Procesor: intel core i5
2x 2.53
3 gb ram
nivida GeForce 310M i czy to dobre parametry???
Dodam że to laptop.
2x 2.53
3 gb ram
Dodam że to laptop.
Karta graficzna to złom. Reszta jest bardzo dobra. Gdybyś mógł wymienić to by było super : ) Nowy batek by ci śmigał jak marzenie i nie znam takiego mmo, które by ci nie poszło na full. Jest jeszcze kwestia co to za laptop, bo w większości nie da się zmienić karty graficznej, lub jest to totalnie trudne.
Mógł bym prosić o link z allegro z dobrą kartą graficzną za przystępną cenę .
Mógł bym prosić o link z allegro z dobrą kartą graficzną za przystępną cenę .
Nowa czy używana? I jaka cena jest dla ciebie przystępna?
Ja polecam jakiegoś radka hd przynajmniej te 512mb, bo najlepiej i tak inwestować w coś 1gb+, przynajmniej na dłużej by Ci starczyło. Najlepiej jakbyś napisał budżet.
Znaczy ja mam 1 gb karte Geforce 310M.
Edit: A po ile chodzą te karty.
A od jakiego producenta ten laptop i jaki model? Dodam, że jak kiedyś się orientowałem w tych sprawach to tylko w notebookach od Dell'a dało się wymienić kartę graficzną.
ASUS X52J ma prawie rok
Powątpiewam, żeby się dało zmienić kartę graficzną w tym Asusie, poza tym w google pokazuje, że ma inne parametry - i3 i kartę radeon.
Asus X52JC-EX508 - to pewnie ten lapek.
Zobaczyłem, co mówi wujek google nt. jego rozbudowy, lecz niestety nie da się zmienić karty graficznej, gdyż 310M jest kartą wbudowaną... Jedynie możesz dodać Ramu i zmienić dysk na większy.
Szkoda bo jak gram w lol-a to mam tylko 60 fps (
ja mam po 30, przy dobrych wiatrach 40-50 fpsow i nie narzekam
a czasem w teamfighcie 15 fpsow ;d
jak patrzę na ramy to szału również nie ma z 6GB teraz by się przydało sam mam na PC słabo ale na lapku jest już lepiej ponad 6 GB ramu i 4 rdzenie
Ja tam na moim lapku mam geforce 330m1gb 4 gb ramu i powiem że jak narazie każda gra mi działa.Oczywiście jeśli jesteś typem człowieka że nie musisz mieć wszystkiego na MAX detalach bo inaczej w to nie grasz:)
Ja się zadowalam 5-10fpsami i daje radę ;P
Z tego co pamiętam to w lolu jest fps cap ustawiony domyślnie na 60, pewnie można to gdzieś w confingach zmienić, ale nie ma sensu.
Co do ulepszania lapka to niestety jk już wcześniej ktoś napisał niewiele można zrobić, do grania są stacjonarne.
Możesz przejść się do jakiegoś dobrego sklepu z komputerami (vobis odpada) i spytać czy daliby rade wymienić Ci kartę graficzną, bo jest taka możliwość, trzeba tylko poszukać dobrych ludzi i od razu u nich sobie kartę możesz zamówić. Warto chyba zapytać, no nie? Druga sprawa to czy Ty tylko w lola grasz, bo jak tak to na samego lola nie ma sensu pakować pieniędzy w tego lapka.
W lolu domyślna ilość fps to 60
2x 2.53
3 gb ram
Dodam że to laptop.