Dodam, że mam 11 lvl aktualnie, bo jestem nowy. Pytam o wszystkie konkrety, jeśli można to z wyjaśnieniem co poszczególna sprawa daje, jakie korzyści, oraz jak do tego dojść.
Co mogę robić w GW2?
Co możesz robić w GW2? Na 11lvl?? HMM... polecam Ci expienie... dochodzisz do niego wykonując questy i zabijając mobki.
Aha, bo zapomniałem. Korzyści płynące z expienia to gold, itemki oraz exp dzięki któremu rośnie Twój level.
Rób wszystkie questy (serduszka) za expa, eventy jeżeli jakieś będą - exp i kasa, możesz także przy okazji zwiedzać mapę, odwiedzać każdy waypoint, point of interest i rób skillpointy - jeżeli dobrze pójdzie to przed 16 lvl powinieneś mieć 100% ukończoną mapę, co ci daje dodatkową kasę, itemki i masę expa. Ja jak levelowałem to starałem się kończyć każdą mapkę w 100% na której expiłem.
Oprócz tego możesz się wybrać na world bossy na swój level ( narazie tylko te z 10lvl ) tu masz linka do timerów http://guildwarstemple.com/dragontimer/ - oprócz expa i golda, raz dziennie za każdego bossa dostajesz skrzynkę z itemkami (rare, exotic na późniejszych lvlach), tylko ważne żebyś miał jakiś ranged weapon i wciskał każdy możliwy skill ofensywny, żeby ci zaliczyło bossa.
Możesz też iść na Edge of the Mist ( taki wstęp do WvWvW ) i latać za commanderem, zdobywać punkty, zamki i bawić się w PvP. Jeżeli znajdziesz jakiegoś zerga ( kilkunastu graczy z com ) to możesz zgarnąć multum itemków, dlatego zawsze szukaj na mapie commandera i leć do niego Oczywiście exp i gold lecą z tego jak szalone.
W skrócie:
> 100% map completion
> eventy przy okazji
> World Bossy
> jak dojdziesz do questa, który jest 1 lvl wyższy od twojego to nadrabiasz poziom robiąc Edge ( najlepiej po resecie , bodajże co 3h )
Oczywiście kolejność nie ma znaczenia, ważne żebyś miał frajdę z grania. PvP radziłym ci zostawić, aż poznasz parę swoich skilli i pasywów.
Tu masz buildy: http://metabattle.com/wiki/MetaBattle_Wiki
Wszystko. GW2 to gra, która nie daje ci żadnego celu, cel musisz sobie znaleźć sam.
Mając 11 level powinieneś skupić się głównie na odkrywaniu mapy. Po prostu biegasz z jednego regionu do drugiego odkrywając go w 100% (robiąc wszystkie serduszka i tak dalej). Pamiętaj, że praktycznie do 80 levla uczysz się gry, mechaniki. Leveling nie jest zbyt trudny ani nie zajmuje długo czasu.
Część opcji odkryje się wraz z wbiciem odpowiedniego poziomu.
* Odkrywanie mapy na 100% - Można zdobyć itemy na swój level, exp, black lion chest key, czy transmutation charge. Zalecane dla nowych graczy.
* sPvp - Czyli po prostu pvp. W gw2 wygląda to trochę inaczej, bo jest to jakby osobna gra. Z miejsca dostajesz 80 level oraz potrzebne eq, więc liczy się tylko i wyłącznie skill.
* WvWvW - Walki międzyserwerowe. Co tydzień 3 servery biją się między sobą o ranking i fejm,
* Jumping Puzzle - Ukryte miejscówki, które wymagają sporego główkowania i ogromnej zręczności. Po przejściu na końcu czeka na ciebie skrzynka z której można dropnać kilka wartościowych rzeczy.
* Dungeony - Nie muszę chyba tłumaczyć?
* World Bossy - "Otwarte instancje". Wiele osób narzeka, że grupowy content gw2 jest mocno ograniczony, ale to nie ptrawda. Zamiast 20 osobowych instancji jak jest w innych grach, my mamy world bossy. Po zabiciu dostaje się itemy, exp i inne pierdoły.
Poza tym crafting, farming (silverwastes), mini dungeony, eventy, crafting legendarnych itemów o które bardzo ciężko, zbieranie skinów. W grze jest masa, naprawdę masa rzeczy które można robić i ciężko je wszystkie tak wymieniać.
