Co myślicie o Luciane?

Grałem na bulid speead atack, zagrałem nim tylko RAZ Ogólny papier, fajny dmg ale często robisz nim KS przez co twój team przegrywa.

ADC który robi KSy to twoim zdaniem problem?...

ADC który robi KSy to twoim zdaniem problem?...

Ja wywnioskowałem, że robiąc KSy jego drużyna przegrywa, bo nie umie wycarrować, ale to też z jednej strony prawda, powinno się dzielić kasą, żeby nie być cały czas chodzącą tarczą.

Ja osobiście jak grałem luckiem jeszcze na PBE to składałem BT, IE, Berserkery , BoTRK, PD i na koniec GA z tym buildem wyciągasz kosmiczny wręcz dmg bo po pierwsze twoje Q ma bardzo ładne skalowanie z dodatkowym AD czyli jak najszybciej składasz BT co w połączeniu z pasywką pozwala ci się utrzymać dosyć długo na lini potem buciki i składasz IE w tym momencie powinieneś mieć już naprawdę ładny burst poza tym ulti od lucka nie służy do inicjowania walk tylko do dobijania bądź żeby uciekając w stronę swojego teamu zadać jak najwięcej DMG . Poza tym burst lucka jest w stanie pobić tylko graves a jego W może służyć jako ładny poke bo ma podobny albo nawet większy zasięg do Q ezreala.

Nie wiem jak lucek ale np. taka Vayne, która walić to sksowała 10 killi jest potem w stanie zabić każdego. Nie lubię określenie "ks" jak dla mnie to jest chyba tylko na normalach, gdzie wszyscy grają indywidualnie i nie liczy się dla takiej jednostki wygrany mecz tylko to, że ma kile, oczywiście jest kilka wyjątków, ale no kurde LoL to gra zespołowa. A co do lucka to powiem, że nie zaskoczył mnie jakoś ma dobre walnięcie z tego lasera a tak to jakoś mnie nie złapał za serce.

Kolega kupił zagrał pare razy ze mną i stwierdziłem że Lucian nie jest zbyt dobry ale mam nadzieje że Riot coś popracuje i że ktoś zacznie grać luckiem bo 2-3 dni od dodania go ostatni raz widziałem :)

Chyba na Zedzie skonczyla sie era new champion = OP Champion na dzien dzisiejszy moim skromnym zdaniem Lucian jest dobra postacia , dobrze zbalansowanal mimo wszystko grajac nim nie raz zdarzalo sie ze gralem solo bota i nie odbiegalem z farma i jakos nie padalem gra byla wyrownana mimo wszystko jego harras z Q na lini jest dobry

gram Luckiem od paru dni i stwierdzam ze postac za***ista i OP . BT IE PD LW i robi sie nim masakre jak ktos wejdzie z nim walke 1 vs 1 to ma deada ogolnei pasywka Lucka jest za***ista bo robi przez to naprawde ladny dmg w early game.

Tak jak w temacie. Czyli co sądzicie o Lucianie? Jest dobry, bije jakiś solidny dmg i czy warto go kupować? Dzięki z góry za odpowiedzi ;3