Co muszę wiedzieć by zagrać

Witam.

W poszukiwaniu za dobrym mmo na kilkanaście miesięcy bądź lat natrafiłem na Guild Wars 2 i chciałbym je kupić. Czytając trochę o innym mmo b2p doszukałem się pewnej niepokojącej mnie rzeczy i ciekawi mnie czy tutaj jest też tak samo. Czy po zakupie gry jest coś takiego jak nieprzymusowy abonament który daje jakieś specjalne uprawnienia?

Drugie pytanie na które poszukuje odpowiedzi to czy wystarczy że kupię Guild Wars 2: Path of Fire i to wystarczy? Czy muszę kupić Guild Wars 2: Path of Fire - Digital Deluxe i jest to już komplet? Czy też muszę kupić dwie części tj. Guild Wars 2 Heart of Thorns + Guild Wars 2: Path of Fire, aby cieszyć się z kompletnej gry ?

W grze nie ma żadnego abonamentu. To nie Elder Scrolls: Online. Dodatkowo za walutę in-game możesz kupić walutę premium (gemy) po stosownych cenach dyktowanych przez rynek.

Jeżeli kupisz samo Path of Fire to podstawki nie musisz kupować natomiast Heart of Thorns już tak. Jeżeli chcesz zagrać to polecam kupić najpierw Hot a później PoF (aczkolwiek nic nie stoi na przeszkodzie żebyś kupił oba na raz).

Deluxe Edition zawiera tylko:
Max-Level Boost,
Dodatkowy slot na postać,
Identity Repair Kit,
Sunspear Outfit,
Lily of Elon Permanent Pass,

Szczerze powiedziawszy to, żeby zacząć grać nie musisz nic kupować, licz się tylko z ograniczeniami. Aby poznać grę, dobre jest żebyś ją potestował w wersji gołej. Sam jeszcze nie kupiłem dodatków a jestem jednym z najstarszych graczy GW2, mam ją od premiery.