Co myślicie o Luciane?

Tak jak w temacie. Czyli co sądzicie o Lucianie? Jest dobry, bije jakiś solidny dmg i czy warto go kupować? Dzięki z góry za odpowiedzi ;3

Jak dla mnie useless i nie opłaca się go kupować.

Grając vayne roz**rwilem go jak szmate na linii

Za słabe ulti, o wiele za słabe. Wystarczy flash-out za niego czy tam za creepy i nic nie zrobi. Poke ma słaby bo za dużo many żre

Jedyne co o nim wiem, to że dzisiaj miał stanieć, a nie staniał. RIOT se w kulki leci.

nowa postać i nie jest op . dziwne

Zbędna postać, na razie słaba. Te ulti to w ogóle jakaś żenada... jak kolega wyżej, wystarczy flash'a i koniec ulti lucjana...

a ja polecam commentary o Lucianie, w nim jest praktycznie większość info zawarte czy jest mocny, czy jednak zbalansowany :

Nie marnuj kasy na niego, zwykly shit.

Cóż, dali mu pure dmg kit bez żadnego CC... zbalansowanie takiej postaci jest dość trudne, więc możemy oczekiwać jakichś buffów w okolicach 3.12 albo kolejnych (RIOT potwierdził że w najbliższym patchu buffa ani nerfa nie będzie, bo nie chcą robić nic na chybcika bo ludzie jeszcze nieograni są).

Poza tym, useless ult? Może pod pewnym kątem tak. Niemniej widzę naprawdę niezły potencjał jeśli mamy taką Leonę na lane (mówię czysto teoretycznie ofc), bo potrafi zatrzymać przeciwnika w miejscu na dość długo by kilka strzałów weszło. Do tego niskie CD, oczywiście. Nie wiem czy faktycznie jest tak słaby, może być po prostu mocny w określonych sytuacjach. Dajmy mu trochę czasu.

Na dzień dzisiejszy nie spotkałem jakiegokolwiek Luciana, który wnosiłby coś do teamu. Zero dmg (nie wiem czy to kwestia buildów, czy on serio tak ma), zero cc jak już n4zArh wspomniał. A ulti? Niesamowicie łatwe do ominięcia, bo wystarczy przejść za Luciana, chyba że coś nas przytrzyma w miejscu. Póki co postać wg mnie słaba, czekam aż RIOT nad nią popracuje.

Dzięki wszystkim za odp, oglądnąłem także film, który podlinkował Rakson. A więc na tą chwilę wstrzymam się z jego kupnem i poczekam do tego patcha albo kupie sobie jakiego innego champa ;p

Ja akurat uważam, że Lucian jest bardzo silnym Marksmanem, jednak sporo ludzi po prostu nie wie co dokładnie nim robić. To nie jest Vayne, która polega na AA, ani MF która polega na swoim ulti. Lucianowi bliżej do Ezreala, bo jego kit polega na mobilności i sporym burscie, dlatego jest najlepszy do tzw. "Pick-Off comp", który polega na wymuszania wielu mniejszych walk wykorzystując dużą mobilność, burst, i kontrole mapy. Dodatkowo, Lucian jest jedynym Marksmanem, który potrafi jednocześnie uciekać i atakować, co pozwala mu genialnie kite'ować bruiserów/zabójców. Jedynym problemem jest to, że czasami jego Q się buguje, przez co kosztuje dwa razy więcej many.

Wszyscy piszą iż jest taki sobie. Jednak ma dobry skill do ucieczek usuwający efekt spowolnienia. Co prawda ult ma taki sobie, jednak jeśli przeciwna drużyna jest w kupie. Odpala ulta i jakiś tam dmg na pewno zrobi. Te postać najlepiej budować pod dmg, widziałem lucka po atak speed i nic kompletnie nie robił.

Tak samo z ulta nunu można uciec, albo wystarczy jakiś stun i ult przerwane :).

Z tym, że nunu zrobi dmg jeśli trafi. Wszystkim. Jeśli lucek ultnie w grupę, i trafi kilku, jego dmg będzie niewyczuwalny. Lucek > do zabawy. Do gry nie.

Tyle że Lucian nie polega na swoim ulti żeby zadawać obrażenia, ono jest dużo lepsze do uciekania przed wrogiem zadając mu dalej dmg.

Póki co, nie opłaca się go kupować.Niby widziałem ludzi, którzy niezle sobie radzili grając tą postacią, ale ogólnie trochę słaby + ulti nienajlepsze.

No to zaczynam swoja wypowiedz :)

Skille raczej marne DMG ale spojrzcie na passive w lategame z infinity i jakas wieksza domieszka AD robi naprawde duzy DMG , moim zdaniem ta postac opiera sie na Autoataku dobrze wykorzystujac skille czyli Q/AA W/AA E/AA robimy pogrom do tego skill E ktory usuwa slowy i jest genialny nawet nasus nam nie straszny .

Grajac nim SoloQ gralo mi sie naprawde dobrze faktycznie w alei jest ciezko i postac typu alistar/thresh/leona to podstawa do niego , no ale mid/late nadrabia swoim AA a ulti w TF tez sie przydaje mimo wszystko dobrze jest gdy ADC trzyma duzy dystans na starcie TFa na co pozwala mu jego ulti , potem podchodzi i strzela a gdy tylko focus zaczyna sie przenosic na niego ma to genialne E! :)

Wiec moim zdaniem Lucek jest naprawde mocna postacia tylko trzeba umiec ja docenic

Grałem na bulid speead atack, zagrałem nim tylko RAZ Ogólny papier, fajny dmg ale często robisz nim KS przez co twój team przegrywa.

Co czlowiek to opinia Lucian jest naprawde bardzo wymagajacym championem :)