Lepiej grać w L2 od nsoft czy 4Game ?
Co lepsze?
Różnice: na NCSoft nie masz konta gold, wszystkie konta są równe, są częściej eventy, szybsze patche oraz lepszy support (w końcu serwer producenta).
Graj gdzie chcesz, ja polecam NCSoft, serwer Naia, ale zaraz się pojawią głosy, że NCS jest P2W, są lagi etc.
Własnie 1 raz będę grał w L2 i się zastanawiam, ponieważ czytałem na forum różne opinie.Macie jakieś ciekawe porady? są jakieś postacie OP czy coś takiego ?
Gralem tam ISS ENCHANTEREM max lvl 88 kilka miesiecy na serverach Lineage2 US (Naia)
Lagi? Tylko na siege, ale dawalo jakos rade.
P2W? Troszke (w CP mowili ze sobie dotna realna kase i kupia adene i beda mieli sprzet), ale mi to nie przeszkadzalo jak tam gralem. Wiecej jest tam gold bot farmerow ktorzy sprzedaja adene za realna kase.
Eventy? Po prostu super (o wiele lepsze od 4game). Czasem trafiala sie rzecz warta sporo kasy (ja tak za to kupilem sobie bron).
Glowna zmora US officiala i serverow Naia - BOTY i programy PVP, okolo 70% osob jedzie tam na czyms takim jak ZRanger i dlatego skreslilem ten server.
Plusem bylo tez to ze mozna bylo sobie odpalic 2 konto bez problemu a na 4game nie ma takiej opcji chyba ze masz 2 komputer lub wykupione PA.
Aktualnie nie wiem tez co sadzic o serverach 4game EU(Core) i PL(Lilith). Wbilem tam (Na PL) w 2 miesiace 96 lvl ISS i odszedlem. Wszystko za latwo i za szybko, a w dodatku te premium account.
Sam sie zastanawiam czy nie zaczac znowu przygody z L2 US ale odstraszaja mnie boty, gdzie sie człowiek nie ruszy to bot na lokacjach Sel manhum / IT / GC / Swamp etc (nie bede wszystkich lokacji wymieniac).
A i powiem wam tez ze na serverach US znam jednego typa co kupil za okolo 1000zl nie wiem ile adeny i dal kolesiowi, ktorego ledwo znal by kupil mu epika (epicki jewel) a ten zabral mu kase z gry i jej nie oddal. Potem straszyl go wjazdem na chate i sadem, poza tym nie wiem jak sie to skonczylo.
Jeśli szukasz serwera obleganego przez boty gdzie ponad połowa graczy jedzie na bocie, programach do pvp i innym syfie - wybierz NC West. Tam każdy spot zawalony jest botami. Jeśli natomiast szukasz serwera, na którym możesz pograć z żywymi ludźmi i gdzie boty praktycznie nie występują, a jeśli się zdarzą są z miejsca banowane i programy do pvp ani inne syfiaste wspomagacze nie istnieją - wybierz 4 Game Innova. Wybór prosty jak dla mnie
NC Soft = brak aktywności gm-ów, mnóstwo botów, rynek i ekonomia całkowicie zniszczone przez boty i sprzedawców adeny - ceny itemów na rynku kilkukrotnie większe niż na 4 game
4 Game = Aktywni GM-owie, częste eventy, dobra ekonomia i ceny, żywi gracze zamiast botów
True szczegolnie Lilith. Do tego nawet sprawnie dzialajacy support piszesz problem w pl i w ciagu kilku miunut masz juz odpowiedz
Lepiej grać w L2 od nsoft czy 4Game ?