Co lepsze?

Witam! Może i daje temat w niewłaściwej kategorii, ale nie widzę innej do jakiej mogę dac. Zastanawiam się na kupnem konsoli z powodu że stare gry na PC mi się znudziły, a nowe na tym szmelcu nie chodzą :P I sprawa taka, jedni doradzają mi X360 Slim a inni PS3 Slim. Już nie wiem co wybrac. Ja chce głównie grac w online jakieś strzelanki (na oku mam MW2 i The Bad company 2). Koszty Xlive nie robią różnicy (parę groszy ;P). Więc udaję się z pytaniem do Was, co lepsze do online X360 slim czy PS 3 slim? A i dodam że wolę kontrolery z Xboxa, ale ostatnio wyszły te kontrolery move do PS więc już sam nie wiem ;/ Pomocy! :D

Pozdrawiam!

Zdecydowanie X360.

Pod MP to Xbox, ponieważ łatwo jest na niego zrobić grę, a na PS3 o wiele trudniej (ta konsola korzysta z technologii "Vessel", inaczej sprzętu NASA czy hakerów...)

Ok, dzięki wielkie. Czyli kupuje Xpudełko ;]

Fajne argumenty czemu xbox360 :)

Chociaż net do PS3 za free jest,a polski live do x360 to 249zł za rok.

xbox360 ma większy playerbase,cała architektura live jest przyjazna dla użytkownika.

Więc x360 to najlepsze rozwiązanie.

imo x360 ma lepszego pada do fps'ów

ja jednak polecalbym PS3 zewzgledu na darmowy net lekki pad lepszy wyglad i wiele innych... troche czytalem o xboxie i PS3 i ja doradzalbym PS3

Jemu akurat koszty nie robią różnicy, choć nawet ja się zastanawiam, którego pudełko do odtwarzania gier kupić...

XBoX odstrasza mnie tym swoim RRoD'em, a PlayStation spadkiem płynności...

Najlepiej patrzeć na gry, ja się tym sposobem zdecydowałem na X-pudło.Co do ceny "golda" wystarczy wejść na allegro :)

Jemu akurat koszty nie robią różnicy, choć nawet ja się zastanawiam, którego pudełko do odtwarzania gier kupić...XBoX odstrasza mnie tym swoim RRoD'em, a PlayStation spadkiem płynności...

Nie ma RROD'ów na Xboxie 360 od dawien dawna. Sam korzystam 3 lata i jestem bardzo zadowolony. Nigdy nie miałem awarii. Polecam Xkloca, głównie ze względu na lepszego Pada, ogarniętego Live'a i większą bibliotekę gier.

@PS Sam gram w BC2 na xboxie i po 10 minutach gry na padzie, nie odczuwa się różnicy między myszką. Sterowanie jest bardzo proste. W xboxie mamy wklęsłe gałki, co po prostu chyba bije na łeb wypukłe gałki PS3, którymi ledwo co da się sterować (testowane na becie moha i killzonie 2). Ogólnie nie polecam. (jakby ktoś się skusił na PS3 to mam tanio do sprzedania, info PW)

Nie ma RROD'ów na Xboxie 360 od dawien dawna. Sam korzystam 3 lata i jestem bardzo zadowolony. Nigdy nie miałem awarii. Polecam Xkloca, głównie ze względu na lepszego Pada, ogarniętego Live'a i większą bibliotekę gier.@PS Sam gram w BC2 na xboxie i po 10 minutach gry na padzie, nie odczuwa się różnicy między myszką. Sterowanie jest bardzo proste. W xboxie mamy wklęsłe gałki, co po prostu chyba bije na łeb wypukłe gałki PS3, którymi ledwo co da się sterować (testowane na becie moha i killzonie 2). Ogólnie nie polecam. (jakby ktoś się skusił na PS3 to mam tanio do sprzedania, info PW)

Szkoda tylko ze grajac na Xboxa na PADZIE w Bad Company 2, to tak jakbys gral na hackach :). Autoaim, heatboxy. A gra ma taki dynamizm ze az nie mozna sie oderwac od kontrolera(ironia). Pad NIGDY nie dorowna myszce... szczegolnie w FPSach.

Poważnie tak jest FreeQ czy przesadzasz? bo mam zamiar kupowac ta gre na ps3 i no mi sie odechcialo po tym co powiedziales ;p

ja polecam PS# ma bluray i jakoś te gry lepjej wyglondajom

ja ci polece xbox ze wzgledu na halo i gow a 250 zl na caly rok to duzo nie jest jeszcze pozostaje sprawa kinecta i mova ale to tylko jak masz ochote

Nie zamierzam w żadnym wypadku wdawać się w dyskusję o tym, która konsola jest lepsza i którą lepiej mieć w domu (bo najlepiej tak naprawdę mieć je obie).

I opieram się tu Testami i wnioskami już wcześniej śledzonymi przez mnie Tematów (( co zakończyło się kupnem X-pudła ale to zupełnie inna okoliczność tego wyboru...)) o tym, co ludzie piszą i preferują, jak i Marek ich reklamujących i testujących. Mianowicie doszedłem do informacji, z których wynika, że PlayStation 3 ma więcej użytkowników grających online niż Xbox 360.

cytuje...( Portale zajmujące się marketingiem i reklamowaniem tych że produktów opracowały raport, w którym czytamy, iż Xbox 360 okazał się pod tym względem nie tylko gorszy od PlayStation 3, ale także od trzech innych konsol. A właściwie to konsolek - PSP, iPod Touch oraz iPada. Te cztery platformy (dwie Sony i dwie Apple'a) mają ponoć najwięcej graczy online.)

Na pewno wpływ na zwycięstwo Sony z Microsoftem w tej materii ma fakt, że rozgrywka online na PlayStation 3 czy na PSP jest zupełnie darmowa, a za możliwość wspólnej zabawy z innymi graczami przez sieć użytkownicy Xboksa 360 muszą płacić (abonament Xbox Live).

I jeśli chodzi ci głównie o grę online to polecam PS3 i zostawiam to twojemu osobistemu wyborowi....

PS3. Why? Rozgrywka online za free. Gigantyczna przewaga Sony pod tym względem. (gry tez lepsze, ale od gustu zależy :))

Witam! Może i daje temat w niewłaściwej kategorii, ale nie widzę innej do jakiej mogę dac. Zastanawiam się na kupnem konsoli z powodu że stare gry na PC mi się znudziły, a nowe na tym szmelcu nie chodzą :P I sprawa taka, jedni doradzają mi X360 Slim a inni PS3 Slim. Już nie wiem co wybrac. Ja chce głównie grac w online jakieś strzelanki (na oku mam MW2 i The Bad company 2). Koszty Xlive nie robią różnicy (parę groszy ;P). Więc udaję się z pytaniem do Was, co lepsze do online X360 slim czy PS 3 slim? A i dodam że wolę kontrolery z Xboxa, ale ostatnio wyszły te kontrolery move do PS więc już sam nie wiem ;/ Pomocy! :D

Pozdrawiam!