No tak masz racje, mój błąd.
Cóż trudno, trzeba będzie wybierać jak najwydajniejsze podzespoły i pogodzić się z miesięcznymi wydatkami.
No tak masz racje, mój błąd.
Cóż trudno, trzeba będzie wybierać jak najwydajniejsze podzespoły i pogodzić się z miesięcznymi wydatkami.
Wszystko co wymieniles jest powiazane Grafika ofc ma najwieksze znaczenie jednak jezeli dajmy na to masz mocna grafe a procek slaby to grafika nie bedzie w stanie osiagnac swojego optymalnego dzialania poniewaz procesro bedzie spowalnial ( nie bedzie w stanie przetowrzyc wszytskich informacji od grafiki ) . Kolejnosc grafika > proc > ram ( jednak jak wspomnialem jedno jest zalezne od drugiego ) .. Takze do optimum potrzebujesz wszytskiego
Najważniejsze jest CPU. W 90% gier ustawienia gry nie mają wpływu na obciążenie CPU, więc jak CPU będzie słaby to nawet GTX 980 nie pomoże i gra będzie chodzić biednie.
Jeśli poprzez tą frazę rozumiesz np wyświetlanie dużej ilości graczy w miastach (vide Lineage2, Aion, etc), to dochodzi jeszcze kwestia dysku. Za mała prędkość odczytu i na super grafie i procku będzie slideshow przy dużych skupiskach graczy. Tu na pomoc przychodzą dyski SSD - last, but not least.
Toś dowalił. Co ma dysk do roboty w momencie gdy modele postaci załadowane są już w pamięci? W takich momentach najważniejszy jest CPU.
Toś dowalił. Co ma dysk do roboty w momencie gdy modele postaci załadowane są już w pamięci? W takich momentach najważniejszy jest CPU.
Nie chce mi się w ogóle dyskutować z taką retoryką. Widzę fachowiec teoretyk z ciebie. Piszę z autopsji i wiem o czym piszę, a co najważniejsze nie piszę do Ciebie, więc oszczędź proszę sobie i mi pustosłowia i skup się na praktyce a nie teorii...
Gajin ma rację co do dysku
Co w największym stopniu odpowiada za płynność gry w sytuacjach, kiedy mamy do czynienia z bardzo dużą liczbą jednostek w jednym miejscu? grafika, procesor czy ram?