
Co bym zmienil? Nic. Wszystko jest swietne. Jedynie cos bym dodal. Nowe itemy legendarne, nowe sety (malo setow jak dla mnie ), moze jakas klasa. I to nawet nie musi byc od razu dodatek, ot moga wprowadzic klase w patchu i zaznaczyc ze jest dostepna dla posiadaczy RoS jak krzyzowiec i finito. A sety bo na nich opiera sie sens tej gry, tak samo na legendarkach - zwlaszcza ze wprowadzili ta kostke horadrimow ktora magazynuje moce. Bo nieraz ciezko dobrac cos serio pozytecznego z zbroi/biżuterii.
Albo to że nas nie wciągnęło PoE to kwestia spamienia 1 skillem. Potwierdzone i to na wielu filmach na youtube, sam tez przeszedlem gre na poczatku, i kolejny raz pozniej uzywajac slownie 1 skilla. Na poczatku byl to bodajze spark, a pozniej frost nova . Po co reszta skilli? Te nie maja cd, maja dmg dobry jak sie poprzydziela pkt w drzewku... I tu jest ten caly ból - jakby w poe to zmienili (a nie zmieniali tylko spam-skilla na innego spam-skilla) to bym gral aktywnie. A tak? Patrze przy nowych dodatkach na forach - dalej "spam-skill", ok, olac PoE i biedę, bo inaczej tego nazwac nie mozna. Bo ciezko nie nazwać biedą kiedy wprowadzaja niewiadomo co a dalej nie naprawiaja tej podstawowej rzeczy jaka jest spam 1 skillem. A to jest balane rozwiazanie. Wprowadzic CD. Ot, tyle. Inaczej do konca swiata PoE bedzie sie sprowadzalo do tylko 1 skilla Tu pierwszy z brzegu przyklad tematu na forum : https://www.pathofexile.com/forum/view-thread/1240565 Z dwojga złego wole diablo 3 - grafika trzyma poziom, ma swoj klimat, efekty skilli sa o niebo lepsze niz w PoE, a i walka daje więcej satysfakcji bo zwloki latają wszędzie, flaki są wypruwane, przeciwnicy sie spalają na popiol, zostaja zamrozeni... Dodatkowo komentarze postaci i towarzyszy tez sa mile dla ucha - "duchy mi pomagaja!", "wiedziałam że jestem niezla, ale ze az tak?". A w obozach kiedy np sprawdzasz co droplo ciezko nie usmiechnac sie kiedy slyszy sie kolejna klotnie templariusza z szelma, czy nieudolne proby rozmowy templariusza w celu poderwania zaklinaczki. Juz nie wspominajac o tym ze w diablo sie uzywa 6 skilli zamiast 1 Co bym zmienil? Nic. Wszystko jest swietne. Jedynie cos bym dodal. Nowe itemy legendarne, nowe sety (malo setow jak dla mnie ), moze jakas klasa. I to nawet nie musi byc od razu dodatek, ot moga wprowadzic klase w patchu i zaznaczyc ze jest dostepna dla posiadaczy RoS jak krzyzowiec i finito. A sety bo na nich opiera sie sens tej gry, tak samo na legendarkach - zwlaszcza ze wprowadzili ta kostke horadrimow ktora magazynuje moce. Bo nieraz ciezko dobrac cos serio pozytecznego z zbroi/biżuterii.
Tak, Diablo takie cudowne i wyśmienite, że na każdym kroku jest mocno krytykowane (i z uzasadnieniem), a do tego liczba graczy ciągle maleje, a pracownicy Blizzardu z tego powodu przestają nad tą grą pracować. Tak, nie okłamuj samego siebie. Gram w obie gry, jak wychodzi nowy sezon w Diablo, czy w PoE to zawsze zagram, dlatego potrafię ocenić obie gry w znacznie bardziej obszerny sposób niż Ci się wydaje. To co piszesz to istne brednie, jedyne z czym się zgodzę to, to że w PoE gra się jednym skillem, ale powiedz mi do cholery - czy w Diablo 3 też nie gra się jednym skillem? Ok, co prawda tam jakieś buffy spamujesz, ale głównie obrażenia zadajesz tym jednym (bo tak działają sety). Hipokryzja bardzo. Z resztą jak Ci się nudzi jakiś skill to dlaczego go nie zmienisz? W PoE masz miliony możliwości jeśli chodzi o build, nikt Ci nie każe grać tylko jednym.
