WoW Retail, szykuję się na Dragonflight.
Co jest teraz grywalne? W co gracie i dlaczego? Podziel się opinią
Liczba graczy to jedna z ważniejszych decyzyjnych przy mmo. Więcej graczy = więcej interakcji, więcej kasy dla twórców, więcej aktualizacji, mniejsza szansa na zamknięcie serwerów.
Wierzchowce zawsze były i są dostępne dopiero po kupnie dodatku ,a ten Raptor (mount) to jest zwykły trial na 10h.
Rzeczywiście, właśnie popatrzyłem na wiki i dla F2P jest to trial na 10 godzin.
czekaj na Throne and Liberty, po drodze możesz zahaczyć o Odin. a teraz kup rower, kup karnet na siłownie, albo narty.
Ja osobiście pykam na retailu w wowa. Czasami zrobie sobie jakąś emisarke na reputacje, czasami pofarmie sobie mounty których jest ponad 700, czasami raid, mythic + dungeon i tak to leci. Jakieś achievmenty porobię. Jest w pyte
Dużo tych tekstów pod spodem, nie chce mi się tego czytać xD
GW2 - bardzo fajny action-wow taki, niby tab target, ale sporo tam akcji, w miejscu nie będziesz stał jak kołek i cisnął 1-2-3. Dużo ludzi, brak jakiegoś p2w w item shop, itemy wszyscy na end game mają takie same, nie jak w tych nowych koreańcach. Pograsz godzinkę dziennie i wystarczy - gra dla każdego. Z czasem trzeba kupić dodatki i dlc, to raczej nic dziwnego, z czegoś żyć muszą.
Wakfu - niszowa francuska gra, ale ma swój urok. Od ręki musisz liczyć się z wydatkiem 26zl miesięcznie na abonament, bez tego nie da się grać. Gra dla ludzi lubiących spokojną i bardziej taktyczną rozgrywkę, trzeba się sporo nagłówkować. Aktualnie polska gildia BoS rządzi na international.
Gierka Might & Magic Chess Royale turowe MMO w świecie herosów, warte uwagi i pogrania z godzinke-dwie dziennie, gram w nią regularnie codziennie porobićopare zadań i zgarnąć dzienne karty bohaterów ze skrzynek, wygląda to tak w skrócie 100 graczy gra aż zostaje jeden i wygrywa. Prawdziwa gra zaczyna się jak dobijesz do 3-4 poziomu sezonowego, ja jestem na piątym (ostatnim) ale jednogwiazdkowy, brtakuje mi duzo zeby zaliczyc calosc https://i.imgur.com/KFpQhe6.jpg
W mojej ocenie to nadal cały czas World of Warcraft.
Niedługo nowy dodatek do wowa, ja osobiście ostatnio wróciłem do Eso do polatania solo też spoko. Guild wars też ciągle jest rozwijane, dwójka oczywiście.