Co ma w sobie WoW?

Grałem w wow-a na oficjalu sporo czasu to cos o nim wiem. I tak naprawde wow był(bo obecnie wątpie żeby to długo potrwało) tak popularny tylko z jednego powodu- brak alternatywy. Pierwszy cios dla wow-a to był LOTR online, ktory juz podebrał sporą liczbe graczy wow-owi, teraz sytuacja taka sama z AoC spora czesc ludzi ktorym ta gra pociągnie juz sie na nia przesiada. Jeszcze z 2-3 mocnegry i hegemonia wow-a zostanie złamana na zawsze. Zresztą sądze ze sam blizzard o tym wie stąd nieoficjalne info o pracach nad Starcraft Online

Prawie połowa ludzi grających w WoWa to dorośli.

Hah, zapomniałem że skoro 70% graczy to amerykanie, to dzieci w to grają. Bo dla amerkanina 10$ to jak dla nas 10 złotych...

akurat AoC jest slaby ale mocnymi pozycjami za to sa wlasnie LOTR a ostatnio nawet Dungeon&Dragons Online....

Co do upraszczania expienie nie konczy sie na huncie ale tez na dropie... Podobny system do Lineage2 masz 0.000x% szans na super drop albo zbierasz materialy i sam to skladasz. Jedyne co jest prostrze w wowie to to ze kazda postac moze byc crafterem :)

Wow ma w sobie : brzydką grafikę zeszłych lat (2002r najwyżej) , słabą muzykę , niby jest dużo klas ale w buildach nie ma co wybierać bo każda klasa ma 1 dobry build którym wszyscy grają a jak ktoś zrobi inny to po prostu w d*pę dostanie co jeszcze ma : 30%graczy jest rogue

następne 30% warlockiem pozostałe 40% całą resztą , no i to wszystko czemu gracze którzy nie grali w żadnej inne mmorpg ale w uważają wowa za najlepszego mmo.

oj panowie, zacznijmy o tego że WoW to nie jest gra, WoW to jest świat, i wszystko jasne.

Zobaczcie ile % dla tych milionów ludzi którzy grają w WoW jest on życiem, ile ludzi nie żyje z powodu tej gry i nie chodzi tylko o tych co samobójstwo popełnili, ale również o tych co umarli z wykończenia, bo robili coś co kochali, są ludzie dla których WoW znaczy więcej niż realne życie, nie chodzi o to kto jaką klasą gra bo dla mnóstwa ludzi liczy się to że w ogóle istnieją w tym świecie, coś co jeszcze bardziej uwagę przyciąga to to że w ciągu roku są organizowane festyny i inne uroczystości w grze o tym samym czasie co są w realu, 2 lata temu z powodu że byłem chory spędziłem sylwestra w WoW-ie i nie sądziłem że to będzie takie piękne, atmosfera była tak cudowna że zapominało się o realu, ludzie składali życzenia, śpiewali itd. Takie rzeczy powodują że w porównaniu do innych mmorpg WoW-a nie zaliczam do nich, bo jak już pisałem to jest więcej niż gra, to jest życie.....

Buhahah sorki ale komentarz że L2 jest lepsze od WoW mnie rozbił.. Kozak grałeś Ty kiedykolwiek na gloablu w WoW ?? I osobiście myślę że jedynie Warhammer Online ma szansę pokonac WoW-a choc gram w WoW na oficjallnym serwie już rok i bardzo tę grę lubię to liczę że znajdzie godnego rywala.. Bo GW jest słabe.. L2 nie jest nawet brane pod uwagę.. AoC ma grafikę.. A Warhhamer podobnie jak cała saga Warcraft ma historię.. To jest także sekret WoW... Mówcie sobie co chceta ale Ci co na globalu nie zagrali to niech tej gry nie oceniaja, bowiem z globala słynie jej 1 miejsce w Mmorpg.. Tyle.

kebra666 no właśnie masz racje, to jest najgorsze że ludzie oceniają WoW-a nie grając na globalnych serwach, różnica jest kosmiczna.

Wow jest drugim życiem każdy kto nazwie go grą jest w błędzie.W realu nie jestem zbyt lubiany każdy woli ze mnie szydzić niż poznać natomiast w Wowie wszyscy są tolerancyjni.Mogę tam się zaprzyjaźnić.Nie w każdej grze tak jest.takich jak ja są tam setki.

PS lepsze pytanie to "co takiego ma w sobie Tibia???" :-P

Hłe hłe Tibia, cwiczy tężyzne fizyczną :lol:. Np: Niektórzy gracze Tibi biją swych rodziców krzesłem, gdy Ci przerwą im gre w Tibie... Pogratulowac...

Właśnie Tibia też ma mnóstwo zwolenników chociaż to kompletny shit

wow ma to w sobie czego inne mmorpg nie mają...

tym którym się ta gra podoba to będą płacić tak samo jak komuś się podoba np. runescape to też będą płacić

wow ma cenzura system sterowania postacią płynny i idealny system ruchu :/

//R3m4ke

Wiesz jęzeli sytyuacja Cię do tego nie zmusza - nie przeklinaj.

http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2542522

Czemu się wszyscy tym jarają? Reklama, reklama... Blizzard dużo w nią inwestuje, i dlatego amerykanie nie znają innego MMO niż WoW. A na kilkoma milionami amerykanów poszła reszta świata. Ale nie oszukujmy sie - można znaleźć lepsze MMORPG.

Moze zacytuje starego posta ,ale po prostu gdy widze takie brednie to smiac mi sie chce. Mowisz ze WoW mial reklame i za amerykanami poszla reszta swiata ? Reklama to nie gra! Patrz chociaz na Age Of Conan , ktory mial byc lepszy od WoW'a a okazal sie przecietna gra. World of Warcraft ma ciekawe uniwersum , gra ma podstawy od Warcrafta i dlatego wlasnie gra jest niesamowita. Blizzard jak zawsze wykonal swietna robote!

Porownywanie do WoW'a takich gier jak Tibia jest smieszne.

Kebra666 czesciowo sie z toba zgadzam , jednak nie wiem czy Warhammer odniesie taki duzy suckes , poniewaz Wrath of The Lich King juz blisko.

Ja też liczę, że nowy dodatek do WoW odniesie sukces i przytrzyma graczy przy WoW. Sam jestem czynnym graczem WoW, ale licze że znajdzie konkurencje bo wtedy Blizzard będzie się bardziej starał.

Ta gra jest za***ista xD !!! To tak jak by zrobic gothicka przez neta tylko jeszcze 100x lepiej :)

Witam. Chciałbym się was spytać co takiego ma w sobie WoW ze tyle osób płaci i wszyscy sie tak tym "jarają". Prosiłbym was o odpowiedź xd. I proszę nie pisać postów typu : To sobie zagraj i zobacz albo szukanie nie boli. Z góry dzieki. ;p