To co właściwie piszesz to bardziej ukazywanie swojego fanboystwa, aniżeli obiektywna opinia. Dla mnie Diablo 3 jest dobrą grą, ale potrzebuje większego zainteresowania ze strony Blizzardu to może jeszcze coś z niej będzie.
I kto tu mowi o "fanboystwie"? Wpieprzanie sie za przeproszeniem w dzial diablo 3, temat o diablo 3 i jeszcze wychwalanie poe (gdzie temat wcale go nie dotyczy)... jesli to nie jest fanboystwo to przepraszam, bo pewnie jestes uposledzony a z takimi trzeba "specjalnie" .
PoE takie cudowne, wspaniale i zajefajne ze az wcale, ba, tez jest glosno i otwarcie krytykowane. Kazdy mowi ze gre przechodzisz 1 skillem i ze nie ma zadnego wyzwania, do tego liczba graczy maleje, z tego powodu wypuszczaja jakies "smieci" nad ktorymi tacy jak ty sie spuszczaja i nie widza tego ze tak na dobra sprawe to nic w grze nie zmienia. Tak, nie oklamuj siebie samego. Jak wspominalem gralem w obie gry i nie tylko, bo praktycznie nie ma h'n's w ktorego nie zagralem (loki, titan quest, sacredy, d2, ds2&3....) i dlatego umiem ocenic gry na poziomie o ktorym tobie sie nawet nie snilo. To co napisales to jakies czyste herezje, niby piszesz ze przestaja nad gra pracowac kiedy ostatnio dodali wiecej zmian niz wczesniej przez caly rok panie o jakze wielki zakichany "ekspercie". Jakim hipokryta trzeba byc by tak pisac... Pewnie, mozna sobie gre utrudniac i z Call of Duty robic skradanke, a z splinter cella strzelanke... pytanie brzmi czy taki jest sens tych gier? I nie, w diablo nie gra sie jednym skillem. Chcialbym cie widziec na gr+90 jak grasz tym jednym skillem .
Powiadasz ze jednym skillem sie zadaje dmg bo tak dzialaja sety? To cie rozczaruje - ot chocby aspekty tal rashy, cos ci to mowi? Jesli w tym secie udaje ci sie cos ugrac 1 skillem to gratuluje, bo nawet tworcy nie umieja tego. No ale zapomnialem, mamy do czynienia z zakichanym "ekspertem" ktory pewnie i to umie. By nie bylo - przyklad na czasie bo jest to jeden z lepszych setow na ta chwile... i dlatego bedzie w nastepnym sezonie
A co tym czasem mamy w PoE w tym sezonie? Dla odmiany spam frost nova, yay!
Kończ waść, wstydu oszczędź. PoE jest lepsze tylko w 1 aspekcie od D3 - ze jest darmowe. Jakby nie to to gwarantuje ci ze bys byl chyba jedynym graczem w tej grze. Twojej... ekhm, wypowiedzi, ekhm nie mozna uznac za nic innego niz laurke na czesc PoE napisaną przez zwyklego fanboya, no ale coz, takie czasy. Jak zwieksza poziom trudnosci i dodadza cd na te spam-skille to wtedy bedzie mozna uznac gre za lepsza od d3. Bo tak to nie ma zadnych szans na to
Diablo ma tak solidną podstawę do zostania dobrą grą... Niech twórcy dodadzą coś więcej niż kolejne udręki i kosmetyczne zmiany, a zajmą się prawdziwymi wyzwaniami. Gracze nie powinni czekać do wydania kolejnego dodatku, żeby gra była znowu w 100% grywalna, a przede wszystkim ciekawa.