Jak już się nacieszysz grą, wbijesz pierwszą 80tkę, zwiedzisz całą mapę, porobisz dungeony, wvw, world bossy, fraktale, personal story, misje gildyjne i ogólnie bardziej zapoznasz z GW2, to polecam zainteresować trybem PvP Jest to dobry endgame. No ewentualnie można od samego początku się nim zająć, no ale jeżeli zakładasz taki temat, to domyślam się, że nie chcesz iść taką drogą.
Co możesz robić w GW2? Na 11lvl?? HMM... polecam Ci expienie... dochodzisz do niego wykonując questy i zabijając mobki.Aha, bo zapomniałem. Korzyści płynące z expienia to gold, itemki oraz exp dzięki któremu rośnie Twój level.
Ty jesteś ograniczony jakiś czy coś? Zapytałem o ogół, jak to jest, że inni załapali - a Ty nie?
Wam kolegowie strasznie dziękuję, rozjaśniliście mi wszystko. Bardzo bardzo ale to naprawde bardzo dziękuję koledze, który podał timery mi, lecz mam takie pytanie - O co w tych bossach chodzi właściwie? Bo co chwile widze na /map jak piszą "Behemoth respawned?" itd. To jest coś takiego jak unique w SilkRoad? Że respią się co jakiś czas, napieprza je masa ludzi, i exp&drop z tego jest? Wybaczcie, jestem zupełnie zielony w GW, a chciałbym zostać przy tytule na dłużej.
+Pytanie bonusowe: Te zielone znaczki (instancje bodajże to są, tak? Nie wiem, czy tak to się zwie w GW2), warto robić?
Shadow Behemoth jest wymagany do ukończenia zadań dziennych, codziennie są inne, a wymagane jest ukończenie przynajmniej 3 żeby dostać 10AP(achievement points, punkty osiągnięć) + za każdą część masz skrzynkę z drobnymi nagrodami. Ludzie często pytają o Eventy do zadań dziennych oraz niektóre otwierają przejścia do normalnie ukrytych aren na mapie - gdy zależy Ci na zdobyciu osiągnięcia z odkrywania.
Jeśli chodzi o te zielone znaczki to nie mam pojęcia o co Ci chodzi, dobrze by było jakbyś rozwinął ^^ Chyba, że chodzi Ci o takie gwiazdki - Personal Story, to tak warto, ponieważ dostajesz za te zadania bardzo dużo doświadczenia i świetne przedmioty do wyboru na Twój poziom, a przy tym misje te sprawiają dużo zabawy, masz możliwość wybrania jak potoczą się Twoje losy.
Shadow Behemoth jest wymagany do ukończenia zadań dziennych, codziennie są inne, a wymagane jest ukończenie przynajmniej 3 żeby dostać 10AP(achievement points, punkty osiągnięć) + za każdą część masz skrzynkę z drobnymi nagrodami. Ludzie często pytają o Eventy do zadań dziennych oraz niektóre otwierają przejścia do normalnie ukrytych aren na mapie - gdy zależy Ci na zdobyciu osiągnięcia z odkrywania.Jeśli chodzi o te zielone znaczki to nie mam pojęcia o co Ci chodzi, dobrze by było jakbyś rozwinął ^^ Chyba, że chodzi Ci o takie gwiazdki - Personal Story, to tak warto dostajesz za to dużo doświadczenia i bardzo dobre przedmioty na Twój poziom, a przy tym misje te sprawiają dużo zabawy, sam wybierasz jak się Twoje losy w nich toczą.
Wielkie dzięki za wyjaśnienie, właśnie zobaczyłem, że sam mam 1/3 z PvE zadanka, a nawalałem dziś Behemotha (nieświadomy tego, oczywiście). Tak, dokładnie o to mi chodziło, o te gwiazdki Naprawdę wielkie dzięki.
@Mógłbyś podać IGN?
Istnieje także dość popularna opcja, RolePlay z gildią, chociaż w sumie sam tego nie lubie to zauważyłem, że dużo ludzi ma z tego niezłą frajdę
To fakt, coś w tym jest - GW2 zdaje się być dobrym miejscem dla graczy RP, bo nie ma tego wyścigu szczurów (za itemami, lvlem itp), który w wielu grach skutecznie odciągał od klimacenia Sam znam kupę osób, które RP tak pochłonęło, że stało się ich główną aktywnością w grze. No ale to z pewnością nie jest dla każdego, bo nie wszyscy RP lubią, a i wielu nie rozumie o co w tym tak naprawdę chodzi.
Dodam, że mam 11 lvl aktualnie, bo jestem nowy. Pytam o wszystkie konkrety, jeśli można to z wyjaśnieniem co poszczególna sprawa daje, jakie korzyści, oraz jak do tego dojść.