Witam,
zastanawiam się nad zakupem głównie 2 gier. Mianowicie Shogun 2: Zmierzch Samurajów oraz Anno 2070. Ogólnie ciekawi mnie rozgrywka w Anno. Lubię taką rozbudowę(nigdy w Anno nie grałem), lecz gra podobno się nudzi i jest dużo problemów z nią,a opinie ma różne negatywne/pozytywne. Shogun 2 z tego co patrzałem, jest bardzo zachwalany bardzo dobre oceny, ale nie wiem czy rozgrywka turowa nie będzie czymś uciążliwym. Do tego grając w demo Shoguna jakoś nie ogarniałem tej walki tyloma jednostkami naraz, podobno to jest najlepsze w tej grze (bitwy). Trzeba włóczników ustawić na kawalerie itd., ale jak to zrobić takimi ogromnymi armiami jak mi podczas ataku robi się wielka kupa, a podczas oblężeń dziesiątkuje mnie obrona zamku ;p. Mam nadzieję, że to wina moich słabych umiejętności jeszcze w tej grze i walki nie wyglądają na tej zasadzie ;p. Jeśli ktoś jest obeznany w tych 2 grach proszę o pomoc. Biorę również pod uwagę Herosów 5 z dodatkami lub 6(ciekawi mnie piątka, jednak nie wiem czy nie ma za cukierkowej grafiki i jak się trzyma tryb wieloosobowy po wyjściu szóstki). Jeśli jest jakiś inny tytuł, który jest ciekawszy również można podać(podobną graficznie lub miłą dla oka) ;p.
P.S. Zapomniałbym dodać, że bardzo lubię tryb multiplayer. Biorę również pod uwagę Herosów 5 z dodatkami lub 6.