I kto tu mowi o "fanboystwie"? Wpieprzanie sie za przeproszeniem w dzial diablo 3, temat o diablo 3 i jeszcze wychwalanie poe (gdzie temat wcale go nie dotyczy)... jesli to nie jest fanboystwo to przepraszam, bo pewnie jestes uposledzony a z takimi trzeba "specjalnie" . PoE takie cudowne, wspaniale i zajefajne ze az wcale, ba, tez jest glosno i otwarcie krytykowane. Kazdy mowi ze gre przechodzisz 1 skillem i ze nie ma zadnego wyzwania, do tego liczba graczy maleje, z tego powodu wypuszczaja jakies "smieci" nad ktorymi tacy jak ty sie spuszczaja i nie widza tego ze tak na dobra sprawe to nic w grze nie zmienia. Tak, nie oklamuj siebie samego. Jak wspominalem gralem w obie gry i nie tylko, bo praktycznie nie ma h'n's w ktorego nie zagralem (loki, titan quest, sacredy, d2, ds2&3....) i dlatego umiem ocenic gry na poziomie o ktorym tobie sie nawet nie snilo. To co napisales to jakies czyste herezje, niby piszesz ze przestaja nad gra pracowac kiedy ostatnio dodali wiecej zmian niz wczesniej przez caly rok panie o jakze wielki zakichany "ekspercie". Jakim hipokryta trzeba byc by tak pisac... Pewnie, mozna sobie gre utrudniac i z Call of Duty robic skradanke, a z splinter cella strzelanke... pytanie brzmi czy taki jest sens tych gier? I nie, w diablo nie gra sie jednym skillem. Chcialbym cie widziec na gr+90 jak grasz tym jednym skillem . Powiadasz ze jednym skillem sie zadaje dmg bo tak dzialaja sety? To cie rozczaruje - ot chocby aspekty tal rashy, cos ci to mowi? Jesli w tym secie udaje ci sie cos ugrac 1 skillem to gratuluje, bo nawet tworcy nie umieja tego. No ale zapomnialem, mamy do czynienia z zakichanym "ekspertem" ktory pewnie i to umie. By nie bylo - przyklad na czasie bo jest to jeden z lepszych setow na ta chwile... i dlatego bedzie w nastepnym sezonie A co tym czasem mamy w PoE w tym sezonie? Dla odmiany spam frost nova, yay! Kończ waść, wstydu oszczędź. PoE jest lepsze tylko w 1 aspekcie od D3 - ze jest darmowe. Jakby nie to to gwarantuje ci ze bys byl chyba jedynym graczem w tej grze. Twojej... ekhm, wypowiedzi, ekhm nie mozna uznac za nic innego niz laurke na czesc PoE napisaną przez zwyklego fanboya, no ale coz, takie czasy. Jak zwieksza poziom trudnosci i dodadza cd na te spam-skille to wtedy bedzie mozna uznac gre za lepsza od d3. Bo tak to nie ma zadnych szans na to
Jak sie oburzył Ja nigdzie na Ciebie nie najeżdżałem, ale jak Ty lubisz to proszę bardzo. Jak dostaniesz bana to nie moja wina . Poza tym gdzie ja Ci udaję fanboya? Temat jest "Co byście zmienili lub dodali do Diablo" - otóż guru napisał, że powinni przenieść nazwę Diablo 3 do Path of Exile i w pełni się zgodziłem podając odpowiednie argumenty. Jeżeli dla Ciebie jest to fanboystwo to gratuluję myślenia. I tu jest właśnie dowód dlaczego to Ty tutaj udajesz fanboya - płaczesz jak ktoś krytykuje Diablo i widać to po samym Twoim piśmie, a co dopiero przed komputerem pewnie zagotowało się w środku, co? No i po drugie to ja pokazuję, że PoE bardziej się nadaje jako następca Diablo 2, w tym czasie Ty stawiasz Diablo jako perfekcyjną i bez wad grę HnS. Poza tym po prostu chcę Ci powiedzieć, że w obie gry grałem ponad 1000h, więc moja opinia może być uznana za obiektywną.
