tak jak w temacie z resztą nie ma co się rozpisywać załączam zdjęcia
Co jest z forum?
Z tego co mi się wydaje to ktoś wrzucał skrócony link ze strony podanej na 2 screenie, a ta jest uznawana za stronę ze złośliwym oprogramowaniem, przez co to forum zostało uznane ze stronę ze złośliwym oprogramowaniem.
możliwe że ktoś wrzucił (nie)świadomie link do strony która jest zainfekowana
to wirus dla bezpieczenstwa usuncie forum z komputera, bo wam shakuje hasło na płyte główną i beda mieli wasze dane :/
a tak serio to napisałeś temat z pytaniem żeby po pół godzinie sobie na niego odpowiedziec? xD
Kiedyś już były tego typu problemy i szybko tego nie naprawią.
Siedzę w szkolę i mozilla pokazuje, że forum jest zainfekowane.
Już kiedyś tak było. Za jakiś czas wszystko zostanie naprawione.
Lejcie na to. Ostatnio było to przez boty na statusach, wysylajace linki. Teraz nie wiem co.
sratatata z Taptalka 4
był już taki problem pare miesiecy temu, zostal naprawiony po parudziesieciu godzinach
Ah założyłem podobny temat no nic . Nie zauważyłem ktoś nam hakuje forum pora aby wykazali się administratorzy
.
Podejrzany kod zniknął. W silniku forum była luka w zabezpieczeniu, która została załatana. Testowałem ten złośliwy kod na xp i win7. Nie odnotowałem żadnych poważnych zagrożeń. Kod wykryty przez mozille i chrome objawiał się przy wchodzeniu na forum przez wyniki wyszukiwania, przekierowując użytkownika na stronę spamerską. Sprawa zgłoszona do safebrowsering. Komunikat powinien się przestać wyświetlać w ciągu 48h.
Pozdrawiam
Hopla, jakieś hakery tu wariują ;>
u mnie już komunikat przestał się pojawiać. U niektórych jeszcze może występować
Jest już dobrze chociaż w ten dzień nie za każdym razem mnie się pojawiał ten komunikat.
U mnie już wszystko w porządku Administracja szybko reaguje ;]
Wszystko hula już.
Jeżeli wszystko już działa to temat zamykam.
tak jak w temacie z resztą nie ma co się rozpisywać załączam zdjęcia