Co kupić w prezencie?

Witam. Mam wielki problem bo chciałbym kupić dla brata prezent na święta tylko niestety nic mi nie przychodzi do głowy co mógłbym kupić. Brat interesuje się książkami fantasy, grami o podobnej tematyce oraz mmorpg posiada także dobry sprzęt komputerowy np myszkę klawiaturę itp. Niestety mam wielki problem bo nie wiem co dokładnie mu kupić czy książkę tylko ja osobiście nie znam się na nich i jak macie jakieś propozycję to chętnie skorzystam .z gier komputerowych to jego oczkiem w głowie są IceWindDale,BaldurGate wszystkie części oraz NeverWinterNighte także wszystkie części. Może macie jakiś pomysł co można by było kupić fundusze to ok 100zł lub trochę więcej. Czekam na jakieś propozycje.

Skyrim, a z książek może

http://www.empik.com/w-mrok-diakow-andriej,p1059084258,ksiazka-p

Witam. Mam wielki problem bo chciałbym kupić dla brata prezent na święta tylko niestety nic mi nie przychodzi do głowy co mógłbym kupić. Brat interesuje się książkami fantasy, grami o podobnej tematyce oraz mmorpg posiada także dobry sprzęt komputerowy np myszkę klawiaturę itp. Niestety mam wielki problem bo nie wiem co dokładnie mu kupić czy książkę tylko ja osobiście nie znam się na nich i jak macie jakieś propozycję to chętnie skorzystam .z gier komputerowych to jego oczkiem w głowie są IceWindDale,BaldurGate wszystkie części oraz NeverWinterNighte także wszystkie części. Może macie jakiś pomysł co można by było kupić fundusze to ok 100zł lub trochę więcej. Czekam na jakieś propozycje.

Polecam Diune. Tylko radzę się zorientować, czy brat już wcześniej nie czytał w-w książki.

Posłużę się swoim postem z tematu "Książki - temat bardzo ogólny"

Cóż. Jeżeli ktoś szuka ciekawych, ambitnych i nie oszukujmy się - kanonów literatury, mogę chętnie polecić parę moich ulubionych lektur,do których wracam praktycznie co roku.(...)Diuna (cała seria napisana przez Herberta) - uh. Gdyby napisać klasyka Sci-Fi to chyba byłoby to za mało. Książka, która wpłynęła na całe pokolenia, pełna filozoficznych przemyśleń nad istotą świata i życia. Głębia, która przysypana jest ciekawą akcją i przygodami głównego bohatera. Opowiada o nas samych - w drodze do spełnienia, do istnienia, do być. Pokazuje również, że jesteśmy tylko ludźmi - słabymi i skłonnymi do przemocy od zarania dziejów. Trochę machiavelliczne, trochę poetyckie - ogromnie rzeczywiste.Lód - Dukaj i jego słowotok, słowotwórstwo i przepych w najdoskonalszej formie. Książka, która nie wszystkim może się spodobać. Dla niektórych wyda się "nudna", "zapchana", wręcz "mulasta" jakby to powiedziała młodzież. Ale pośród wielu słów odnajdziemy treść, która w sposób filozoficzny przedstawia nam samych siebie i podstawowe prawa które nami rządzą. Doskonała kalka społeczeństwa i jego zachowań a w dodatku epicka opowieść i przygoda. Polecam! Tylko dla wybrednych smakoszy!

Lód także może go zaciekawić :)

Książka: Pustynna Włócznia

Gra; Diablo III

Książka: Pustynna WłóczniaGra; Diablo III

Fundusz: 100zł także Diabełek chyba nie pasuje...

jeśli jego oczkiem w głowie są BG i ID, dobrym prezentem był by zakup książek gdzie akcja dzieje się w zapomnianych krainach np:

http://allegro.pl/drizzt-komplet-13-tomow-r-a-salvatore-opole-i2840351584.html

nie mówię że wszystkie 13 tomów, na początek 2 - 3 tomy, na pewno te książki spodobały by się dla twojego brata, na nowo odwiedził by miejsca, które wcześniej widział w grze, poczytał by o przygodach Drizzda z którym razem walczył pod dzielnicą cmentarną ze sługami Bohdi

Diabełek jest w promocji za 99zł.

Cos z klasyki fantastyki, o ile juz jej nie ma. Herbert, LeGuin, Tolkien, Zelazny, Dick, Silverberg, Zajdel... I tak dalej. I nie kupuj mu niczego, co powstalo na bazie gry komputerowej, szkoda jego czasu, a twoich pieniedzy.

Sprawdz czy gral w Planescape Torment.

hmmm nie jestem jeszcze zdecydowany do kupna czegokolwiek z wymienionych opcji może są jakieś inne propozycje. Może jest jakaś dobra książka wz podobieństwem do LOTR podobne uniwersum czy coś w tym stylu??

Hobbit

Hobbita wez bardzo fajna książka to jest jedyna moja lektura którą przeczytałem to wiem co mówie.

Polecam serie "Gone" znikneli - http://www.harperteen.com/feature/gone/ , bardzo wciagajace fantasy o zniknieciu wszystkich ludzi co maja ponad 15 lat (czyli w sumie wszystkich takich co moga opanowac sytuacje). Osobiscie mnie to bardzo wciagnelo a na allegro albo w ksiegarniach ksiazki kupisz po 40zl :)

A co do gier to polecam Morrowinda albo Skyrima.

Skyrim-gra,Jakis Razer-myszka.Ani słowa Prawdy-Bez Litości-Eragon-Wiedźmin-idz do empika tam dużo książek jest :P

Leć do media lub RTV EURO AGD i zgarnij za stówkę tego diablo 3 póki promocja, ja na głowie stanę by do końca promocji to kupić. w kilka dni sprzedali kilkadziesiąt tysięcy sztuk więc radze się streszczać

Jak ma 18+ to kup mu szkocką whisky-Ballantine's z 2 szklankami jako zestaw za 80zł :) bynajmniej taki prezent sprawiłem ja swojemu ojcu,a jak nie to tez polecam Hobbita bardzo dobra książka co do Diuny to podobno bardzo ciężko się ją czyta a jak nic z tych rzeczy to może myszkę jakaś np A4Tech x7 lub inny rodzaj,za 100zł powinieneś kupić BARDZO ładna myszkę,pozdrawiam.

Skoro Jego brat uwielbia fabularne RPG jak BG to wątpie, żeby bezsensowne klepanie mobów w D3 przypadło mu do gusty. Dobrze by było jakbyś napisał ile ma lat. To wiele może wpłynąć na prezent.

Z książek polecam "Achaja" Ziemiańskiego.

Jak gra w LoLa i lubi grać Teemo bądź go ta postać smieszy czy coś to kup mu czapkę Teemo jest na allegro, gratis dostajesz kod RP :)

Kup mu pendriva :) To się zawsze przyda :)

Z książek możesz mu Wiedźmina kupić, albo Pieśń Lodu i Ognia (nie bardzo fantasy). Z gier.. Skyrim, Wiesiek 1 i 2 albo Risena 2, ew. Dragon Age 2

Czytał Hobbita,Wiedźmina, Pieśń Lodu i Ognia wszystkie części LoTR także czytał wszystkie części jeżeli chodzi o gry wymienione wyżej wszystkie posiada +Dragon Age Początek także Oblivion,Morrowind itp.