No i co do aspektów Tal Rashy to nie lubie grać Wizardem, ale przypadkiem ten build nie polegał na spamowaniu bez namysłu kilku skilli? Czym to się różni od spamowania jednym skillem w PoE? Więcej efektów? Grałem zawsze Monkiem/DH, gdzie zazwyczaj na początku sezonu utrzymywałem się w top 200 swojej klasy. Sam dobrze wiesz, że 90% buildów polega na spamowaniu jednego skilla + kilku buffów. No i teraz wytłumacz mi proszę, co jest w tym złego, bo wciąż nie rozumiem czemu tak się uczepiłeś tego "spamowania jednym skillem".
No i przypominam, że to nie ja tu udaję eksperta. Ja jedynie wystawiam opinię, a nie narzucam ją innym, tak jak robisz to właśnie Ty. Meh, liczyłem na jakąś przyjemną wymianę zdań, a dostałem płacz.
Współczuję Twoim znajomym, bo jak ktoś podważyłby Twoją opinię to pewnie by po pysku dostał. Opanuj emocje i nie pisz w moim kierunku więcej, bo zaraz i ja dostanę przez Ciebie bana, gdyż nie potrafisz się zachować.
Let the gównaburza begin!
Mi brakuje Otwartości świata jak w Sacred .. Mnóstwo easter eggów smaczków ukrytych przedmiotów gdzieś na mapie. To było coś
Uuuuu, ooooo taaaak. Wiecej sarkazmu i jadu prosze . Szkoda tylko ze twoj pierwszy post tutaj już ociekał taką ich ilością ze starczyłoby na pol forum . I jesli dla ciebie uwazanie ze gra jest dobra jaka jest tylko ze przydaloby sie wiecej/czesciej update'owac znaczy ze gra jest bez wad... To gratuluje braku logiki . Spamowanie bez namyslu? To nie dziwie sie czemu nigdy nie grales wizardem i nie robiles nim zadnych rekordow na tablicach :)))
I super. Szkoda tylko ze ty nie wiesz ile czasu spedzilem w tych grach, i w wielu innych z tego gatunku. I to ty tu stawiasz poe na piedestal. Niby czemu bardziej zasluguje na nastepce diablo 2? Bo zostal w miejscu kiedy swiat ruszyl do przodu? I podalem wiecej wad poe niz ty wad diablo bo w zasadzie zadnej nie podales... przypadek? Watpie. I po tym sie poznaje faboya - 0 argumentow, duzo placzu, sarkazmu i jadu
90% buildow powiadasz? Build pod archonta - zamiana w archonta = 1 skill? Otoz nie do konca bo po zmianie masz nowe skille, zwlaszcza noszac set od tego. I o ile mnie pamiec nie myli to archont nie mial tam zadnego buffa, no ale "ekspert" wie lepiej mimo ze nigdy nie gral ta klasa. To juz mamy 2 buildy odbiegajace od tej reguly. I to 2 topowe, jedne z najpopularniejszych/najpotezniejszych na chwile obecna. O buildzie pod kulkę też nie slyszales pewnie. O wd pod suppa tez nie (wymagany wrecz na wieksze szczeliny i uzywa WSZYSTKICH skilli, jesli nie to jest idiota bo wzial zlego skilla skoro mu nie potrzebny jakis). O mnichu pod leczenie pewnie tez nie slyszales (tak jak wd). O crusie pod tanka/pullera tez pewnie nie (skok, wybuch przyciagajacy do crusa, tarcza oslepiajaca, atak zwiekszajacy % bloku, konsekracja z kamyczkiem na zamkniecie wrogow w srodku - wszystko po to by sciagnac moby w ladna grupke by reszta mogla nawalac).Kazdy z tych buildow (i wiele, wiele wiecej) jest jednym z lepszych w swojej kategorii na wyzszych gr i w zadnym nie mozesz sb pozwolic na spam 1 skillem.
A odnosnie płaczu... Lepiej popatrz na sb - ktos nie zgodzil sie ze poe lepsze? Od razu "cholernie" (co, nerwy ponosza bo ktos skrytykowal twoja gre?), "to ze was PoE nie wciagnal to kwestia wieku"... Tak, masz racje. To kwestia wieku - nie kazdy dopiero co skonczyl gimnazjum jak ty. I tak, sam sie o to prosiles obrazajac wszystkich tych co wola diablo 3 . A argument ze ludzie z diablo 2 przenosza sie do poe... Super. A ja wiem ze MASA ludzi przeniosla sie do d3. I do torchlight'a 2. I do marvel heroes. I do praktycznie kazdego innego h'n's.
I wzajemnie - wspolczuje twoim znajomym. Bo pewnie bys normalnie zabil kogos komu sie nie spodobalo poe. I tajemnica rozwiazana - juz wiesz czemu kazdy z twoich znajomych mowi ze "lubi" poe, a malo ktory pojawia sie w grze, czy wgle ma poe na dysku
@EDIT - przepraszam, nie zauwazylem ze masz dopiero 14 postow... To sie nie dziwie, w sumie widac ze forum to dla ciebie nowosc. Piszesz ze oczekiwales dyskusji... z czym za przeproszeniem? Obrazaniem graczy diablo 3 w ich temacie w ich dziale? (tak, to zrobiles i to w 1 poscie - " To, że nie wciągnęło Was PoE to zapewne tylko kwestia wieku "). A moze oczekiwales dyskusji o wadach diablo i zaletach poe? To niestety zmartwie cie - bez ARGUMENTÓW nie ma mowy o zadnej dyskusji.I to nie tylko tutaj ale w ogóle. Ja podalem konkrety co mi sie nie podoba w poe. A ty z diablo tak nie umiesz? "to co oni wypuszczaja to patologia" to zaden argument. Czemu patologia? Co dokladnie jest nie tak?
Za trudne? To moze dyskusje nie sa dla ciebie, coz, bywa. A uzywajac sarkazmu i jadu nie oczekuj róż i tęczy
Czego mi brakuje w DIII?
Dobrego i porządnego PvP...
Ten aspekt możemy rozwiązać na wiele sposobów. Skalowanie lvlva i itemków lub system podobny do tego z GW2 - po prostu osobny itemy do pvp i tryb oparty tylko na buildach. Co do PK - przydałby się tryb invade...
Mass PVP... Walki klanów...
Tego z pewnością mi brakuje. Oblężeń, siege lub moba - trybu z monionami, zamkami - PVP również oparte na buildzie a nie itemach
Housing / Guild Castle / Hall
Taki smaczek i dodatek, który cieszy a niewiele zmienia.
Wspólne serwery dla X360, XO, PS3, PS4, PC
Kicha, że każda platforma ma osobne serwery - co prawda X360 i PS3 nie są już wspierane i wiązałoby się to z przebudową gier... ale cóż temat jest co byśmy zmienili.
Edytor map / questów
Taki edytor jaki jest w Neverwinter Online. Tak aby gracze mogli sami tworzyć mapy do PVE lub PVP.
Czego mi brakuje w DIII? Dobrego i porządnego PvP... Ten aspekt możemy rozwiązać na wiele sposobów. Skalowanie lvlva i itemków lub system podobny do tego z GW2 - po prostu osobny itemy do pvp i tryb oparty tylko na buildach. Co do PK - przydałby się tryb invade... Mass PVP... Walki klanów... Tego z pewnością mi brakuje. Oblężeń, siege lub moba - trybu z monionami, zamkami - PVP również oparte na buildzie a nie itemach Housing / Guild Castle / Hall Taki smaczek i dodatek, który cieszy a niewiele zmienia. Wspólne serwery dla X360, XO, PS3, PS4, PC Kicha, że każda platforma ma osobne serwery - co prawda X360 i PS3 nie są już wspierane i wiązałoby się to z przebudową gier... ale cóż temat jest co byśmy zmienili. Edytor map / questów Taki edytor jaki jest w Neverwinter Online. Tak aby gracze mogli sami tworzyć mapy do PVE lub PVP.
Wszystko co wymieniłeś nigdy nie było częścią slaszerów takich jak właśnie Diablo. Taka gra opiera się tylko i wyłączenie na bieganiu i zabijaniu hord przeciwników. Pvp może kiedyś jakieś tam teoretycznie istniało, ale też nie był to rdzeń gry. W zasadzie część z tego co wymieniłeś rozwiązuje dowolna moba, bo w niej właśnie nacisk na pvp i walki z falami jest.
Wszystko co wymieniłeś nigdy nie było częścią slaszerów takich jak właśnie Diablo. Taka gra opiera się tylko i wyłączenie na bieganiu i zabijaniu hord przeciwników. Pvp może kiedyś jakieś tam teoretycznie istniało, ale też nie był to rdzeń gry. W zasadzie część z tego co wymieniłeś rozwiązuje dowolna moba, bo w niej właśnie nacisk na pvp i walki z falami jest.
Co nie zmienia faktu, że właśnie to bym zmienił / dodał.
Temat jest czysto teoretyczny i nie biorę pod uwagę to do czego Diablo III zostało stworzone i jaki jest rdzeń gry
Ekonomia tj. możliwość handlu, wywalenie w pi#%u tego smart dropa, więcej możliwości modyfikowania skilli i przedmiotów. Rozumiem twórców i kierunek jaki obrali po premierze dodatku ale spójrzmy prawdzie w oczy, te wyzwania w których powinno się zdobywać rekordy i konkurować z innymi są po prostu zbyt banalne.
w następnym dodatku powinni dodać cały akt z "mroczną trójcą" z pewnością wiele osób wróciłoby do gry :-)
Nie wiem jak wy ale ja cały czas pamięcią wracam do niesamowitego klimatu w Diablo 1, zaczynając od muzyki, po grywalność aż po nieznudzoną liczbe powtórzeń.
Jak dla mnie w Diablo 3 nie ma aż tak dobrego klimatu, moim zdaniem muza do wymiany powinna być bardziej klimatyczna, grafika bardziej przyciemniona i mroczna jak ta która jest możliwa z dodatkami
Zmiany ktore ja bym mile widzial w D3:
1. Rifty i GRy nie daja juz expa - obecnie GRy staly sie jedynym slusznym trybem a cala postac mozna wymaksowac nie wychodzac z miasta ani razu (wyjatkiem sa buildy ktore kozystaja z naszyjnika piekelnego ognia). Ta zmiana mialaby na celu urozmaicenie rozgrywki.
2. Zastapic bounty questy na dynamic eventy - zmiana wynikajaca z pkt 1. Jezeli gracze zaczeliby biegac po hotspotach to fajnie jakby losowo respili sie npc zlecajacy zadania (cos na wzor mistrzow w PoE).
3. Zmiana w systemie dropu - obecnie postep postaci jest zbyt szybki przez co gra potrafi sie szybko znudzic. Proponuje zmniejszenie czestotliwosci wypadania legend/setow oraz aby przedmioty wypadaly zupelnie losowo a nie pod nasza postac.
4. Wprowadzenie handlu - zmiana wynikajaca z pkt 3. Jezeli przedmioty zaczelyby dropic rzadziej to ich wartosc by wzrosla i mozna by sie nimi do woli wymieniac miedzy ludzmi (wzrosloba wtedy rowniez komunikatywnosc miedzy graczami)
5. Zmiany w kostce kanaiego - zmiana wynikajaca z pkt 3. Skoro legendy/sety bylyby trudne do zdobycia to ich craft jest zbyt prosty. Proponuje zamiast tego wprowadzic craftowanie dodatkowych bonusow do eq oraz dodatkowe recepty na craft itemy ktorych nie da sie zdobyc w inny sposob (materialy potrzebne do craft itemow powinny rowniez byc bardzo rzadkie).
6. Wzmocnienie uberow - wejscie do uberow powinno byc dostepne tylko na poziomach TX-XIII, sami bossowie powinni byc mocniejsi oraz powinni miec obstawe ktora bedzie sie respic dopoki boss zyje.
Pozostaje jeszcze kwestia balansu buildow ale blizz nigdy nie byl w tym dobry No a teraz pora przyjac krytyke na klate